objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Sreda, 7. maj 2014 ob 06:43

Kdo je Kmetič ministra Sama Omerzela, ki bi na Darsu rad nastavil naše?
Tekoči posli vlade. Minister Virantove Državljanske liste se loteva napol zasebnih kadrovskih projektov v slogu Last minute All Inclusive
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Včeraj smo ekskluzivno poročali o prijavi šefa kabineta ministra za infrastrukturo in prostor Sama Omerzela, poslani na Komisijo za preprečevanje korupcije (Vojna za Dars). Ovadeni je Dejan Kmetič, osumljen zlorabe položaja in koruptivnega ravnanja, ki je na razkritem sestanku z dvema vodilnima članoma nadzornega sveta Darsa, Dušanom Hočevarjem in Ivanom Križničem, med drugim dejal, da "ne gre za strokovno razrešitev, ampak za politično menjavo.
... V kolikor nadzorni svet ne bo sam podal odstopnih izjav, ga bomo mi razrešili in imenovali naše."
 
DEJAN KMETIČ - OD LDS PREK ZARESA DO PS
In kdo je ta Dejan Kmetič? Gre za enega od tipičnih političnih "prestopnikov" naše politične scene. Najprej je bil strankarski koordinator LDS za Posavje. Potem je prestopil v Zares ter vodil volilno kampanjo znanega vinarja Zdravka Mastnaka, ki je leta 2008 kandidiral za poslanca na listi stranke Zares.
Po volilnem fiasku Zaresa na predčasnih parlamentarnih volitvah leta 2011 je Kmetič spet zamenjal stranko in se včlanil v Pozitivno Slovenijo, takrat še Listo Zorana Jankovića, kjer je bil direktor Liste za Posavje.
Po naših informacijah sta minister Omerzel in Dejan Kmetič osebna prijatelja, poznata pa se še iz časov, ko je bil Omerzel zaposlen v razvpitem zagorskem podjetju Ultra. Po nedavni zamenjavi generalnega sekretarja na Omerzelovem ministrstvu Andreja Pagona velja Kmetič znotraj ministrstva za infrastrukturo in prostor za nesporno desno roko Sama Omerzela.
Tihi načrt zamenjave vodstva Darsa kljub temu, da vlada Alenke Bratušek opravlja le še tekoče posle, med poznavalci velja za "osebni" projekt Sama Omerzela v slogu "Last minute All Inclusive."
Omerzel naj bi načrtoval tudi zamenjavo članov nadzornega sveta Petrola, ki naj bi na jutrišnji seji, pod vodstvom zdaj že bivšega šefa uprave Slovenske odškodninske družbe Tomaža Kuntariča, sicer imenovali dva člana uprave, še natančneje - samo ponovili mandat dvema sedanjima članoma uprave, Roku Vodniku in Janezu Živku. Predsedniku uprave Petrola Tomažu Berločniku pa se mandat izteče šele februarja 2016.
 
KOGA BRIGA JUŽNI TOK TER IZGUBLJENA MILIJARDA
Ob "napol zasebnih" kadrovskih projektih ministra Sama Omerzela iz Virantove Državljanske liste pa se v tej državi nihče od pristojnih očitno nič ne sekira, potem ko smo čez prvomajske praznike po vsem sodeč - zaradi dogovora ruskega Gazproma z avstrijsko družbo OMW - praktično že izgubili ruski Južni tok in posledično eno milijardo evrov poslov ...
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Sama Omerzela Vojna za Dars Dejan Kmetič Dušanom Hočevarjem Ivanom Križničem DEJAN KMETIČ - OD LDS PREK ZARESA DO PS Zdravka Mastnaka Andreja Pagona Alenke Bratušek Tomaža Kuntariča Roku Vodniku Janezu Živku omažu Berločniku KOGA BRIGA JUŽNI TOK TER IZGUBLJENA MILIJARDA Virantove

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kdo je Kmetič ministra Sama Omerzela, ki bi na Darsu rad nastavil naše?