objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 8. julij 2014 ob 06:58

Židana in Socialne demokrate rešujejo Američani. Craig T. Smith je že tukaj
Predvolilno dogajanje SD znova usmerja washingtonska agencija Penn, Schoen & Berland Associates, ki naj bi stala 10 odstotkov proračuna celotne kampanje
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Predvolilno kampanjo Dejana Židana in Socialnih demokratov so ponovno prevzeli Američani. Gre za znano washingtonsko agencijo Penn, Schoen & Berland Associates, ki jo vodi Craig T. Smith, nekdanji politični direktor Bele hiše v času predsednika Billa Clintona. Spomnimo, Craig T. Smith je Socialnim demokratov svetoval že leta 2008, ko so na parlamentarnih volitvah tudi zmagali, in Borutu Pahorju, ko je pred letom in pol na predsedniških volitvah drastično premagal Danila Türka.
Doslej je v Ljubljani na sedežu volilnega štaba SD na Levstikovi ulici delal eden od mlajših svetovalcev agencije Penn, Schoen & Berland, pred nekaj dnevi pa je za finiš volilne kampanje v Slovenijo priletel tudi Craig T. Smith. Po naših informacijah so Američani celotno kampanjo stranke SD prilagodili imidžu Dejana Židana (šlo naj bi za nekakšno "židanizacijo" stranke SD), glavni fokus njegove kampanje pa naj bi bila delovna mesta ali "Jobs, Jobs, Jobs."
Kljub ameriški kampanji pa Židanu in Socialnim demokratov posamezne ankete javnega mnenja na nedeljskih volitvah napovedujejo celo tri do štiri poslance manj, kot jih je imela SD v prejšnjem mandatu. Res pa je tudi, da Dejan Židan v zadnjih javnih nastopih postaja nekoliko odločnejši.
Po besedah generalnega sekretarja stranke SD Uroša Jauševca bodo ameriški svetovalci stali deset odstotkov celotne kampanje, za katero so v stranki SD sicer namenili okoli 170 tisoč evrov.
Mimogrede, Craig T. Smith je tudi aktualni predsednik sveta ljubljanskega mednarodnega inštituta za bližnjevzhodne in balkanske študije Ifimes.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Dejana Židana Craig T. Smith Billa Clintona Borutu Pahorju Danila Türka Uroša Jauševca

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Židana in Socialne demokrate rešujejo Američani. Craig T. Smith je že tukaj