objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 14. junij 2014 ob 07:21

Kandidira tudi Nemec, Lubej je moral v Ljubljano, Lukšiča niso povabili
Novomeški lokalni odbor Socialnih demokratov ni popustil glede vstajnika Uroša Lubeja, ki mu očitajo tudi močne proti SD-jevske izjave za revijo Playboy
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Socialni demokrati in pridružena stranka Solidarnost so na včerajšnji konvenciji v Cankarjevem domu prvi predstavili listo kandidatov za julijske parlamentarne volitve.
Posebnih presenečenj na kandidatni listi ni, razen tega, da na listi ne najdemo niti donedavnega predsednika stranke Igorja Lukšiča niti bivšega ministra za promet Patricka Vlačiča, čeprav se je nekoliko shujšan in precej postrižen Vlačič na konvenciji usedel v prvo vrsto, na odru pa celo predstavljal strankin program.

LUKŠIČA ODSTRANILI, TUDI PERTINAČ NE KANDIDIRA

Igor Lukšič pa ne samo, da ne kandidira, na konvencijo, kot pravi, ga niso niti povabili. Komunikator SD Denis Sarkič odgovarja, da zato, ker je šlo za "konferenco" stranke, Lukšič pa ni niti član konference niti predsedstva SD.
Komentar: Lukšiča so praktično odstranili, na konvenciji pa tudi ni bilo tesnega Lukšičevega sodelavca Aljuša Pertinača, čeprav Pertinač, sicer državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, po naših informacijah sodeluje na sestankih tako imenovane strateške komisije za volitve. Ampak tudi Pertinača ni na kandidatni listi.

JAGODNIK IN NEMEC

Med bolj zanimivimi imeni, ki so se tokrat pojavila na listi kandidatov za poslance, sta znani Mariborčan Jože Jagodnik, ki je pred leti že bil poslanec, med politično kariero pa se je gibal na listah Združene liste (predhodnice SD) ter LDS, in Matjaž Nemec, dolgoletni osebni tajnik predsednika republike Boruta Pahorja in soprog v Sloveniji živeče ukrajinske manekenke Iryne Osypenko.
Jagodnik bo kandidiral v Mariboru, okraju poslanke Majde Potrata, ki odhaja v pokoj. Ker njen dosedanji okraj - Studenci - velja za "rdečega", ima Jagodnik tudi zelo velike možnosti, da bo res izvoljen za poslanca. To je tudi okraj, ki si ga je najbolj želel poslanec Matevž Frangež, a ga ni dobil.
Kakšne so možnosti Matjaža Nemca, ki se za poslanca poteguje v Novi Gorici, kjer je sicer vedno kandidiral njegov šef Pahor, ni znano, verjetno pa niso ravno majhne.

VSTAJNIKA LUBEJA SE JE USMILIL COLARIČ

Uresničila se tudi naša napoved, da "vstajnik" Uroš Lubej, eden od vodilnih politikov stranke Solidarnost, ne bo smel kandidirati v domačem Novem mestu. Temu se je namreč odločno uprl lokalni odbor Socilanih demokratov na čelu s predsednikom Jožetom Erjavcem. Novomeščani so se z generalnim tajnikom SD Urošem Jauševcem pogajali še v četrtek zvečer, menda kar do enajstih zvečer, toda Lubeja niso "spustili skozi". Jože Erjavec naj bi Jauševcu rekel, naj jim dajo raje Miki Miško, ampak Lubeja nočejo. Potem je Uroša Lubeja na listo kandidatov rešilno vzel predsednik ljubljanskega odbora SD Anton Colarič in Lubej zdaj kandidira v enem od ljubljanskih okrajev.
Mimogrede, novomeški Socialni demokrati Urošu Lubeju zamerijo tudi njegove izjave za moško revijo Playboy, marca lani, ko je udrihal čez SD in jih izenačeval celo z Janševo SDS. Faksimile tega dela intervjuja Uroša Lubeja za Playboy
objavljamo spodaj.
Sicer pa glede kandidatov Solidarnosti med "pravimi" Socialnimi demokrati kroži precejšnja skepsa. Bojijo se namreč, da bi kdo od njih, če bo izvoljen za poslanca, pozneje zapustil poslansko skupino SD in "šel na svoje", podobno kot je to v prejšnjem mandatu storil krščanski socialist Andrej Magajna.
Na konvenciji pa le ni bilo Jerce Legan Cvikl, soproge Milana M. Cvikla, revizorja ne Evropskem računskem sodišču, ki naj bi prav tako kandidirala za poslanko, tudi ona menda v Novem mestu. V Cankarjev dom naj bi zakonca Cvikl prišla iz Luksemburga, potem pa se takoj vrnila nazaj. No, govorice o kandidaturi Jerce Legan na listi SD so se izkazale za netočne ...
Spomnimo, Jerca Legan Cvikl se je pred nekaj tedni neuspešno potegovala za odgovorno urednico razvedrilnega programa na TV Slovenija.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Igorja Lukšiča Patricka Vlačiča Denis Sarkič Aljuša Pertinača Jože Jagodnik Matjaž Nemec Boruta Pahorja Iryne Osypenko Majde Potrata Matevž Frangež naša napoved Uroš Lubej Jožetom Erjavcem Urošem Jauševcem Anton Colarič Janševo andrej magajna Jerce Legan Cvikl Milana M. Cvikla

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kandidira tudi Nemec, Lubej je moral v Ljubljano, Lukšiča niso povabili