objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Sreda, 2. julij 2014 ob 06:23

Vajgl. Tu se izdaja za Desus, v Bruslju pa za liberalca. Zmeda ali prevara?
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Ivo Vajgl, nekdanji član strank LDS in Zares, je bil za evropskega poslanca tokrat izvoljen na listi stranke Desus, v evropskem parlamentu pa se je znova pridružil poslanskemu klubu evropskih liberalcev ALDE - Zavezništvu evropskih liberalcev in demokratov za Evropo.
Spomnimo. Vajgl se je za kandidaturo na listi Desus odločil po tem, ko je (mu) postalo jasno, da se na listi svoje tedanje stranke Zares niti slučajno ne bi uspel prebiti v evropski parlament. Še pred odločitvijo za Desus se je Vajgl - kar smo prav tako razkrili na našem portalu - ponujal Slovenski ljudski stranki, vendar mu je predsednik SLS, Franc Bogovič, dal košarico, takoj.
Tovrstno kolobarjenje med političnimi strankami že samo po sebi dokazuje, da Vajglu ni niti minimalno mar za politično pripadnost, zvestobo ali kakšne druge vrednote, zanj je pomembno zgolj to, da ostaja na visoki evropski plači. Tudi Pavel Gantar, nekdanji prvak Zaresa, ve povedati, kako je Vajgl že nekaj dni po prvi izvolitvi za evropskega poslanca - takrat še na listi Zares, tudi njemu komajda odgovarjal na telefonske klice.
Zdaj pa celo kaže, da ne gre samo za (ne)dvigovanje telefonov, tudi ne samo za tranzicijsko zmedo znotraj slovenskega političnega zemljevida, ampak za nonšalantno prevaro volivcev.
Desus in ALDE namreč temeljita na diametralnih različnih političnih izhodiščih, programih in vrednotah, nenazadnje, Desus je že nekaj dni po volitvah v evropski parlament prestopil v tako imenovani "socialnodemokratski" blok - pač za potrebe aktualnih parlamentarnih volitev v Sloveniji.

TUDI ŠOLTES SE JE POTUHNIL MED ZELENE

Če bi torej Ivo Vajgl količkaj ostal zvest svojim (ali Desusovim) obljubam, danim starejšim in naivnim volivcem Desusa, bi se moral prejšnji teden v Bruslju pridružiti Naprednemu zavezništvu socialnih demokratov in socialistov pod vodstvom Martina Schulza. Pa se ni. Menda zato, ker naj bi bil znotraj maloštevilne poslanske skupine ALDE bolj skrit, skratka podobno, kot je očitno razmišljal Igor Šoltes (Verjamem), ki se je v Bruslju potuhnil med poslansko skupino" zelenih" - Evropske svobodne zveze ali Greens / EFA. Menda si je izračunal, da bo tam imel popolni mir.
Mimogrede, ste kdaj prej slišali Šoltesa govoriti o "zelenih"? Nikoli!

MED KOCBEKOM, VERHOFSTADTOM IN ERJAVCEM

Igor Vajgl ima sicer dolgoletne izkušnje s tako imenovanim "prebarvanjem". Ko je bil še novinar jugoslovanske tiskovne agencije Tanjug je grozovito blatil slovitega pokojnega disidenta Edvarda Kocbeka (knjiga Igorja Omerze: Dosje 584), ker se je tako udinjal aktualni politiki. Bil je "poslednji" tiskovni predstavnik zunanjega ministrstva bivše Jugoslavije, mednarodni ljubljanski inštitut za bližnjevzhodne in balkanske študije (bolj znan kot Ifimes) pa je pred majskimi volitvami v evropski parlament v "ožjih krogih" razglašal za "škandal", zgolj zato, ker je sumil, da naj bi Ifimes pomagal (proti)kandidatu za evropskega poslanca Jelku Kacinu zbirati podpise podpore med tukaj živečimi pripadniki muslimanske skupnosti. Ko se je nekaj dni pozneje kot poseben gost Ifimesa v Ljubljani pojavil vodja ALDE Guy Verhofstadt, pa se je Vajgl - raje kot na pogovoru s prvim evropskim liberalcem Verhofstadtom - kazal na ljubljanskem Tromostovju, ob stojnici Desusa, skupaj s Karlom Erjavcem in predsednico ZDUS (Zveze društev upokojencev Slovenije) Matejo Kožuh Novak, pozneje pa je Verhofstadta vabil na zaseben klepet ...
 
P.S. Sicer pa Ivo Vajgl nima nobenih zaslug za svojo ponovno izvolitev med evropske poslance. Na listi stranke Desus bi bil namreč za evropskega poslanca trenutno izvoljen kdorkoli, tudi Urška Čepin, če bi jo sforsiral Erjavec, Vajgl pa (samo) zaradi svoje politične in osebne "peronality" ne bi bil izvoljen na nobeni listi ..

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Ivo vajgl razkrili na našem portalu franc bogovič pavel gantar Martina Schulza Igor Šoltes Edvarda Kocbeka Igorja Omerze Jelku Kacinu Guy Verhofstadt Karlom Erjavcem Matejo Kožuh Novak

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Vajgl. Tu se izdaja za Desus, v Bruslju pa za liberalca. Zmeda ali prevara?