objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 7. junij 2014 ob 06:25

Kebra za ministra?! Objestna ponudba stranke Solidarnost, Židanovi proti
Takoj potem ko so Socialni demokrati zavrnili pogoje Solidarnosti za predvolilno koalicijo levega bloka, se je Damjan Mancelc dobil z Majo Dimitrovski, poslanko Zavezništva Alenke Bratušek
2014 Pozareport

Odpri galerijo

"Ponudba" stranke Solidarnost za predvolilno koalicijo, ki so jo v četrtek zvečer predstavili na pogajanjih s Socialnimi demokrati, je "skoraj objestna", pravijo naši viri iz SD.
Solidarnost, ki je na majskih volitvah v Evropski parlament dobila komajda 1,67 odstotka, je presenečenim pogajalcem iz SD predlagala naslednje: skupna lista na volitvah naj se imenuje "SD + Solidarnost", zahtevajo kar 16 od 88 volilnih okrajev, od tega 5 okrajev od desetih, kjer so bili na prejšnjih parlamentarnih volitvah izvoljeni poslanci SD (deset!), enega ministra v bodoči levosredinski vladi - konkretno, to naj bo Dušan Keber, ki mora na volitvah dobiti tudi enega od ljubljanskih volilnih okrajev, in sicer Fužine.
Pogajanja med SD in stranko Solidarnost so se v četrtek zavlekla do enajstih zvečer, res pa je, da so se začela šele po znanem večernem srečanju med prvakom SD Dejanom Židanom in predsednikom nove stranke Verjamem ter evropskim poslancem Igorjem Šoltesom pred ljubljanskim Maxijem.

SOLIDARNO REŠUJEJO KARIERO DUŠANA KEBRA

Objestni pogoji so menda presenetili celo največje zagovornike Solidarnosti znotraj SD, denimo poslanca Matevža Frangeža, zato ni čudno, da je posebna strateška komisija SD, ki se je sestala včeraj zgodaj zjutraj, te pogoje že zavrnila. Predvolilna koalicija med tema dvema strankam zdaj močno visi v zraku, več pa naj bi bilo jasno v ponedeljek.
Ob tem je slišati cinične pripombe, da je stranka Solidarnost očitno solidarna samo v solidarnem reševanju nadaljnje politične kariere Dušana Kebra ...

ČE NE LEVICA, BI PA Z LIBERALCI

No, komaj dobro uro po končanem sestanku strateške komisije SD, kjer so Židanovi zavrnili predvolilne pogoje Solidarnosti, pa se je Damjan Mandelc, eden od liderjev Solidarnosti, že sestal s poslanko in vidno članico Zavezništva Alenke Bratušek - Majo Dimitrovski, spet v Maxiju. Zraven je bil svetovalec v poslanski skupini nepovezanih poslancev Matjaž Jarkovič, sicer nekdanji sekretar poslanske skupine Pozitivne Slovenije, še prej pa sekretar poslanske skupine Zares.
Pri tem je zanimivo, da so predstavniki stranke Solidarnost, ki naj bi se skupaj s Socialnimi demokrati in stranko Desus povezali v levi, socialnodemokratski blok, še pred časom javno razlagali, da se pač ne morejo povezati z Zavezništvom Alenke Bratušek, saj so oni, Solidarnost, stranka, ki izhaja iz tako imenovanega "vstajniškega gibanja", ki je na cestah protestiralo tudi zoper "neoliberalno" politiko vlade Alenke Bratušek.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
dušan keber Dejanom Židanom Igorjem Šoltesom Matevža Frangeža Damjan Mandelc Alenke Bratušek Majo Dimitrovski Matjaž Jarkovič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kebra za ministra?! Objestna ponudba stranke Solidarnost, Židanovi proti