objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Nedelja, 4. maj 2014 ob 07:19

Kučan ponovno pri Alenki Bratušek, premierki, ki bi lagala tudi pri - Oprah
2014 Pozareport

Odpri galerijo

V zadnji številki tednika Mladina, ki je izšla na dan usodnega kongresa Pozitivne Slovenije, je Alenka Bratušek še enkrat eksplicitno potrdila svojo javno dano obljubo, da bo, če jo na kongresu premaga Zoran Janković, kot predsednica vlade takoj odstopila.
Citiramo našo premierko v reviji Mladina: "... To sem že večkrat povedala (če ne boste potrjeni - za predsednico stranke, ali boste odstopili kot predsednica vlade?), svojih stališč ne spreminjam ..."
Pa je še enkrat snedla svoje besede, po domače, spet se je zlagala.
Ne vem, kako Alenka Bratušek funkcionira v svojem zasebnem življenju, toda na javni sceni jo je moč zlahka dobiti na laži. Imam občutek, da bi Bratuškova lagala tudi pri Oprah Winfrey, kjer je svoje dolgotrajne dopinške laži priznal celo legendarni kolesar Lance Armstrong.
Po petkovem kongresu si je namesto obljubljenega odstopa vzela čas za razmislek - do torka (potem spet do konca tedna), in še danes ni odstopila.
Namesto tega je AB svoj odstop - po včerajšnjem srečanju vrha koalicije, z Igorjem Lukšišem, Gregorjem Virantom in Karlom Erjavcem na Brdu pri Kranju - tokrat najavila za ponedeljek.
Vmes je tudi na skrivaj preračunavala, da sploh ne bi odstopila (nenazadnje, saj se je komaj navadila na funkcijo šefice vlade), vendar ji ni uspelo zbrati dovolj prebeglih poslancev iz Pozitivne Slovenije, da bi njena vlada znotraj državnega zbora zadržala večino. Tukaj so se ponovno ušteli njeni spin doktorji, ki so - očitno - že itak slabo preračunali tudi bodoče glasove delegatov na kongresu Pozitivne Slovenije. Kot kaže, bolj slabo seštevajo.
Nato je svoj odstop začela vleči zaradi scenarija "prestrukturiranje levice" ...
Da Alenki Bratušek (še) ni bilo treba odstopiti, so krivi tudi mainstream mediji. Bratuškova je medijsko skoraj bizarno ujčkana predsednica vlade, bolj kot vsi dosedanji predsedniki vlad samostojne Slovenije skupaj, od pokojnega Janeza Drnovška do vztrajno sesuvanega Janeza Janše.
Ampak to je bolj problem medijev in ravno na primeru Alenke Bratušek so se mainstream mediji dokazali kot medijska sramota sodobne Slovenije.
Prvi primer. V svojem zadnjem intervjuju za mariborski časopis Večer je Bratuškova med drugim vehementno zatrdila, da odkar je predsednica vlade ..., ni imela časa niti "iti v kino." Ko pa si je mirno vzela čas za daljši šoping v Rimu, z letalom in varnostniki vred, ja, tudi na stroške davkoplačevalcev, je večina mainstream medijev to slovenski javnosti enostavno - zamolčala.
Je Matija Stepišnik, urednik in novinar Večera, ki je intervjuval Bratuškovo, ob takšni njeni "kino izjavi" zmogel kakšno podvprašanje? Ne, kje pa!
Drugi primer. Minule dni, ko bi jo mediji morali trdo prijeti, ker ni odstopila - kot je obljubila, so ji spet odpuščali. Če sta konec prejšnjega tedna, takoj po kongresu stranke PS, na srhljivo spregledano obljubo o premierkinem odstopu še opozarjala voditelja oddaje 24ur na Pop TV, Petra Kerčmar in Jani Muhič, sta Darja (Zgonc) in Edi (Pucer) ta teden na to elegantno "pozabila".
 
DELO PA O BRATUŠKOVI V BIBLIČNEM SLOGU
Najnižje pa so spet šli novinarji časopisa Delo. Ti so početje Alenke Bratušek za prvi maj (četrtek) ter njeno prisotnost na prvomajski proslavi na Javorovici opisovali v slogu opisov Kristusovih čudežev in besednjakom Biblije.
Češ - predsednica vlade, citiramo Delo, je "tisoče mirila ..."
Višek žurnalizma kot "četrte veje oblasti" in časopisa Delo pa je verjetno sluzavi podpis pod skupno fotografijo (znotraj prej citiranega članka) Alenke Bratušek ter nekdanje partizanke Malči Jakša - Miši.
Faksimile te fotografije in podpisa objavljamo v nadaljevanju.
Gre pa za časnik, kjer so včeraj, ob 55. obletnici izhajanja in svetovnem "dnevu svobode medijev," zapisali (to so besede odgovorne urednice Mateje Babič Stermecki) ... da imajo "ambicijo ostati časopis, katerega najprepoznavnejši element bo vedno verodostojno zrcalo družbenega dogajanja ..."
Sicer pa je takšno stanje pred kratkim - prav za Delo - odlično pojasnil britanski publicist, založnik in novinar Dan Hind, ki ugotavlja, da so "politični novinarji in uredniki del politične kaste, enako množični mediji. So del njegovega sistema, ne njegovi nadzorniki."
 
