objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 22. maj 2014 ob 07:00

Usodni avto znamke Volvo. Prej za Janeza Janšo, zdaj pa za Igorja Šoltesa?!
Predvolilna koalicija zelo verjetna med Alenko Bratušek in Šoltesom, ki naj bi bil po novem v igri tudi za evropskega komisarja, pri Miru Cerarju pa se skoraj zaklinjajo, da bo na volitve šel sam
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Po zadnjih informacijah naših virov blizu odstopljene predsednice vlade Alenke Bratušek, liderja društva Verjamem Igorja Šoltesa in Mira Cerarja mlajšega, bi do predvolilnega dogovora (koalicije ali zavezništva) pred parlamentarnimi volitvami lahko prišlo samo med Bratuškovo in Šoltesom, ne pa tudi med Bratuškovo in Šoltesom ter Cerarjem. Slednji, kot pravijo njegovi sodelavci pri ustanavljanju nove stranke, bo namreč na predčasne parlamentarne volitve skoraj 100-odstotno šel sam.
Nova stranka Alenke Bratušek - ime stranke: "Zavezništvo Alenke Bratušek" je zdaj že dokončno - bo ustanovitveni kongres, potem ko ji je v torek popoldne uspelo zbrati minimalno potrebnih dvesto podpisov za ustanovitev politične stranke, imela prihodnjo soboto, v Ljubljani ali pa na Brdu pri Kranju - no, to menda še ni odločeno.
Prvi resen test za razmerje moči med Bratuškovo in Šoltesom znotraj morebitne predvolilne koalicije bodo nedeljske volitve v Evropski parlament, kjer kandidira samo Šoltes, potem pa javnomnejske ankete pred bližajočimi parlamentarnimi volitvami. Če bo Igor Šoltes izvoljen za evropskega poslanca (zdaj ankete kažejo, da bo), bi mu Alenka Bratušek lahko ponudila tudi mesto evropskega komisarja (če bo že evropski poslanec!) in posledično ona prevzela vodilno vlogo znotraj njunega zavezništva na domačem političnem parketu.
Miro Cerar naj bi šel sam na volitve predvsem zato, da bi pokazal, kako gre pri njem za neko "novo zgodbo". Toda po prvih medijskih razkritjih, da mu novo stranko sestavljajo nekdanji vplivni člani LDS (Peter Jamnikar, Jože Artnak, Gregor Vovk Petrovski ...), si je nekaj vidnih dosedanjih somišljenikov Mira Cerarja že premislilo, da bi se šli strankarsko politiko. Med njimi, kot je slišati, je tudi medijsko znani profesor kriminalistike Bojan Dobovšek. Pa ni edini ...
Po drugi strani naj bi bili Jamnikar, Artnak in Vovk Petrovski "garant", da se Miro Cerar ne bi že zdaj začel povezovati z Gregorjem Golobičem, ki iz ozadja bdi nad povezovanjem Bratuškove in Igorja Šoltesa. Nekaj trenutno ključnih svetovalcev Alenke Bratušek namreč sodi v ožji Golobičev krog, med njimi Jani Möderndorfer, Stojan Pelko (ki Bratuškovi piše tudi govore) in Bogdan Biščak.
 
PADAJO PRIPOMBE: GOLOBIČ IMA ENO VOJSKO IN TRI STRANKE ...
Na ta račun med našimi viri blizu Mira Cerarja že krožijo šale, češ Golobič ima velike težave: premore samo eno vojsko, z njo pa mora napolniti vsaj tri stranke, Zavezništvo Alenke Bratušek, Verjamem Igorja Šoltesa in še strančico Zares. Poznavalci stare LDS pa napovedujejo, da bo na terenu prihajalo do hudih sporov med "operativci" Mira Cerarja in - Gregorja Golobiča.
 
... MIRO CERAR PA BO ŠE SLABŠI PV OD BORUTA PAHORJA
Pri tem ni nepomembno, da se Gregor Golobič in Miro Cerar kakor "ne marata" preveč, iz prej omenjenih pro-Golobičevih strank pa je zdaj že vedno pogosteje slišati pripombe, kako je Miro Cerar operativno popolnoma nesposoben in da bo "še slabši predsednik vlade" od Boruta Pahorja.
Potem ko je časopis Dnevnik pred dvema dnevoma objavil zgodbo o spornem kadrovskem stanovanju Igorja Šoltes, kjer je Šoltes stanoval še do leta 2009 ter plačeval zgolj neprofitno najemnino (glede na ton članka ter nenavadno pomanjkljivost zapisanih informacij - pri Dnevniku, ki je močno kontaminiran z Golobičem, so, denimo, kar pozabili objaviti, da je bil Igor Šoltes takrat celo občinski sekretar za stanovanjske zadeve - je med poznavalci prevladalo mnenje, da je pravzaprav šlo za "medijsko kontroliran" izbruh afere), se je zgodba o Šoltesu včeraj razširila. Zato je bil Šoltes, kar zadeva omenjeno stanovanje, cel dan prisiljen pojasnjevati dodatne podrobnosti, sporno pa naj bi bilo tudi najetje avtomobila znamke Volvo S80, ki ga je Šoltes, za dva meseca svoje predvolilne kampanje, prevzel pri podjetju Mas Tech d.o.o. v Kopru, ki pa ima že nekaj mesecev blokirane transakcijske račune, zato ni jasno, kako Šoltes plačuje mesečni najem avtomobila - po njegovih navedbah 600 evrov mesečno.
Računov in pogodbe za najem avtomobila pa Šoltes novinarjem noče pokazati, saj pravi, da jih bo predložil računskemu sodišču. Svojega osebnega avtomobila pa Igor Šoltes uradno - nima.
Glede na to, da gre za "tip afer", doslej tako značilen za prvaka Državljanske liste Gregorja Viranta, bo zanimivo videti, kako bodo te medijske objave vplivale na Šoltesov volilni  rezultat. Spomnimo, Gregor Virant je to na volitvah novembra 2011 še kako občutil.
Posamezni mediji so se Šoltesu včeraj sicer izognili, so pa povzeli najnovejše razkritje TV Slovenija, ki je poročala o domnevni elektronski korespondenci med nekdanjim predsednikom uprave Nove kreditne banke Maribor Matjažem Kovačičem in bivšim predsednikom vlade ter liderjem SDS Janezom Janšo, ko naj bi Kovačič obveščal Janšo o 60-milijonski investiciji mariborske banke na Hrvaškem, kjer je potem poniknilo 28 milijonov evrov, pet milijonov pa se je znašlo na računu švicarske banke Credit Suiise. Janša naj bi bil v tej zadevi že zaslišan kot priča.
Mimogrede, avtomobili znamke Volvo za slovenske politike očitno postajajo "usodni". Spomnimo, pred prejšnjimi volitvami so volva očitali Janezu Janši, tokrat pa Igorju Šoltesu ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Alenke Bratušek Igorja Šoltesa Mira Cerarja Peter Jamnikar jože artnak Gregor Vovk Petrovski bojan dobovšek Gregorjem Golobičem Jani Möderndorfer Stojan Pelko Bogdan Biščak Boruta Pahorja Gregorja Viranta Matjažem Kovačičem Janezom Janšo

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Usodni avto znamke Volvo. Prej za Janeza Janšo, zdaj pa za Igorja Šoltesa?!