objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 19. junij 2014 ob 13:03

Zemljiška knjiga. Šoltes lagal novinarjem in javnosti - okoli stanovanja
Sumi potrjeni. Podatki iz zemljiške knjige nesporno razkrivajo, da si je Igor Šoltes lastniško stanovanje v Piranu kupil v času, ko je še debelo stanoval v občinskem stanovanju z neprofitno najemnino
2014 Pozareport

Odpri galerijo

"Če bi imel ustrezne prihodke, bi ga izpraznil že prej. A sami veste, kakšne so bile takrat plače in kakšne tržne cene stanovanj."
Tako je Igor Šoltes, danes tudi že evropski poslanec, kandidat za poslanca državnega zbora in prvak stranke Verjamem, odgovoril novinarjem časopisa Dnevnik, ki so maja, nekaj dni pred volitvami v Evropski parlament, odkrili, da je Šoltes še leta 2009 stanoval v (ne)profitnem stanovanju ljubljanske občine (stanovanjskega sklada), čeprav je bil takrat že pet let predsednik računskega sodišča, in ga vprašali, zakaj ni izpraznil stanovanja, ko je postal šef računskega sodišča in so se mu - funkciji primerno - tudi zvišali njegovi prohodki.

OBČINSKO STANOVANJE V LJUBLJANI, LASTNIŠKO NA OBALI

No, zdaj je že jasno, da se je Šoltes takrat odkrito zlagal, jasno pa je tudi, zakaj se Igor Šoltes na dan evropskih volitev kakor ni mogel spomniti, kdaj je kupil stanovanje v Piranu.
Izpiski iz zemljiške knjige namreč črno na belem dokazujejo, da sta zakonca Igor Šoltes in Katarina Kresal Šoltes stanovanje v Piranu kupila že maja 2005 (čeprav sta ga iz neznanih razlogov v zemljiško knjigo vpisala šele maja 2013 - osem let po nakupu!), kar pomeni, da je Šoltes v tistem času imel dovolj denarja - ne samo za najemnino, ampak tudi za nakup lastniškega stanovanja. Nekdanji predsednik računskega sodišča je novinarjem in javnosti torej za nazaj cinično lagal o svojih finančnih zmožnostih, predvsem pa je Šoltes prikrival dejstvo, da je v času, ko je "še debelo" živel v občinskem stanovanju ter plačeval tako imenovano (ne)profitno najemnino, mirno kupil lastniško stanovanje na rivieri.
Povedano drugače, Igor Šoltes je kot predsednik računskega sodišča stanoval v občinskem stanovanju (80 kvadratnih metrov), hkrati pa si zase kupoval lastniška stanovanja. Piransko stanovanje, veliko 24 kvadratnih metrov, se nahaja na Engelsovi ulici v neposredni bližini Tartinijevega trga.
Kot je prav tako znano, sta zakonca Šoltes leta 2009 kupila tudi večje lastniško stanovanje v Ljubljani, na Viški cesti, ki naj bi ga kupila (tudi) s kreditom v višini 150 tisoč evrov (najela sta ga marca 2009 pri Novi ljubljanski banki), kredit pa poplačala že marca 2014.
Koliko sta zakonca Šoltes plačala za stanovanje v Piranu in kako sta piranski nakup financirala, pa Igor Šoltes že vedno noče povedati ...
 
ODMEVI
na spletnem portalu www.pozareport.si ste v današnjem članku "Zemljiška knjiga. Šoltes lagal novinarjem in javnosti – okoli stanovanja" zapisali, da je Igor Šoltes stanoval v "občinskem stanovanju z neprofitno najemnino," kar je neresničen podatek, saj se je Igorju Šoltesu za stanovanje obračunavala profitna najemnina v višini 404,06 EUR.
S spoštovanjem,
Sašo Rink, univ. dipl. prav.
direktor
Javni stanovanjski sklad mestne občine Ljubljana

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Igor Šoltes Katarina Kresal Šoltes prikrival dejstvo Sašo Rink, univ. dipl. prav.
direktor

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zemljiška knjiga. Šoltes lagal novinarjem in javnosti - okoli stanovanja