objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 16. junij 2014 ob 06:59

Zamernik iz SDS v SLS?! Danes jih bo polovica odšla z dolgim nosom ...
Nekdanji vodja poslanske skupine SDS, ki je zadnje čase svetoval samostojnemu poslancu Ivanu Vogrinu, se menda pogaja za poslansko kandidaturo na listi SLS
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Nekdanji vodja poslanske skupine SDS Mirko Zamernik je po dvajsetih letih izstopil iz stranke, svojo odločitev pa javno objavil na facebooku. Pravzaprav je objavil pismo, ki ga je konec minulega tedna poslal v tajništvo Janševe stranke. Kljub daljšemu pismu pa točnih razlogov, zakaj ravno zdaj zapušča stranko, ni navedel.
No, po nekaterih informacijah, ki resda prihajajo iz SDS, Zamernik na julijskih parlamentarnih volitvah ni bi predviden za poslanskega kandidata, kar bi utegnil biti eden od razlogov, zakaj se je Zamernik odločil za izstop. Isti viri pravijo, da naj bi se Zamernik za poslansko kandidaturo pogovarjal s Slovensko ljudsko stranko, posrednik pri pogovorih pa naj bi bil poslanec SLS (in prav tako bivši član ter poslanec SDS) Franc Pukšič.

KANDIDAT V KAMNIKU, VSI AKTERJI MOLČIJO

Toda Franc Pukšič, predsednik SLS Franc Bogovič in Mirko Zamernik na naša vprašanja o morebitni Zamernikovi kandidaturi na listi SLS včeraj niso odgovorili. Se ga govori, da naj bi Zamernik za SLS kandidiral v Kamniku.
Mirko Zamernik je na facebooku sicer zapisal, da se z aktivno politiko "že pet ne ukvarja več," manj znano pa je, da je zadnje čase delal tudi kot svetovalec razvpitega samostojnega poslanca Ivana Vogrina, kar nekaterim v stranki SDS zagotovo ni bilo všeč.

POLOVICA POVABLJENIH BO RAZOČARANIH

Na današnjo sejo sveta SDS na Gospodarskem razstavišču je sicer povabljenih vseh 160 evidentiranih poslanskih kandidatov stranke za 88 volilnih okrajev, kar pomeni, pravijo naši viri iz SDS, da bo po seji sveta domov odšla okoli polovica povabljenih kandidatov - razočaranih in z "dolgim nosom".
Še pred sejo bo namreč zasedal izvršilni odbor (kjer je, zanimivo, bil član tudi Mirko Zamernik), potem predsedstvo, nato pa svet stranke, glede "zadnje verzije" kandidatne liste pa znotraj stranke vlada precejšna napetost ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Mirko Zamernik objavil na facebooku Janševe Franc Pukšič franc bogovič Ivana Vogrina po seji sveta domov odšla

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zamernik iz SDS v SLS?! Danes jih bo polovica odšla z dolgim nosom ...