objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 6. junij 2014 ob 06:51

Nova služba v upravi za sodelavko Alenke Bratušek. Tokrat prek Dragonje
Že drugi razkriti primer: odhajajoča premierka znotraj javne uprave pospešeno zaposluje svoje strankarske kolegice
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Če smo pred tremi dnevi podrobno poročali o politični zaposlitvi Manje Kovačič, nekdanje svetovalke za odnose z javnostmi v poslanski skupini Pozitivne Slovenije na ministrstvu za zdravje, izvedeni pod neposredno taktirko odhajajoče premierke in tudi začasne zdravstvene ministrice Alenke Bratušek, zdaj na ministrstvu zaposlujejo tudi bivšo piarovko PS - Natašo Pelko.
No, tudi novo službo Nataše Pelko smo že napovedali, včeraj pa so nam jo na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo tudi uradno potrdili.
"Postopek za zaposlitev Nataše Pelko v kabinetu ministrstva je v teku, in sicer za opravljanje nalog predvsem na področju odnosov z javnostmi, ki jih zdaj za celoten MGRT opravlja le ena javna uslužbenka, sporočajo iz resorja," ki ga vodi minister Metod Dragonja.
Nataša Pelko je sicer bivša soproga Stojana Pelka, tesnega svetovalca Alenke Bratušek in člana sveta nove stranke Zavezništvo AB.
To je torej že druga zaposlitev iz operativnega vodstva nekdanje Pozitivne Slovenije v javno upravo pod patronatom Alenke Bratušek, ki je pred nekaj tedni javno prisegala, da njena vlada v odhajanju ne bo "na hitro" zaposlovala svojih kadrov po politični liniji. In spomnimo, Alenka Bratušek je ob nastopu svoje vlade od ministrstev zahtevala, naj (ji) dostavijo spiske vseh tistih ljudi, ki jih je znotraj uprave tik pred odhodom zaposlila vlada Janeza Janše.

MINISTER DRAGONJA - VELIKO RAZOČARANJE

Mimogrede, številni, predvsem v gospodarstvu, pa so pošteno razočarani na gospodarskim ministrom Metodom Dragonjo.
Pa ne samo zato, ker je ob nastopu funkcije napovedoval tretjinsko znižanje števila uslužbencev na svojem ministrstvu, zdaj pa celo dodatno zaposluje po politični liniji, ampak predvsem zaradi njegovega povsem anemičnega vodenja gospodarskega resorja. Še več, namesto "reševanja" gospodarstva se Dragonja "na stara leta" ukvarja s strankarsko politiko; tudi on se je na ustanovnem kongresu Zavezništva AB dal izvoliti v svet stranke.
In kar je še najbolj bizarno: tiste dni minister Dragonja ni imel časa priti na 3. kongres podjetnikov v Portorožu in je raje celo soboto dopoldne (31. maja) presedel v ljubljanski Stari mestni elektrarni, kot član delovnega predsedstva ustanovnega kongresa Zavezništva Alenke Bratušek ...
In še opazka. Mediji, ki so pred letom in pol množično poročali o zaposlovanju kadrov Janševe vlade, pa zdaj, ko zaposluje Alenka Bratušek - molčijo ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
poročali o politični zaposlitvi Manje Kovačič Alenke Bratušek Natašo Pelko Nataše Pelko metod dragonja Stojana Pelka Janeza Janše

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Nova služba v upravi za sodelavko Alenke Bratušek. Tokrat prek Dragonje