objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 8. maj 2014 ob 06:53

Tri možnosti. Virant na seji povedal, da ne bo več predsednik svoje stranke
Po mnenju Gregorja Viranta so pred Državljansko listo tri možnosti: vodenje stranke prevzameta Janez Šušteršič ali Senko Pličanič ali pa se združijo z novo stranko Alenke Bratušek
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Na seji izvršilnega odbora Državljanske liste (minuli ponedeljek zvečer) se je prvak stranke in minister za notranje zadeve Gregor Virant izjasnil, da se na prihodnjem kongresu stranke ne namerava več potegovati za predsednika Državljanske liste. Sklic kongresa je sicer predviden meseca julija.
 
TRI OPCIJE - PRVA: JANEZ ŠUŠTERŠIČ ...
Potem je Virant pred zbrane člane izvršilnega odbora razgrnil tri možnosti. Kot prvo je navedel opcijo, da novi predsednik stranke postane nekdanji minister za finance Janez Šušteršič.
Nato pa sledijo "različne interpretacije". Po navedbah enega od naših virov je Janeza Šušteršiča po telefonu takoj poklicala podpredsednica Državljanske liste Saša Markovič in ga vprašala, ali je pripravljen prevzeti vodenje stranke, toda Šušteršič je ponudbo gladko zavrnil.
No, Janez Šušteršič nam je povedal, da se "nima namena vrniti v politiko, vsaj ob naslednjih parlamentarnih volitvah ne." Priznava pa, da so "govorice o tem, da naj bi prevzel vodenje stranke, res prišle tudi do njega." Tudi z Markovičevo se je v ponedeljek zvečer res pogovarjal po telefonu, vendar Šušteršič pravi, da se o njegovi morebitni kandidaturi za predsednika Državljanske liste "nista pogovarjala", pogovor, tako Šušteršič, je bil o "zasebnih zadevah".
 
.... DRUGA: SENKO PLIČANIČ ...
Druga možnost, ki jo je ponudil Virant, je ta, da vodenje Državljanske liste po kongresu prevzame sedanji minister za pravosodje in programski tajnik stranke Senko Pličanič. Po naših informacijah se Pličanič do tega "ni opredelil", menda tudi zato ne, ker naj bi bil kot nosilec kandidatne liste DL za Evropski parlament "čisto noter" v evropskih volitvah.
 
... IN TRETJA: ZDRUŽITEV Z NOVO STRANKO ALENKE BRATUŠEK
Kot tretjo opcijo pa je Gregor Virant navedel združitev Državljanske liste z nastajajočo stranko odstopljene premierke Alenke Bratušek. Kar je povzročilo tudi nekaj pripomb, češ naj se oni združijo z nami.
Zato tudi nobena odločitev "ni bila sprejeta."
Je pa Gregor Virant medijem v torek povedal, da "računa" na predvolilno povezovanje z Bratuškovo, Igorjem Šoltesom in Mirom Cerarjem mlajšim.
Sicer pa naši viri blizu vodstva Državljanske liste pravijo, da se "čudijo" Gregorju Virantu, ker povsod lobira za funkcijo evropskega komisarja (podobno kot Alenka Bratušek), vendar tega znotraj poslanske skupine DL noče priznati, niti še ni prosil za podporo.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Gregor Virant TRI OPCIJE - PRVA: JANEZ ŠUŠTERŠIČ ... janez šušteršič Saša Markovič ... DRUGA: SENKO PLIČANIČ ... Senko Pličanič Alenke Bratušek Igorjem Šoltesom Mirom Cerarjem

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Tri možnosti. Virant na seji povedal, da ne bo več predsednik svoje stranke