objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Sreda, 14. maj 2014 ob 14:23

Janez Zemljarič je oslabljen. Viri: začel se je spopad za njegovo dediščino
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Publicist in raziskovalec arhivov nekdanje tajne policije Igor Omerza jutri predstavlja svojo najnovejšo knjigo Kliči U za umor. "U" pomeni Udbo, eno od vlog v tej knjigi - z naslovom v slogu slovitega holivudskega režiserja kultnih grozljivk Alfreda Josepha Hitchcocka - pa igra nekdanji šef slovenske Udbe, danes znani poslovnež Janez Zemljarič.
Igor Omerza med drugim piše, kako se je Zemljarič februarja letos v intervjuju za tednik Mladina gladko zlagal, da so, pozneje tudi umorjenega hrvaškega disidenta Stjepana Crnogorca, ugrabili (... "zadržali"), ker je načrtoval celo zastrupitev ljubljanskega vodovoda?! Kar pa je, dokazuje Igor Omerza, čista izmišljotina.
Trenutno še vedno izjemno vpliven Janez Zemljarič je na posamezne medijske navedbe, povezane z odkritji zaprašenih dokumentov Udbe ter svojo arhivirano vlogo v zločinih tajne policije že odgovoril s kazenskimi tožbami nekaterih novinarjev, tudi Romana Leljaka, ne pa še Igorja Omerze, vendar po naših informacijah, ki prihajajo tudi iz krogov blizu Janeza Zemljariča, naj bi ga nastala situacija vendarle močno "načela".
Govorice, da naj bi bil hudo bolan, pa menda ne držijo.
Sprva je moral, tako je vsaj slišati iz dobro obveščenih virov na levici, celo poskrbeti, da ga Milan Kučan ne bi "medijsko žrtvoval". Kar mu je - Zemljariču - delno tudi uspelo. Treba je namreč vedeti, da Janez Zemljarič ni Kučana nikoli priznaval za "svojega šefa", nenazadnje Zemljarič je od Kučana precej starejši.
In živ dokaz tem tezam je biografija Padle maske, avtorja Zdenka Roterja, dolgoletnega svetovalca in zaupnika Milana Kučana, ki Zemljariča opisuje z nič kaj preveč prijaznimi besedami ter ga stigmatizira kot izraziti kader "zloglasnega" Matije Mačka.
OKREPČEVALNICA ZOKI PROTI KRONPRINZU
Zaradi vsega naj bi bil Janez Zemljarič tako "oslabljen", da naj bi se v poslovno-političnem zakulisju že vnel spopad za njegovo (poslovno) dediščino. Spopad, kjer naj bi si nasproti stala Zemljaričev tesni sodelavec Drago Isajlović (on in Zemljarič se še vedno skoraj vsak drugi dan usedeta skupaj na čevapčičih v okrepčevalnici Zoki - locirani neposredno zraven poslovnega kompleksa WTC na Dunajski cesti, in Borut Jamnik, prvi človek Modre zavarovalnice ter nekdanji predsednik uprave Kapitalske družbe, ki velja za enega od najpomembnejših "upraviteljev" državnega premoženja, v določenih krogih pa figurira celo kot tako imenovani "kronprinz". Toda iz zgodovine vemo, da je to (biti kronprinz) že po naravi stvari nevarna pozicija, saj gre "starim v nos" ...
Pri tem je dovolj pomenljivo, kako sta se, pred kratkim, prav na primeru "privatizacije" pozavarovalnice Save Re "začutila" Borut Jamnik in šef uprave Save Re ter nekdanji minister za finance Zvonko Ivanušič, ki po "eliminaciji" svojega dosedanjega svetovalca in lobista Miloša Čiriča iz orbite Zavarovalnice Maribor išče svoj (novi) politični background ...
P.S. Javna predstavitev knjige Igorja Omerze Kliči U za umor (izdala jo je Mohorjeva založba) je v četrtek ob 13. uri in 30 minut v Cankarjevem domu.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
igor omerza Alfreda Josepha Hitchcocka janez zemljarič Stjepana Crnogorca Romana Leljaka Milan Kuča Zdenka Roterja Matije Mačka OKREPČEVALNICA ZOKI PROTI KRONPRINZU Drago Isajlović borut jamnik Zvonko Ivanušič Miloša Čiriča

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Potrata

Četrtek, 12. oktober 2017 ob 12:36


https://www.youtube.com/watch?v=ucRlzuSUMAs

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Janez Zemljarič je oslabljen. Viri: začel se je spopad za njegovo dediščino