objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Nedelja, 18. maj 2014 ob 07:15

Rigelnik mora biti tiho. Obe njegovi direktorici ga močno držita za ...
Po že vloženih tožbah in prijavah Mira Senice v imenu Sonje Gole prihodnji teden udarec vračata Vera Mihatovič in ACH. Piše se namreč kazenska ovadba zoper Sonjo Gole, pravijo naši viri iz ACH
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Po hudem spopadu znotraj družbe ACH d.d. se je v zadnjih nekaj dnevih zgodilo naslednje: nadzorni svet po vodstvom Tadeje Hočevar je razrešil dosedanjo direktorico Sonjo Gole ter za novo direktorico postavil Vero Mihatovič, prej finančno direktorico ACH. Pri tem naj bi na seji sveta prišlo celo do "fizičnega" prerivanja, katerega žrtev naj bi bila nadzornica Mojca Novak, (spomnimo, pred leti je bila zraven pri potopu podjetja Labod), Goletova pa razrešitve ne priznava, saj naj bi bila nezakonita. Po tem je v igro stopil njen odvetnik, razvpiti Miro Senica, in vložil tožbo ter začasno odredbo zadržanja sklepa nadzornikov (o zamenjavi Goletove), na generalno policijsko upravo in državno tožilstvo pa še kazensko prijavo.
 
... SLEDI KAZENSKA OVADBA ZOPER GOLETOVO
No, prihodnji teden naj bi, vsaj po naših informacijah, udarec vrnila še Vera Mihatovič in ACH d.d. Kazensko naj bi ovadili Sonjo Gole, menda zaradi zlorabe položaja ter oškodovanja podjetja.
Ker gre za nasledstvo Hermana Rigelnika, ki je prek podjetja Protej največji lastnik ACH, imenovanega tudi "železni Herman", nekdanjega prvega človeka Gorenja, bivšega predsednika državnega zbora, tajkuna iz Foruma 21 in celo kandidata za "nasledstvo" Milana Kučana, je ključno vprašanje, kaj v tem kaosu znotraj ter okoli ACH počne - Rigelnik?
Predvsem pa, zakaj "mogočni" Herman Rigelnik, znan po totalno nabildanem egu (trenutno pa mora celo prebirati časopisne članke, kako ga je lahko sram - Peter Frankl: Finance), ne povzdigne svojih znamenitih obrvi ter poseže med ta "babji ravs" in ne vzpostavi reda?!
Po navedbah enega od naših virov znotraj ACH Herman Rigelnik tega (še) ne more storiti. Prav tako se Rigelnik (še) ne more opredeliti ne za Goletovo in ne za Mihatovičevo, res pa je, da se je bil prejšnji teden prisiljen vrniti z vikenda na Braču v Ljubljano.
 
ZAKAJ JE ŽELEZNI HERMAN V PRECEPU ...?!
Zakaj? Obe njegovi naslednici ga, tako pravijo, močno držita za ...
Vera Mihatovič naj bi tako ena od redkih, če ne celo edina v ACH, vedela vse o tem, kako je Herman Rigelnik gradil svoj vikend na Braču (menda z denarjem ter izčrpavanjem ACH, kar je sam sicer že zanikal. Sonja Gole pa naj bi Rigelniku omogočila nakup luksuznega stanovanja v Ljubljani (pod Ljubljanskim gradom), kjer Rigelnik tudi stanuje. Denarni tok za nakup tega stanovanja naj bi šel takole, pripoveduje naš vir iz ACH: finančna skupina KB 1909 iz (stare) Gorice, ki je v lasti zamejskih Slovencev in so med drugim tudi izdajatelji Mladine, je kupila 5 odstotkov družbe Protej - od Rigelnika. Nakup je razviden iz letnega poročila KB 1909, ni pa zapisan v knjigah Proteja in ACH, saj bi moral Rigelnik na podlagi družbene pogodbe podjetja prodajo dela svojega lastniškega deleža najprej ponuditi drugim družbenikom Proteja. Denar za nakup deleža Proteja pa naj bi finančni skupini KB 1909 zagotovilo podjetje Adria Mobil, katerega direktorica je (bila) Sonja Gole.
Adria Mobil, kot je znano, je sestavni del imperija ACH.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Tadeje Hočevar Sonjo Gole Vero Mihatovič Mojca Novak miro senica ... SLEDI KAZENSKA OVADBA ZOPER GOLETOVO Hermana Rigelnika Milana Kučana Peter Frankl ZAKAJ JE ŽELEZNI HERMAN V PRECEPU ...?!

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Rigelnik mora biti tiho. Obe njegovi direktorici ga močno držita za ...