objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 5. maj 2014 ob 06:55

Jamnikar, motor ekipe Mira Cerarja ml.: Lukšič si je to preprosto izmislil!
Nova politična stranka Mira Cerarja mlajšega nastaja iz Zavoda 14. Ta številka štirinajst v imenu zavoda pa pomeni letnico preboja - letošnje leto 2104
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Ustavni pravnik Miro Cerar mlajši se bo za ustanovitev nove politične stranke in posledično vstop v aktivno politiko odločil še ta teden. To nam je sporočil v soboto, takoj po srečanju predsednice vlade Alenke Bratušek z Igorjem Lukšičem, Gregorjem Virantom in Karlom Erjavcem na Brdu pri Kranju ter odločitvijo za predčasne volitve.
"Vse odločitve glede morebitne udeležbe na volitvah bo naše civilnopravno združenje sprejelo še ta teden, potem ko bodo znane odločitve predstavnikov oblasti," pravi Miro Cerar ml.
Gre za civilnopravno združenje Zavod 14 - zavod za sožitje in napredek, ki ga je 18. oktobra lani formalno ustanovil Jožef Artnak, občinski svetnik LDS v Šentjurju pri Celju, sicer pa tudi prijatelj nekdanjega dolgoletnega generalnega sekretarja in pozneje tudi direktorja LDS Petra Jamnikarja.
Zavod 14 ima sedež na Cankarjevi 4 v Ljubljani, registriran pa je za raziskovalno in razvojno dejavnost na področju družboslovja in humanistike.
Številka 14 v imenu zavoda pomeni letnico preboja - letošnje leto 2014!
Prav Jamnikar, ki je LDS skupaj z Blažem Kavčičem zapustil zaradi politike pozneje propadle političarke Katarine Kresal, velja za enega od "motorjev" nastajajoče nove politične stranke Mira Cerarja mlajšega. Toda Jamnikar hkrati odločno zanika "kakršne koli povezave s strici iz ozadja". Peter Jamnikar pravi, da si je "prvak Socialnih demokratov Igor Lukšič to preprosto izmislil, zaradi lastne promocije in strahu pred morebitno konkurenco."
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
miro cerar Alenke Bratušek Igorjem Lukšičem Gregorjem Virantom Karlom Erjavcem Jožef Artnak Petra Jamnikarja Blažem Kavčičem zaradi politike Katarine Kresal strici iz ozadja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Jamnikar, motor ekipe Mira Cerarja ml.: Lukšič si je to preprosto izmislil!