objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 15. maj 2014 ob 06:49

Nova razkritja. Bivši poslanec Vilfan tudi pod rubežem. Dolžan Hali Tivoli!
Pridobitno društvo Petra Vilfana, ki ima najete poslovne prostore v Tivoliju, javnemu zavodu Šport Ljubljana trenutno dolguje dobrih osem tisoč evrov, ima pa tudi blokiran transakcijski račun
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Sobotna prometna nesreča, ki jo je povzročil v vinjenem stanju, očitno ni bila edina resna težava zdaj že bivšega poslanca Petra Vilfana. Zaradi svojih zasebnih poslov se je namreč znašel v dolgovih, dolžan je celo javnemu zavodu Šport Ljubljana, popularno imenovanemu Hala Tivoli. Njegovo "podjetje", Športno društvo Košarkarska šola Peter Vilfan, ki ima znotraj Hale Tivoli najete poslovne prostore, namreč zavodu Šport Ljubljana za najemnino dolguje 8.206,91 evra, kar so nam uradno potrdili tudi na zavodu Šport Ljubljana.
Kjer so, kot pravijo, zoper Vilfanovo društvo sprožili izvršbo, ki je že pravnomončna, zato se je Vilfan znašel celo pod sodnim rubežem.
 
BLOKADA RAČUNA KOŠARKARSKE ŠOLE
Drugih podrobnosti uradno nismo izvedeli, toda po naših informacijah se je Vilfanov zasebni dolg pri zavodu Šport Ljubljana začel kopičiti že konec prejšnjega leta, ko je bil Vilfan še globoko član mestnega sveta. Tako se je znašel v skrajno težavnem položaju, saj je kot mestni svetnik "fural" svoj zasebni biznis znotraj športnega zavoda, katerega lastnica je Mestna občina Ljubljana, Vilfan pa (je bil) tudi mestni svetnik vladajoče Liste Zorana Jankovića. Zavod Šport Ljubljana se seveda financira tudi iz mestnega proračuna.
Športno društvo Košarkarska šola Peter Vilfan, ki sicer kot košarkarska šola deluje predvsem v Strunjanu, je izrazito pridobitno naravno društvo, edini zastopnik pa je Peter Vilfan. Društvo je leta 2013 zabeležilo skoraj 76 tisoč evrov prometa in dobrih 5 tisoč evrov bilančnega presežka. Toda zdaj se je društvo očitno znašlo v finančnih škripcih, saj ima že dva tedna blokiran transakcijski račun, odprt pri Novi ljubljanski banki. Zakaj je prišlo do blokade računa, ni znano.
Spomnimo, Peter Vilfan je kot mestni svetnik odstopil letos februarja, uradno zato, ker zaradi "pravosodnih" težav Zorana Jankovića ni več videl prave perspektive v delu mestnega sveta. Vendar pravi razlog njegovega odstopa ni bil ravno načelne narave, dosti bolj verjetno je, da je odstopil zaradi takrat  bližajočega se glasovanja na mestnem svetu o občinskem prostorskem načrtu za stanovanjsko sosesko Koseze, kjer ima Vilfanov zet Vlado Ilievski v lasti del koseškega travnika, ki je že zazidljiv. Gre pa dejansko za nepremičninski posel "celotne" družine Vilfan-Ilievski, kar dokazujejo tudi objavljene fotografije iz leta 2012, ko si je mestni svetnik ter poslanec Vilfan v družbi Zorana Jankovića, glasbenika Roberta Pešuta Magnifica in tudi dokaj znanega ljubljanskega poslovneža Petra Selakovića osebno ogledoval te parcele v ljubljanski Šiški.
Mimogrede, po poročanju italijanskih medijev se je košarkar in Vilfanov zet Vlado Ilievski, ki trenutno igra za češki klub ČEZ Nymburk, znašel na seznamu igralcev moštva Montepaschi Siena, ki so osumljeni davčne utaje. Ilievskega in druge igralce je finančna policija odkrila med posebno akcijo imenovano Time out.
VILFANOV PRIVILEGIJ - MEDIJI MOLČALI DO ZADNJEGA
Prometna nesreča Petra Vilfana in njegov takojšnji odstop (včeraj v državnem zboru se je poslovil s "čustvenim" nagovorom) pa sta žal ponovno potrdila bizarno krvno sliko slovenskih medijev, kjer nekateri politiki uživajo neznanske medijske privilegije. Čeprav so Slovenske novice že kmalu po prometni nesreči v ljubljanski Šiški objavile prve namige o nesreči Petra Vilfana, na našem portalu pa smo že v soboto pozno zvečer objavili tudi neuradne informacije iz policijskih virov, da je poslanec Vilfan nesrečnega pešca povozil v pijanem stanju, so mainstream mediji molčali do zadnjega. Poročati so začeli šele potem - nedelja pozno dopoldne, ko je Vilfan sam začel po elektronski pošti obveščati medije o tem, kar se je zgodilo, ter napovedal svoj odstop ...
Ob tem se postavlja tudi zelo veliko vprašanje, ali bi se Peter Vilfan, čigar "katarzo" zdaj povsem nekritično hvalijo posamezni novinarji, za svoj odstop s poslanske funkcije tako hitro odločil tudi v primeru, če do konca sedanjega poslanskega mandata ne bi bili še - dva ali trije meseci in če bi se ta prometna nesreča zgodila, denimo, že lani ob istem času ...
Peter Vilfan je v minulih mesecih lobiral tudi za odprto veleposlaniško mesto v Beogradu ter se sforsiral na kandidatno listo Pozitivne Slovenije za volitve v Evropski parlament.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Petra Vilfana BLOKADA RAČUNA KOŠARKARSKE ŠOLE Zorana Jankovića bližajočega se glasovanja na mestnem svetu Vlado Ilievski Roberta Pešuta Magnifica Petra Selakovića

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Nova razkritja. Bivši poslanec Vilfan tudi pod rubežem. Dolžan Hali Tivoli!