objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Torek, 6. maj 2014 ob 14:19

Vojna za Dars. Šefa kabineta ministra Omerzela ovadili zaradi korupcije
Uradnik ministrstva, ki sodi med resorje Državljanske liste, na sestanku grozil dvema nadzornikoma Darsa. Če ne boste odstopili, vas bomo razrešili ter imenovali naše
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Na relaciji med ministrom za infrastrukturo in prostor Samom Omerzelom (Državljanska lista) ter vodstvom Darsa se odvija prava drama, kaj drama - totalna vojna. Nekateri mediji so že poročali, kako je minister Omerzel resorni Družbi za avtoceste grozil z menjavo članov nadzornega sveta (in posledično celotne uprave na čelu z Matjažem Knezom), toda podrobnosti iz zakulisja, ki jih objavljamo v nadaljevanju, so še dosti hujše.
 
SESTANEK PRI ŠEFU KABINETA - PRIMER ZA KPK
27. marca ob 9. uri in 5 minut sta se morala v pisarni Dejana Kmetiča, vodje kabineta ministra Sama Omerzela, locirani v sedmem nadstropju ministrstva na Langusovi ulici 5, pojaviti predsednik nadzornega sveta Darsa Dušan Hočevar in namestnik predsednika nadzornega sveta Ivan Križnič. Sestanek je trajal do 9. ure in 45 minut, Kmetič pa ni čisto nič okolišil. Hočevarju in Križniču je naravnost dejal, da morajo člani nadzornega sveta čim prej odstopiti.
Na vprašanje obeh nadzornikov, zakaj zahtevajo odstope, če pa Dars vedno bolje posluje, je Kmetič odvrnil, da "ne gre za strokovne razrešitve, ampak za politično menjavo nadzornikov." In zagrozil ... "če ne boste odstopili, vas bomo mi razrešili ter imenovali naše."
Predlog nadzornikov Hočevarja in Križniča, da bi se o tem pogovorili tudi z ministrom Omerzelom na "širšem sestanku", kjer bi bili povabljeni tudi novinarji, je Dejan Kmetič ostro zavrnil, češ - to bi bil za njih (Omerzela, Državljansko listo in vlado) politični škandal. Na vprašanje nadzornikov, kjer je zdaj Omerzel, pa je Kmetič odgovoril, da verjetno v svoji pisarni na ministrstvu.
Dušan Hočevar in Ivan Križnič sta potem odšla, Kmetiču pa prej povedala, da bosta o tem obvestila nadzorni svet Darsa.
Nadzorniki Darsa so potem, še pred prvomajskimi prazniki, obravnavali zahtevo Dejana Kmetiča oziroma ministrstva, ki ga vodi Omerzel, ter ugotovili, da je šlo za nezakonito ravnanje šefa kabineta. O tem je nadzorniški svet Darsa tudi uradno obvestil vlado Alenke Bratušek ter Slovensko odškodninsko družbo.
Eden od članov nadzornega sveta, ki je bil na sestanku pri Kmetiču, menda naj bi šlo za Ivana Križniča, pa je Kmetiča tudi ovadil na Komisijo za preprečevanje korupcije zaradi suma zlorabe položaja ter koruptivnega ravnanja. Prejem prijave so nam uradno potrdili na protikorupcijski komisiji, kjer pravijo, da je "zadeva še v fazi obravnave, zato nam več informacij, zaradi zagotovitve nepristranske obravnave, ne morejo posredovati."
ZAHTEVA ZA SKLIC SKUPŠČINE IN KDO SO NAŠI
Kljub temu je vodstvo Slovenske odškodninske družbe na Dars naslovilo uradno zahtevo za sklic skupščine Darsa ter podalo eno samo točko dnevnega reda: zamenjavo članov nadzornega sveta. Zahtevo za sklic je že 23. aprila podpisal predsednik uprave Soda Matej Pirc, ne pa tudi član uprave Matej Runjak.
Zamenjali pa naj bi Dušana Hočevarja, Ivana Križniča (torej oba, ki sta bila na sestanku pri Dejanu Kmetiču), Roberta Čehovina in Silvo Savšek, namesto njih pa za nove člane nadzornega sveta Darsa predlagajo Gregorja Lukana, Franca Pangerla, Gregorja Osojnika in Andraža Lipolta. Ti naj bi bili, kot je na sestanku 27. marca povedal uradnik Dejan Kmetič - "naši"!
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Samom Omerzelom Matjažem Knezom SESTANEK PRI ŠEFU KABINETA - PRIMER ZA KPK Dejana Kmetiča Dušan Hočevar Ivan Križnič Alenke Bratušek ZAHTEVA ZA SKLIC SKUPŠČINE IN KDO SO NAŠI Matej Pirc Matej Runjak Dušana Hočevarja Ivana Križniča Roberta Čehovina Silvo Savšek Gregorja Lukana Franca Pangerla Gregorja Osojnika Andraža Lipolta

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Vojna za Dars. Šefa kabineta ministra Omerzela ovadili zaradi korupcije