objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 5. junij 2014 ob 06:40

Fotografije. Kriminalist iz NPU med prijatelji iz NSi - Ilc in Hajdinjak
Na spletu zakrožile fotografije mlajšega kriminalista iz Nacionalnega preiskovalnega urada, ki prijateljuje z nekaterimi vodilnimi politiki Nove Slovenije
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Štiri dni pred volitvami v Evropski parlament, ko je TV Slovenija "pogrela" zgodbo o pošiljanju elektronske pošte nekdanjega predsednika uprave Nove kreditne banke Maribor Matjaža Kovačiča prvaku SDS Janezu Janši, so se pojavile govorice, da naj bi informacije o tem novinarjem TVS posredoval tiskovni predstavnik Nove Slovenije Jernej Vrtovec, pricurljale pa naj bi iz Nacionalnega preiskovalnega urada, menda od nekega "mlajšega kriminalista", ki na bi bil "blizu" Nove Slovenije. Vrtovec je takšne govorice zanikal, afera pa je spet načela že tako trhle odnose med strankama NSi in SDS.
Zdaj pa so na spletu zakrožile fotografije, ki dokazujejo prijateljevanje enega od kriminalistov NPU in posameznih vodilnih politikov Nove Slovenije. Gre za generalnega tajnika NSi Roberta Ilca in Valentina Hajdinjaka, nekdanjega tiskovnega predstavnika vlade Janeza Janše in bivšega šefa kabineta  - seveda prav tako že nekdanjega - ministra za obrambo Aleša Hojsa, sicer tudi podpredsednika Nove Slovenije ter nesojenega evropskega poslanca na skupni kandidatni listi NSi-SLS, in kriminalista Luko Prljinčiča.
Fotografije (objavljamo jih tri, scier pa jih je več) so bile tudi že objavljene na enem od facebook profilov.
No, res pa je, da na nobeni od dostopnih fotografij ni Jerneja Vrtovca.
Po naših informacijah naj bi omenjeni kriminalist znotraj NPU delal na preiskavah Nove ljubljanske banke, ne pa tudi na primerih, povezanih z Novo kreditno banko Maribor. Po nekaterih še nepreverjenih informacijah naj bi za njegovo zaposlitev na NPU lobiral tudi Valentin Hajdinjak.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Matjaža Kovačiča Janezu Janši Jernej Vrtovec Roberta Ilca Valentina Hajdinjaka Aleša Hojsa Luko Prljinčiča

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Fotografije. Kriminalist iz NPU med prijatelji iz NSi - Ilc in Hajdinjak