objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 4. junij 2014 ob 06:56

Snedla še eno besedo. Bratuškova odhaja, a zaposluje po politični liniji
Alenka Bratušek odhaja, v svojem kabinetu na ministrstvu za zdravje pa zaposluje nekdanjo svetovalko Pozitivne Slovenije. Pri ministru Dragonji pa naj bi službo dobila Nataša Pelko
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Alenka Bratušek, predsednica vlade, ki opravlja tekoče posle, in prvakinja novopečene stranke Zavezništvo Alenke Bratušek, je snedla še javno besedo. Kljub svojemu izrecnemu javnemu zagotovilu, da njena vlada v odhajanju ne bo na novo zaposlovala v upravi, se to že dogaja. Še več, Alenka Bratušek to počne celo osebno, na ministrstvu za zdravje, kjer prav ona opravlja tudi posle začasne ministrice za zdravje.
Na ministrstvu za zdravje so nam tako že potrdili, da tja v službo prihaja Manja Kovačič, doslej redno zaposlena kot svetovalka v poslanski skupini Pozitivne Slovenije, ki pa se je po razkolu na kongresu PS opredelila za Alenko Bratušek in ostaja brez službe.
Manja Kovačič se bo na ministrstvu "zaposlila za določen čas, na nezasedeno delovno mesto, vezano na zaupanje ministrice," torej - Bratuškove. Kovačičeva bo službo nastopila 6. junija.
Kar pomeni, da gre za klasično zaposlitev po "politični liniji".
 
NASLEDNJA: NATAŠA PELKO
To pa očitno ne bo edina politična zaposlitev pod Alenko Bratušek. Po naših informacijah pravkar potekajo pogovori za službo Nataše Pelko, nekdanje piarovke Pozitivne Slovenije in bivše soproge Stojana Pelka, člana sveta Zavezništva Alenke Bratušek ter enega od ključnih svetovalcev odhajajoče premierke, ki naj bi se v roku prihodnjih dveh tednov zaposlila na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo.
Mimogrede, Nataša Pelko je med nedavno volilno kampanjo za evropske volitve piarovsko skrbela za kandidata PS Jožeta Mencingerja in seveda računala na njegovo izvolitev za evropskega poslanca, saj bi potem tudi ona odšla v Bruselj. No, to je zdaj padlo v vodo, med kolegi pa Nataša Pelko sicer velja za - milo rečeno - precej nesposobno piarovko.
 
ZAPOSLITEV STERŽETA, PETANA IN GEGIČA NAJ BI UMAKNILI
Pred dnevi se je tudi govorilo, da naj bi gospodarski minister Metod Dragonja na svojem ministrstvu zaposlil še tri poklicne funkcionarje bivše PS, Matjaža Steržeta in Domna Petana (ki sta s Pozitivno Slovenijo sodelovala prek svojih podjetij) in tiskovnega predstavnika PS Slavka Gegiča, vendar na ministrstvu za gospodarstvo to zanikajo.
Viri pa opozarjajo, da je bilo to res dogovorjeno, toda po našem poizvedovanju so te zaposlitvene načrte pred medijskim razkritjem raje umaknili.
 
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Alenka Bratušek Manja Kovačič NASLEDNJA: NATAŠA PELKO Nataše Pelko Stojana Pelka Jožeta Mencingerja metod dragonja Matjaža Steržeta Domna Petana Slavka Gegiča

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Snedla še eno besedo. Bratuškova odhaja, a zaposluje po politični liniji