objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Petek, 27. junij 2014 ob 07:02

Soočenje, včeraj. Dogovor Bratuškova-Pop TV, zaseda za Mira Cerarja?!
Zadnjih nekaj dni se je na sceni že govorilo o skorajšnjem napadu Alenke Bratušek na Mira Cerarja, kar se je sinoči tudi zgodilo. Nad predsednico presenečeni celo poslanci Zavezništva AB
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Koncept predvolilnega televizijskega soočenja, posamezni politiki "ena proti ena," ki ga je sinoči prebavila Pop TV, je bil, na kratko rečeno, "mimo" in "brez veze". Toda imel je notranjo logiko, ne medijske, ampak politično.
Pari, ki so jih sestavili na Pop TV, nanje pa očitno naivno pristali politiki - le da pridejo pred kamere, so bili izbrani skrbno premišljeno. Dejana Židana, prvaka Socialnih demokratov, so že takoj na štartu dvoboja s Francem Bogovičem, predsednikom Slovenske ljudske stranke, zreducirali na nivo kmetijskega ministra (čeprav ima Židan mandatarske ambicije, ki so zdaj itak že adijo), Mateja Tonina, poslanca Nove Slovenije, so soočili kar s samim seboj, potem ko v studiu ni bilo nikogar iz SDS (menda najnovejša odločitev SDS - dokler bo Janez Janša ždel v zaporu, njihovi predstavniki ne bodo hodili na televizijska soočenja), Karlu Erjavcu (Desus) in Zoranu Jankoviću (Pozitivna Slovenija) so za fizični konec oddaje namenili vlogi dveh klovnov, kar je pozornejšim opazovalcem ves čas izdajal tudi cinični nasmešek njunega moderatorja Janija Muhiča, toda veliki finale se je v resnici zgodil že na samem začetku oddaje, med soočenjem Alenke Bratušek in Mirom Cerarjem. Dvoboj Bratuškove in Cerarja je bil - očitno - ključni razlog, zakaj se je vodstvo Pop TV odločilo za tak zarotniški scenarij soočenja.
Zakaj naj bi bila v igri zarota ožjega štaba Alenke Bratušek in posameznikov iz vodstva Pop TV, pri čemer naši viri omenjajo direktorja informativnega programa Tomaža Peroviča?

