objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Nedelja, 25. maj 2014 ob 19:17

Zmaga Janševe SDS, Šoltesu je uspelo, Lukšiča prehitela Tanja Fajon
Vse kaže na veliko zmago slovenske desnice in hud poraz levice. Po svoje bizarno: največ glasov na levici je pobralo društvo Verjamem
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Po rezultatih vzporednih volitev v Evropski parlament (za RTV Slovenija in Pop TV jih je izvedla agencija Mediana) je Janševa stranka SDS dobila 24,6 odstotka glasov in tri poslanske sedeže, na drugem mestu je pristala skupna lista Nove Slovenije in Slovenske ljudske stranke (15,2 odstotka), na tretjem mestu pa lista Verjamem, ki je dobila 10,6 odstotka glasov. Sledijo stranka Desus (9,1 odstotka) in Socialni demokrati (7,9 odstotka). Skupna lista NSi in SLS je tako osvojila dva poslanska mandata, lista Verjamem, Desus in Socialni demokrati pa po en poslanski sedež.
Po dosedanjih neuradnih podatkih so bili za nove slovenske evropske poslanci izvoljeni Milan Zver, Romana Tomc, Patricija Šulin, Lojze Peterle, Franc Bogovič, Igor Šoltes, Ivo Vajgl in Tanja Fajon. Bogovič in Fajonova sta poslanca postala na podlagi tako imenovanih preferenčnih glasov, kar pomeni, da je dosedanja evropska poslanka Tanja Fajon prejela več glasov kot nosilec kandidatne liste SD, predsednik stranke Igor Lukšič.
Neuradni volilni izidi kažejo tudi na veliko zmago desnice in poraz levice. Še več, na levici je največ glasov celo dobilo Šoltesovo "zasebno" društvo Verjamem.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janševa milan zver Romana Tomc patricija šulin lojze peterle franc bogovič Igor Šoltes Ivo vajgl Tanja Fajon Igor Lukšič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zmaga Janševe SDS, Šoltesu je uspelo, Lukšiča prehitela Tanja Fajon