objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 18. junij 2014 ob 06:49

Nova blamaža Igorja Šoltesa. Tokrat ni držal besede, dane Alenki Bratušek
Bivši študentski politiki, pravi lastniki stranke Verjamem, spregledali Šoltesov manever in ga na seji sveta stranke preglasovali s šest proti pet. Kazen za Šoltesa - menda nima več vabila za soočenje na Pop TV
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Novopečeni evropski poslanec Igor Šoltes je minuli ponedeljek doživel novo veliko blamažo. Svet "njegove" stranke Verjamem je namreč glasoval proti "pridružitvi" Zavezništu Alenke Bratušek (ZaaB), čeprav je Šoltes še nekaj ur pred sejo sveta Bratuškovi dal svojo besedo, da bo do pridružitve prišlo.
Po tem ko sta si Bratuškova in Šoltes segla v roko ter obljubila predvolilno zavezništvo (ponedeljek, ko je njuna nova "koalicija" tudi pricurljala v medije), je Šoltes šel na sejo sveta, kjer pa so njegov predlog preglasovali s 6 proti 5.

ŠOLTES NI USPEL UKANITI LASTNIKOV SVOJE STRANKE

Bivši študentski politiki, zdaj poslovneži, so očitno takoj spregledali najnovejši Šoltesov manever (Šoltes je namreč spet snedel svojo besedo, dano med soočenjem predsednikov vodilnih političnih strank - minuli četrtek v oddaji Tarča na TV Slovenija, ko je dejal, da bo kandidiral na parlamentarnih volitvah, z Bratuškovo pa se je dogovoril, da sam ne bo kandidiral in fino ostal evropski poslanec, Bratuškovi pa zagotovil, da bo ona skupna kandidatka stranke ZaaB in Verjamem za mandatarko) ter Šoltesu in javnosti še enkrat dokazali, da so oni res pravi lastniki stranke Verjamem.
V Zavezništvu Alenke Bratušek je sicer slišati ocene, da so famozni "študentje" iz stranke Verjamem ocenili, da bo njihov vpliv, tudi če Zavezništvo Alenke Bratušek pride v parlament, tako premajhen. Šoltes se je namreč z Bratuškovo dogovoril, da skupne liste ZaaB in Verjamem ne bo, na listi ZaaB naj bi samo kandidirali nekateri posamezniki iz stranke Verjamem.
Mimogrede, dejansko tudi skupne liste ZaaB in stranke Zares ne bo, na listi Zavezništva Alenke Bratušek bo le kandidiralo nekaj vidnih članov stranke Zares. Med njimi pa, kot je slišati, ne bo Darje Radič, ki menda tudi že ni več "predsedujoča" stranke Zares, kar je postala po nedavnem odstopu dosedanjega predsednika Pavleta Gantarja. Na uradni spletni strani stranke je sicer kot predsednik še vedno naveden - Gantar.
Prav tako je slišati, da Bogdan Biščak, dolgoletni tesni zaveznik Gregorja Golobiča, ni več svetovalec Alenke Bratušek. Menda na njeno željo, ker naj bi želela, da ji svetuje nekdo iz "ožjega kroga" njene stranke. Biščak nam je sicer zanikal govorice, da naj bi se za svetovalca ponujal Stranki Mira Cerarja, kar je slišati iz krogov blizu Cerarja in stranke Socialnih demokratov.
No, Biščak je še vedno direktor svetovalne družbe Korpus, ki je v lasti Stojana Pelka, prav tako nekdanjega dolgoletnega Golobičevega zaupnika. Pelko je medtem postal tudi predsednik sveta ZaaB, Bratuškovi pa naj bi zdaj svetoval s pozicije politika, čeprav Pelko službeno uraduje v evropski misiji na Kosovu. Je pa Pelko še obdržal svojo značilno "uslužno podložniško držo," ko se - vedno z rahlo sklonjeno glavo - pogovarja z nekom, ki je po poziciji višji od njega ...
Se pa Bogdan Biščak pojavlja tudi pri ustanavljanu zadruge (poleg nekdanjega poslanca Zaresa Tadeja Slapnika), ki naj bi "kupila" Mercator.

PRI GOLOBIČU PA VSE PO STAREM

Medtem pa poznavalci pravijo, da se znotraj "tega kroga" pravzaprav ni nič spremenilo: Gregor Golobič uradno goji oljke, svoja navodila daje neposredno Biščaku, ta jih pa prenaša Stojanu Pelku ...
Sicer pa so najhujše kritike na račun članov sveta stranke Verjamem, potem ko so zavrnili pridružitev stranki ZaaB, prišle iz poparjenih ust vidnih članov stranke Zares, Gregor Golobič pa od politikov na Twitterju še najbolj osebno in žolčno "sesuva" Mira Cerarja ...
No. Igorja Šoltesa pa zaradi vseh teh fiaskov in skrajno nizkih odstotkov na anketah javnega mnenja (od 0,5 do 1,2) že "čaka kazen". Šoltes in Bojan Starman, novi predsednik Virantove Državljanske liste (DL pa ankete komaj še rahlo zaznavajo), menda nista (več) povabljena na jutrišnjo - četrtkovo - soočenje v oddajo Epilog na Pop TV.
 
ODMEV
Požareport je 18.6. objavil članek "Nova blamaža Igorja Šoltesa. Tokrat ni držal besede, dane Alenki Bratušek," v katerem sta objavljeni dve netočni informaciji o meni.
Ne drži, da nisem več svetovalec Alenke Bratušek. Iz preprostega razloga: ker nikoli nisem bil njen svetovalec. Znotraj ekipe svetovalcev sem prek podjetja Korpus svetoval poslanski skupini PS, od njenega razpada na dva dela pa tudi to ne več.
Prav tako ne drži, da se pojavljam pri ustanavljanju zadruge, ki naj bi kupila Mercator. Kot avtor programa, ki je že leta 2011 izpostavil potrebo po državni politiki, ki bi podprla zadružno obliko lastništva, sem se zgolj udeležil posveta,  ki je bil organiziran o možnem zadružnem modelu prevzema Mercatorja.
Ustanovitelji zadruge, če bo do nje prišlo, pa bodo delavci Mercatorja, njegovi dobavitelji in potrošniki. Med temi zadnjimi (najmanj 100.000 jih bo moralo biti, da zadeva uspe) pa sem, ko in če bo do tega prišlo, pripravljen biti tudi sam.
Lep pozdrav!
Bogdan Biščak
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Igor Šoltes Alenke Bratušek pravi lastniki stranke Verjamem Darje Radič Pavleta Gantarja Bogdan Biščak Gregorja Golobiča Mira Cerarja Stojana Pelka Tadeja Slapnika bojan starman Virantove Lep pozdrav!
Bogdan Biščak

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Potrata

Četrtek, 12. oktober 2017 ob 12:36


https://www.youtube.com/watch?v=ucRlzuSUMAs

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Nova blamaža Igorja Šoltesa. Tokrat ni držal besede, dane Alenki Bratušek