GOLOBIČ NA TWITTERJU, BRATUŠKOVA NA TELEVIZIJI

Zadnjih nekaj dni se je namreč med dobro obveščenimi govorilo, da Bratuškova pripravlja "napad" na Mira Cerarja, čeprav Aleksander Lucu, družabni kronist Nedeljskega dnevnika, hkrati pripoveduje in piše, da na Cerarja pripravljajo napad "domobranci". Sicer se ni vedelo, za kakšen napad naj bi šlo, toda spin doktorji okoli Bratuškove naj bi pogruntali, da je še edina in zadnja možnost preboja Zavezništva AB v parlament tako, da Stranki Mira Cerarja odščipnejo nekaj volilnih glasov na levici in sredini, kjer je Cerarjeva volilna baza. Kot kažejo najnovejše ankete javnega mnenja, Bratuškova za prestop praga državnega zbora potrebuje še odstotek ali dva, ukrade pa jih lahko samo Cerarju. Najbolj ranljiv (za levico) pa naj bi bil Cerar pri "faktorju" Janeza Janše, ker Cerar posredno še vedno dopušča možnost velike koalicije s stranko SDS. Kar po twitterju že nekaj časa širijo predvsem Gregor Golobič in vidni politiki stranke Zares.
Zato je tukaj kot nalašč prišel posnetek prejšnjega soočenja na Pop TV, kjer se ob koncu posnetka, tako rekoč po koncu oddaje, "nekaj pogovarjata" Miro Cerar in Janez Janša. In ravno ta posnetek je bil včeraj prva ter dominantna tema soočenja med Alenko Bratušek in Mirom Cerarjem.
Ko je Maja Sodja, voditeljica njunega dvoboja (mimogrede, včeraj so se tudi dobro videle številne slabosti voditeljice Maje Sodje, in zdaj je tudi jasno, zakaj njena četrtkova oddaja Epilog ni ravno zgodba o uspehu - po vseh kriterijih znotraj Pop TV je oddaja Epilog okoli 30 odstotkov "pod planom"), prvič pokazala ta posnetek, je Cerar začel pojasnjevati, da se je od Janše samo poslovil in ga vprašal, ali bodo dobili vodo, Janša pa je Cerarju s prstom in mimiko pokazal, naj pazi, saj so mikrofoni še vključeni. Potem pa je verbalno planila Bratuškova. Napadalno in skoraj histerično je Cerarju začela na dolgo in široko očitati paktiranje Janšo, pri čemer se je videlo, da je bila na situacijo (predvajanje posnetka) pripravljena. Še zlasti zato, ker Bratuškova doslej ni pokazala posebne lucidnosti pri nastopanju pred kamero, še več, kadar ni šlo za vnaprej pripravljene tekste in okoliščine, je verbalno obvezno pošteno pogrnila, bila je zmedena (takrat se vidi njen skromen besedni zaklad - ne samo, ko govori angleško, ampak tudi, ko govori slovensko), nerodna, okorna, včasih dobesedno bizarna.
Poleg se je Bratuškova kar sama izdala (sebe in Pop TV), ko je dejala, da si je posnetek že večkrat natančno pogledala (približno takole), čeprav v studiu takrat še ni bilo slike posnetka, zaradi tehničnih težav, ampak samo zvok na posnetku, kar se je lepo videlo po reakcijah Cerarja, ki sprva sploh ni točno vedel, zakaj gre ...

JE BRATUŠKOVA VEDELA?!

Zato je nemogoče, da bi bila Alenka Bratušek v trenutku sposobna tako reagirati na nepričakovano objavo posnetka Mira Cerarja in Janeza Janše - kot je to storila včeraj. Razen če je že vnaprej natančno vedela, kaj se bo dogajalo v studiu, skratka, če je šlo za dogovorjen scenarij med njenim štabom in nekaterimi šefi Pop TV.
Vse torej kaže, da je Miro Cerar (ob napadu Bratuškove je bil videti močno presenečen) sinoči padel v televizijsko zasedo.
No, kljub temu je Miro Cerar, vsaj po glasovanju gledalk in gledalcev soočenja, Bratuškovo premočno premagal. Dobil je nekaj manj kot 72 odstotkov glasov, Alenka Bratušek pa dobrih 28. To je bila tudi najbolj prepričljiva zmaga vseh včerajšnjih soočenj, kjer je Židan za nekaj kmetijskih odstotkov prehitel Bogoviča, Janković izjemno tesno Erjavca, Matej Tonin pa je sam prepričal nekaj več kot tretjino gledalcev.

TO PAČ NI ZAVEZNIŠTVO, PRAVIJO POSLANCI AB

Po naših informacijah je bilo nad napadom Alenke Bratušek na Mira Cerarja, v slogu predvolilnih bojev republikancev in demokratov v Združenih državah Amerike, presenečenih celo nekaj njenih poslancev, ki menda niso pričakovali te njene negativne kampanje, češ to ni ravno "zavezništvo". Kar spet pomeni, da se je zaseda na Pop TV pripravljala v izjemno ozkem krogu ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Dejana Židana Francem Bogovičem Mateja Tonina Janez Janša Karlu Erjavcu Zoranu Jankoviću Janija Muhiča Alenke Bratušek Mirom Cerarjem Tomaža Peroviča Aleksander Lucu Gregor Golobič Maja Sodja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Soočenje, včeraj. Dogovor Bratuškova-Pop TV, zaseda za Mira Cerarja?!