objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 18. junij 2014 ob 10:24

Popolni kaos v stranki Verjamem. Šoltesu ostaja le še pivski podpredsednik!
xy
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Znotraj stranke Verjamem, ki jo vodi Igor Šoltes, po vsem sodeč vlada popolni kaos. Potem ko je svet strank v ponedeljek zvečer z glasovanjem zavrnil Šoltesov predlog za pridružitev Zavezništvu Alenke Bratušek, sta odstopila tudi dva podpredsednika stranke, od treh. Tako sta odšla nekdanji direktor Triglavskega parka Martin Šolar in dekanka Visoke šole za zdravstveno nego Jesenice Brigita Skela Savič. Menda sta že po desetih dnevih (odkar sta bila izvoljena na ustanovnem kongresu stranke) ugotovila, da ne zmoreta usklajevati strankarskih in službenih obveznosti. Pri čemer je zanimivo, da Šolar, čeprav je bil podpredsednik stranke Verjamem, sploh ni bil član stranke Vejamem.
Igorju Šoltesu in stranki Verjamem tako ostaja le še en podpredsednik, manj znani odvetnik iz Nove Gorice Gregor Veličkov, vendar naj bi imel tudi ta nenavadne težave.
Po navedbah loklanih virov se Veličkov kot odvetnik preživlja, citiramo naše vire: na nizkem nivoju, tako da rešuje prometne prekrškarje in podobne manjše zadeve, toda po drugi strani naj bi tudi sam imel precejšnje težave s pitjem alkohola in vožnjami v vinjenem stanju. Tako naj bi aprila letos ustavila prometna policija, alkotest naj bi pokazal vinjenost, zato naj bi mu odvzeli prometno dovoljenje in pripisali 18 kazenskih točk. Po navedbah istih virov naj bi se Veličkov do policistov vedel zelo arogantno in jim zatrjeval, da bo on na sodišču uredil v njegov prid, saj je odvetnik.
Gregor Veličkov nam je te govorice delno potrdil, delno pa zanikal. Pravi, da ga je pri kontroli prometa res ustavila policija, vendar ne drži, da naj bi zaradi vožnje pod vplivom alkohola dobil 18 kazenskih točk, trajno odvzem vozniškega dovoljenja ali kakšrno podobno kazen. Podučil naj se je tudi, kakšne vse informacije naj bi mi še imeli (da je takrat povzročil prometno nesrečo in da naj bi prespal v prostorih za pridržanje, kar po njegovo seveda ne drži - no, mi ga to nismo niti spraševali), ker naj bi te informacije zaokrožile po Goriškem, ko so Primorske novice objavile novico, da namerava kandidirati za župana.
Na naša dodatna vprašanja, povezana z njegovo sporno vožnjo, pa odvetnik Veličkov ni več odgovoril.
Na Policijski upravi Nova Gorica nam zaradi varovanja osebnih podatkov dogodka, ki ga navajajo naši omenjeni, niso želeli komentirati. Je pa res, da ga tudi niso zanikali.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Igor Šoltes Martin Šolar brigita skela savič Gregor Veličkov

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Popolni kaos v stranki Verjamem. Šoltesu ostaja le še pivski podpredsednik!