objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Četrtek, 5. junij 2014 ob 12:23

Izginil je minister za finance Čufer? No, včeraj je bil v Arhivu Slovenije
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Minister za finance Uroš Čufer je dejansko "fural" vlado Alenke Bratušek.
Tako so avtorju teh vrstic pogosto pripovedovali številni politiki strank vladne koalicije. Bratuškova naj bi mu bila "povsem podrejena", zadnja beseda je bila vedno Čuferjeva.
Za ilustracijo njunega "mehkega" odnosa je značilna zgodba z enega od sprejemov z mednarodno zasedbo, ki mi jo je pripovedoval eden od vodilnih uradnikov odhajajoče vlade. Alenka Bratušek je sama postopala naokoli, potem pa opazila svojega Čuferja. Pristopila mu je "od zadaj", medtem ko se je Čufer pogovarjal z nekim tujcem. Ljubkovalno ga je podrgnila po rami, Uroš Čufer se je obrnil, pogledal Bratuškovo, se ji nasmehnil, potem pa nonšalantno nadaljeval pogovor s tistim tujcem.
Prisotni, ki so imeli čast opazovati sceno, pa so se čudili, na kakšen način mora premierka vzbujati pozornost ministra za finance.
Potem ko je vlada padla, Alenka Bratušek pa začela ustanavljati svojo politično stranko ter "povezovati" levo sredino, je vplivni minister za finance Uroš Čufer nenadoma postal prekleto moteč. Zato je moral izginiti, tako rekoč ponikniti. Vsaj iz neposredne bližine Alenke Bratušek.
Razlog za njegovo nenadno nevidnost je sila preprost.
Ponekod skoraj "osovraženi" Uroš Čufer namreč velja za simbol "neoliberalne" politike Alenke Bratušek, zato ga je bila premierka, med snubljenjem drugih strank levice (celo ekstremne levice?!) v svoje tako imenovano zavezništvo, po nasvetu prišepetovalcev, hočeš nočeš prisiljena taktično umakniti.
No, zdaj ko je že bolj ali manj jasno, da je Alenki Bratušek povezovanje leve sredine praktično spodletelo (v Zavezništvo AB, ki mu eni posmehljivo pravijo "Brezvezništvo AB", bivši minister za finance Janez Šušteršič pa malce bolj prizanesljivo "socialno-liberalna volilna mineštra," je pridobila zgolj stranko Zares, le-te pa itak nihče noče), se Uroš Čufer spet sme pojavljati ob njej.
In to v Arhivu Slovenije - dovolj simbolično. Kot da bi oba, Čufer in Bratuškova, že sodila med prašno arhivsko gradivo slovenske politike.

GOLDMAN SACHS, LONDONSKI CITY ALI NLB?!

Še mesec, dva, tri ali štiri ... in Uroš Čufer seveda nikoli več ne bo minister za finance. Bo pa zanimivo opazovati, ali se bo vrnil v svojo staro službo na Novi ljubljanski banki (kjer ga na podlagi pogodbe tudi čakajo) ali pa si je res zrihtal zaposlitev v Goldman Sachsu, banki, ki vodi svet, oziroma nekje v londonskem Cityju, kot se tudi govori ...
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Uroš Čufer Alenke Bratušek janez šušteršič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Izginil je minister za finance Čufer? No, včeraj je bil v Arhivu Slovenije