objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 7. julij 2014 ob 06:52

Novi obrazi: pivski bratec Igorja Šoltesa. Je Veličkov vozil pijan ali ne?!
Odvetnik Gregor Veličkov, edini preostali podpredsednik Šoltesove stranke Verjamem in kandidat za poslanca v Novi Gorici, domnevno spet vozil pijan ter ostaja brez vozniškega izpita
2014 Pozareport

Odpri galerijo

4. junija je širši javnosti "neznani" Gregor Veličkov, odvetnik iz Nove Gorice, postal podpredsednik stranke Verjamem in tako - kot "nov obraz" - vstopil v državno politiko. Na ustanovnem kongresu stranke v kranjskem hotelu Creina je Veličkov sedel tik poleg predsednika stranke in evropskega poslanca Igorja Šoltesa, danes, šest dni pred parlamentarnimi volitvami, kjer se Veličkov poteguje za poslanca, pa je Veličkov tudi še edini podpredsednik Šoltesove stranke. Preostala dva - Martin Šolar in Brigita Skela Savič - sta namreč že ekspresno odstopila.
Že nekaj dni po ustanovnem kongresu stranke Verjamem pa dobimo naslednjo informacijo: Gregor Veličkov kot odvetnik dela na "relativno nizkem nivoju".
Rešuje predvsem prekrškarje na cestah in podobne manjše zadeve. Aprila letos naj bi tudi sam vozil vinjen (po navedbah virov to sicer večkrat počne ...), vendar so ga tokrat ustavili policisti in ga preizkusili z alkotestom.
Preizkus je pokazal, da naj bi "vozil pijan in tako pridobil 18 kazenskih točk ter trajni odvzem izpita".
Hkrati naj bi se Veličkov do policistov "vedel zelo arogantno" in jim zatrjeval, da bo "on na sodišču vse uredil v svoj prid, saj je odvetnik". To tudi naj ne bi bila prva takšna izkušnja Gregorja Veličkova z alkoholom, saj naj bi pred nekaj leti, prav tako v Novi Gorici, pod vplivom alkohola povzročil prometno nesrečo, v kateri se je tudi sam poškodoval.
Po tem poizvedujemo naprej. 10. junija zjutraj pošljemo vprašanja - povezana z domnevno vožnjo pod vplivom alkohola - Gregorju Veličkovu in Policijski upravi v Novi Gorici.

ODVETNIK MALO PRIZNA, VEČINOMA PA ZANIKA

Odvetnik Veličkov incident delno prizna, navedbe naših virov pa večinoma zanika. Takole pravi, citiramo:
"Pred kratkim me je pri kontroli prometa ustavila policija, vendar ne drži, da naj bi zaradi vožnje pod vplivom alkohola dobil 18 kazenskih točk, trajni odvzem vozniškega dovoljenja ali kakršno podobno kazen. Vaša informacija je poleg te, da naj bi takrat imel tudi prometno nesrečo in naj bi prespal v prostorih za pridržanje (kar seveda tudi ne drži) zakrožila po Goriškem takoj, ko so Primorske novice objavile novico, da nameravam kandidirati za župana."
Te informacije, da naj bi Veličkov "prespal v prostorih za pridržanje," mi nismo imeli, ampak odvetnik Veličkov in podpredsednik stranke Verjamem očitno kar verjame, da o naših informacijah, ki naj bi jih imeli mi, on ve več kot mi sami.
Na dodatno postavljena vprašanja pa Veličkov ni več odgovarjal.

POLICIJA: VELIČKOV NI NOSILEC JAVNE FUNKCIJE

Še isti dan nam odgovori tudi tiskovni predstavnik policije iz Nove Gorice Dean Božnik. Sporoča pa takole, ponovno citiramo ... "V zvezi z vašim novinarskim vprašanjem vam sporočamo, da tovrstnih pojasnil zaradi predpisov, ki urejajo področje varstva osebnih podatkov, ne moremo posredovati."
Ker pa le ne gre za "čisto navadnega" državljana, ampak za poslanskega kandidata, podpredsednika stranke Verjamem, menda tudi bodočega kandidata za župana Nove Gorice, in ker naj bi ljudje imeli pravico o teh novih obrazih slovenske politike izvedeti čim več, predvsem pa tudi tisto, kar želijo novi obrazi javnosti prikriti, smo se - po našem mnenju za upravičeno natančnejši odgovor - obrnili še na tiskovno predstavnico generalne policijske uprave Vesno Drole. Vendar tudi na generalni policijski upravi trdno stojijo na stališču, da teh informacij uradno ne bodo razkrili.
Češ, "omenjena oseba (odvetnik Gregor Veličkov) ni nosilec javne funkcije".

DOMOV IZ BRATOVEGA CRAZY HORS PUBA ...

10. junija pa le dobimo dodatno informacijo, ki natančno opisuje tisto nočno dogajanje 11. aprila, ko naj bi Gregor Veličkov spet vozil vinjen. Sodeč po tipu informacije gre za vir, ki ima dostop tudi do policijskih dokumentov, zato pisno informacijo objavljamo v celoti, podobno kot navedbe Veličkova in policije.
Zanimiva pa je tudi "opazka" našega vira, ki pravi, da tiskovnemu predstavniku policije v Novi Gorici "nismo postavili pravih vprašanj," da bi nam lahko incident tudi uradno potrdili ...
Jutri: nov obraz Stranke Mira Cerarja, ki naj bi v državi "prevzel" energetiko.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Gregor Veličkov Igorja Šoltesa Martin Šolar brigita skela savič Dean Božnik Vesno Drole

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Novi obrazi: pivski bratec Igorja Šoltesa. Je Veličkov vozil pijan ali ne?!