objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sobota, 5. julij 2014 ob 07:09

Naš Jutarnji list. Slovenski politiki volivce novačijo tudi prek Hrvaške
Pred dvema tednoma Milan Kučan, včeraj Alenka Bratušek, danes pa Miro Cerar ... Naši politiki preplavili Jutarnji list s tako imenovanimi ekskluzivnimi intervjuji
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Največji hrvaški časopis Jutarnji list je postal neznansko privlačen medij tudi za slovenske politike. Pred dvema tednoma je tam "nastopil" Milan Kučan, včeraj Alenka Bratušek, danes pa Miro Cerar, skupna značilnost intervjujev ali celo reportaž o slovenskih politikih v Jutarnjem listu pa so številna napačno zapisana dejstva (za Kučana, denimo, so hrvaški novinarji kar zapisali, da je bivši "slovenski premier") ter pretiravanja in samohvale, kar v hrvaškem jeziku zveni še sočneje.
Spet primer: Alenka Bratušek se je na dveh straneh pohvalila, da je Slovenija zdaj "spašena" (rešena), po njeni zaslugi seveda, Zoran Janković pa naj bi na položaje "gurao" (porival) ljudi po strankarski liniji Pozitivne Slovenije.
Današnjega intervjuja z Mirom Cerarjem pa žal še nismo uspeli prebrati.
Vsi intervjuji so tudi kakor "ekskluzivni".

ZA REPORTER NE, ZA JUTARNJI LIST DA

Pri tem je tudi zanimivo, da Miro Cerar očitno daje intervjuje za tuje medije, pri domačih pa je močno selektiven. Intervju za tednik Reporter je namreč zavrnil, še prej pa je taisti - nesojeni - intervju za Reporter tiskovni predstavnik Stranke Mira Cerarja, Gregor Jagodič, pogojeval s prijaznimi vprašanji. No, bomo videli, kako se je Cerar dogovoril z Jutarnjim listom.
Sodeč po najavnem naslovu so se očitno - zmenili ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Pred dvema tednoma Milan Kučan Alenka Bratušek miro cerar zoran janković Gregor Jagodič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Naš Jutarnji list. Slovenski politiki volivce novačijo tudi prek Hrvaške