objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Četrtek, 12. junij 2014 ob 13:47

Vlom v hišo Igorja Bavčarja. Iskali, našli in ukradli sef ter dokumente!
Policijska rekonstrukcija vloma je pokazala, da je vlomilce zanimal predvsem sef, skrit v spalnici
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Minuli konec tedna so neznanci vlomili v hišo Igorja Bavčarja v ljubljanskih Murglah. Odnesli so nekaj nakita, predvsem pa kopico dokumentov in sef. Bavčar je vlom v hišo, ki je sicer v lasti njegove soproge, takoj prijavil ljubljanski policiji, rekonstrukcija vloma pa je pokazala, da je vlomilce zanimal predvsem sef, skrit v spalnici.
Na vprašanje kriminalistov, kdo je vse vedel, kjer točno je sef, je Igor Bavčar dejal, da redki, vsekakor pa ekipa preiskovalcev Nacionalnega preiskovalnega urada, ki je pred časom pri njem izvedla hišno preiskavo, vključno s pokojnim kriminalistom Simonom Golubom, pozneje celo suspendiranim zaradi suma prejemanja podkupnine in povezav s podzemljem.
Spomnimo. Simon Golub je umrl aprila lani, točno dan prej, preden bi se moral pojaviti na zaslišanju pred državnim tožilcem. No, umrl pa je precej nenavadno, zaradi padca s strehe na domači hiši.
Igor Bavčar nam je tudi zanikal informacije, da naj bi v sefu, poleg ukradenih osebnih dokumentov, nekaj ur in zlatnine, imel pištolo.
 
ODMEV
Zavračamo vsa namigovanja, da bi lahko bili policijski preiskovalci na kakršenkoli način povezani z vlomom, ki je bil izvršen konec preteklega tedna v Murglah.
Kriminalisti so na istem naslovu 30. septembra 2009 opravili hišno preiskavo z namenom zavarovanja dokazov v povezavi s sumi kaznivih dejanj gospodarske kriminalitete in ne iz kakršnegakoli drugega razloga. Prav tako je niso opravljali preiskovalci NPU, ki takrat še ni bil ustanovljen, temveč kriminalisti iz različnih policijskih uprav. V tem primeru je potem stekel kazenski postopek na sodišču, na drugi strani pa ne razpolagamo s podatki, da bi preiskava zoper Simona Goluba potrdila kakršnekoli sume kaznivih dejanj.
Glede vlomov pa lahko potrdimo, da je Policijska postaja Ljubljana Vič od začetka letošnjega junija pa do 12. 6. 2014 obravnavala skupno sedem vlomov v stanovanja in hiše, od tega so bili trije na območju Murgel, od teh treh pa dva na ulici V Murglah. Neznani storilci so v navedenih vlomih odtujevali gotovino, nakit ...
Policija je bila o zadnjem vlomu v stanovanjsko hišo na območju Murgel obveščena 8. 6. 2014 in v zvezi z vsemi primeri vodi kriminalistične preiskave.
S spoštovanjem
Drago Menegalija
Predstavnik Policije za odnose z javnostmi za področje kriminalitete


 
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Igorja Bavčarja Simonom Golubom

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Vlom v hišo Igorja Bavčarja. Iskali, našli in ukradli sef ter dokumente!