objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Nedelja, 15. junij 2014 ob 07:35

Pri Janši jutri še ne bo naslednika. Ustavno sodišče: nove informacije!?
Po nekaterih najnovejših informacijah na ustavnem sodišču o pritožbi Janeza Janše v primeru Patria še niso glasovali, so pa razpravljali, vendar brez dokončne odločitve
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Na jutrišnji seji sveta SDS zagotovo še ne bo govora o "prenosu vodenja" stranke, če bo Janez Janša prihodnji petek pristal v zaporu na Dobu.
"Če se karkoli zgodi, tukaj sta dva podpredsednika in podpredsednica stranke, Milan Zver, Zvonko Černač ter Alenka Jeraj, vendar se o tem jutri skoraj zagotovo ne bomo pogovarjali," pravijo naši viri.
Prav tako ni več nobenih možnosti, da bi znotraj stranke prevladala radikalna ideja o odhodu stranke v "ilegalo", ki naj bi se začela z odstopom vseh poslank in poslancev SDS, zaradi protesta ob sodnem dogajanju okoli Janeza Janše. Tudi zato, ker bi stranka, če bi res zapustila sistem parlamentarne demokracije, ostala brez proračunskih sredstev.
Tako naj bi na ponedeljkovi seji sveta, ki se bo začela ob 17.30 (se pa menda še ne ve, ali bo seja v prostorih Zdravniške zbornice ali pa na Gospodarskem razstavišču), predvsem določili kandidatno listo za julijske volitve.

USTAVNO SODIŠČE - SO RES ŽE GLASOVALI ALI NE?

Hkrati pa od virov blizu ustavnega sodišča prihajajo nove informacije.
Po nekaterih navedbah ustavni sodniki v sredo sploh še niso glasovali, je pa res, da naj bi bilo razmerje med devetimi ustavnimi sodniki na podlagi opravljene razprave šest "proti" Janezu Janši (oziroma proti ugoditvi njegove ustavne pritožbe), trije pa "za" Janšo.
O takšnem "rezultatu" je poročal tudi tednik Reporter.
Sprva naj bi bilo sicer "samo" pet proti tri (za zavrnitev pritožbe so bile vse ustavne sodnice, Jadranka Sovdat, Marta Klampfer, Jasna Pogačar, Etelka Korpič in Dunja Jadek Pensa, za ugoditev Janševi pritožbi pa trije ustavni sodniki, Ernest Petrič, Mitja Deisinger in Jan Zobec), predsednik ustavnega sodišča Miroslav Mozetič pa se sprva ni mogel odločiti.
Nato sledijo različne govorice. Po eni naj bi se Mozetič že pridružil stališču petih ustavnih sodnic ter vzpostavil razmerje 6 proti 3 (ali so tudi že glasovali ali ne, še ni potrjeno), po drugih informacijah pa naj bi Mozetič sejo ustavnega sodišča prekinil brez glasovanja, zato naj bi jo nadaljevali prihodnji teden. Vmes naj bi na ustavno sodišče prišla tudi zahteva za varstvo zakonitosti, ki jo je Janšev odvetnik Franci Matoz na vrhovno sodišče vložil že minuli ponedeljek, torej ne v sredo, kot so napačno poročali mediji.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janez Janša milan zver Zvonko Černač alenka jeraj Jadranka Sovdat Marta Klampfer Jasna Pogačar Etelka Korpič Dunja Jadek Pensa ernest petrič Mitja Deisinger jan zobec miroslav mozetič Franci Matoz

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Pri Janši jutri še ne bo naslednika. Ustavno sodišče: nove informacije!?