objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 29. maj 2014 ob 06:56

Igor Lukšič se ponuja, Dejan Židan ga hvali, a ga zraven ne povabi
Aljuš Pertinač, najožji Lukšičev sodelavec, že v štabu začasnega predsednika Židana. Posebno vlogo dobiva Tanja Fajon, ki naj bi želela postati ministrica za zunanje zadeve
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Novi začasni predsednik Socialnih demokratov Dejan Židan je med včerajšnjo sejo predsedstva stranke, ki je med drugim - po ponedeljkovem odstopu Igorja Lukšiča z mesta predsednika SD - potrdilo njegov mandat, predlagal tudi ustanovitev in sestavo novega strateškega volilnega štaba za skorajšnje parlamentarne volitve. Kar je bilo tudi sprejeto.
Štab bo vodil Židan osebno, sestavljajo pa ga skoraj vsi člani najožjega vodstva SD, ni pa Židan vanj predlagal Lukšiča, podpredsednice in dosedanje evropske poslanke Mojce Kleve Kekuš in podpredsednika SD ter velenjskega župana Bojana Kontiča, je pa, zanimivo, na Židanov predlog v ta strateški štab prišel najožji Lukšičev sodelavec Aljuš Pertinač, sicer državni sekretar na ministrstvu za šolstvo.
Igor Lukšič se je po končani seji predsedstva stranke pred zbranimi novinarji sicer sam ponudil Židanu za sodelovanje, Dejan Židan ga je tudi javno prijazno pohvalil, češ na Igorja Lukšiča "računajo še naprej, saj je izvrsten politični analitik", ampak v svoj štab ga ni povabil.
Posebno vlogo znotraj svoje ekipe je Dejan Židan namenil ponovno izvoljeni evropski poslanki Tanji Fajon, ki prevzema mednarodno sodelovanje Socialnih demokratov, kar naj bi Fajonovi zelo ustrezalo, saj naj bi imela ambicije postati ministrica za zunanje zadeve, seveda če bo po volitvah vlado ponovno prevzela levosredinska koalicija.
 
PO ODSTOPU LUKŠIČA PRI ANJI KOPAČ MRAK ODPIRALI ŠAMPANJCE
Dokaj hladen tuš pa naj bi Igor Lukšič doživel ob novici, da naj bi po njegovem odstopu v kabinetu ministrice za delo, družino in socialne zadeve Anje Kopač Mrak "odpirali šampanjce", zabavi pa naj bi se Kopač Mrakovi ter državnemu sekretarju Dejanu Levaniču pridružili še nekateri drugi vidni uradniki iz vrst SD, denimo Klemen Žibert in Jan Škoberne ...
No, ministrica Anja Kopač Mrak nam je takoj povedala, da v njenem kabinetu po odstopu predsednika Socialnih demokratov Igorja Lukšiča "nihče ni odpiral šampanjca."

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Dejan Židan Igorja Lukšiča Mojce Kleve Kekuš Bojana Kontiča aljuš pertinač Tanji Fajon Anje Kopač mrak Dejanu Levaniču Klemen Žibert Jan Škoberne

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Igor Lukšič se ponuja, Dejan Židan ga hvali, a ga zraven ne povabi