MINULI ČETRTEK - NAJPREJ SPET KUČAN, POTEM ITALIJA
No, taisti dan so pri časopisu Delo (in še vsi drugi mediji) slovenski javnosti zamolčali, kako se je Alenke Bratušek spet odpeljala v Italijo, tokrat sicer bolj blizu meje, v Gradiško (ob Soči), kjer si je ogledala nogometno tekmo med slovensko reprezentanco Up17 in Mehiko v finalu Turnirja narodov. Naši fantje so zmagali kar 4 proti 1, razlog prihoda premierke na tekmo pa je bilo igranje njenega sina Oskarja Cvjetičanina. Kot "varovana oseba" se je v Gradiško pripeljala na stroške davkoplačevalcev.
In še pomembneje, medijem je spet "ušla" informacija, da naj bi se ta četrtek na vladi ponovno srečala Alenka Bratušek ter nekdanji predsednik države Milan Kučan. Videl naj bi ju tudi Silvo Mesojedec, državljan, ki gladovno stavka na Gregorčičevi ulici, Kučan pa naj bi se v vladni palači zadržal "več ur".
Alenka Bratušek, kot sama pravi in hkrati zavaja, ta teden menda ni odstopila zaradi koalicije in vlade(?!), bo v prihodnjih tednih (če bo jutri res odstopila) ter mesecih vsaj še enkrat prelomila javno dano besedo, to je, spomnimo se njene nedavne izjave, da "ne bo" ustanavljala nove politične stranke.
Za osvežitev spomina: kot je znano, je Alenka Bratušek v zadnjih osmih letih kandidirala na listah štirih različnih političnih strank - od LDS do Liste Hermine Krt v Kranju, stranke Zares in Pozitivne Slovenije. Zdaj Bratuškova rine proti svoji že peti politični stranki!
 
LISTA ALENKE BRATUŠEK + DRUŠTVO VERJAMEM
Ta stranka se bo, če bo zmanjkovalo časa, na parlamentarne volitve, ki bodo tako šele septembra (z odlaganjem svojega odstopa iz dneva v dan je namreč Bratuškova predčasne volitve realno že uspešno zavlekla do jeseni - možnost volitev že 22. junija so njen čisto navaden blef, funkcijo predsednice vlade pa bo, tako ali drugače, obdržala vsaj še do meseca - novembra), odpravila kot "Lista Alenke Bratušek," ali pa bosta Milan Kučan ter Gregor Golobič še pravočasno, čez poletje, udejanila fuzijo (oziroma najmanj predvolilno koalicijo) društva Verjamem pod vodstvom Igorja Šoltesa in Liste Alenke Bratušek.
Šoltes namreč nujno potrebuje status parlamentarne stranke, kar bi njegovi asociaciji Verjamem omogočilo prvovrstne televizijske nastope tudi na državni RTV Slovenija.
Bo pa Igor Šoltes, ne glede na razplet skorajšnjih volitev v Evropski parlament, tako kot Igor Lukšič, prvak Socialnih demokratov, kandidiral tudi na predčasnih parlamentarnih volitvah.
O najnovejših "političnih pripravah" Mira Cerarja ml. poročamo v posebnem članku, jutri zjutraj. Sicer so letos, pozor, na levici nastale že štiri nove politične stranke, poznavalci pa tudi opozarjajo, da se spopad med Milanom Kučanom in Zoranom Jankovićem sploh še ni prav začel ...
 
P.S. Politična analitika Matej Makarovič in Miro Kline sta medtem že prepričana, da je Alenka Bratušek politično praktično odpisana. "Njen čas naj bi se iztekel," tako Kline, "ker nima ne vsebine ne drže ..."

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Alenka Bratušek zoran janković Oprah Winfrey Lance Armstrong Igorjem Lukšišem Gregorjem Virantom Karlom Erjavcem Janeza Drnovška Janeza Janše Matija Stepišnik Petra Kerčmar Jani Muhič Darja Zgonc Edi Pucer DELO PA O BRATUŠKOVI V BIBLIČNEM SLOGU Malči Jakša Miš Mateje Babič Stermecki Dan Hind vsi drugi mediji Oskarja Cvjetičanina Milan Kučan Silvo Mesojedec Hermine Krt LISTA ALENKE BRATUŠEK + DRUŠTVO VERJAMEM Gregor Golobič Igorja Šoltesa Mira Cerarja ml.

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kučan ponovno pri Alenki Bratušek, premierki, ki bi lagala tudi pri - Oprah