objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Nedelja, 8. junij 2014 ob 08:03

Evropska sodna klofuta za Slovenijo - ampak tokrat za našo ustavno sodnico!
Slovensko ustavno sodišče kršilo pravico do poštenega sojenja, ker je ena članica senata, ustavna sodnica Marta Klampfer, ne boste verjeli, v isti zadevi odločala že kot sodnica na prejšnji sodni inštanci
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Slovensko sodstvo je dobilo novo hudo zaušnico iz Evrope. Evropsko sodišče za človekove pravice v Strasborgu je namreč ponovno obsodilo državo Slovenijo, tokrat zaradi kršitve 6. člena Evropske konvencije o človekovih pravicah in temeljnih svoboščinah, ki se nanaša na "pošteno sojenje".
Gre pa za primer Hit d.d. proti državi Sloveniji.
Nič posebnega, bi morda lahko rekli, saj se to ni zgodilo prvič in zanesljivo tudi ne zadnjič, če tokrat ne bi bila škandalozno kriva slovenska ustavna sodnica Marta Klampfer.
Vsak študent prvega letnika prava namreč ve, da isti sodnik ne sme odločati v istem primeru na dveh stopnjah. Vsak pa tudi ve, da sodnik ne sme na višji instanci reševati pritožbe zoper svojo odločitev. Le ustavna sodnica Marta Klampfer tega očitno, hm - ne ve ali pa je to svojim cenjenim kolegom na slovenskem ustavnem sodišču celo zamolčala?!
Zato je v omenjenem primeru (Hit proti Sloveniji) evropsko sodišče presodilo, da je bilo kršeno načelo poštenega (pravičnega) sojenja (6. člen že prej omenjene konvencije), ker je sedanja ustavna sodnica Marta Klampfer v istem primeru naprej sodila kot sodnica na Višjem delovnem in socialnem sodišču (celo dvakrat!), potem pa še na ustavnem sodišču (23. junija 2008), kot članica senata treh ustavnih sodnikov, sodnice Jasne Pogačar in sedanjega predsednika ustavnega sodišča Miroslava Mozetiča.

SODNICA, KI PRAVILOMA GLASUJE V KORIST DRŽAVE

Po naših informacijah gre sicer za sodnico, ki "največkrat glasuje" v škodo žrtve in v korist države. Ko je na dnevnem redu ustavnega sodišča vprašanje, ali je prišlo do kršitev človekov pravic, ustavna sodnica Marta Klampfer največkrat glasuje, da kršitve ni bilo.
Naši viri blizu ustavnega sodišča tudi pravijo, da so se na ustavnem sodišču, po razglasitvi sodbe Evropskega sodišča za človekove pravice v znanem primeru tednika Mladina (novinarja Jureta Aleksića) proti nekdanjemu poslancu Slovenske nacionalne stranke Srečku Prijatelju (ko je - spomnimo - evropsko sodišče razveljavilo sodbo slovenskega ustavnega sodišča) kar vrstili "krizni sestanki". Lahko si zdaj predstavljamo, kaj se na ustavnem sodišču dogaja po resni blamaži z ustavno sodnico Marto Klampfer ...
Evropsko sodišče za človekove pravice je državo Slovenijo v primeru Hit d.d. proti državi Sloveniji obsodilo na 2000 evrov kazni ter plačilo okroglih 10 tisoč evrov sodnih stroškov.
Izrečene kazni evropskega sodišča so tudi sicer praviloma nizke, imajo pa močan pravni, moralni in simbolni pomen. In mimogrede, slovenski mediji o podrobnostih te sodbe (še) niso poročali.
Celotno sodbo Evropskega sodišča za človekove pravice v primeru Hit d.d. proti Sloveniji si lahko preberete tukaj.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marta Klampfer Jasne Pogačar Miroslava Mozetiča Jureta Aleksiča Srečku Prijatelju tukaj

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Evropska sodna klofuta za Slovenijo - ampak tokrat za našo ustavno sodnico!