objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 10. julij 2014 ob 06:58

Če Bratuškova pride v parlament, bo Golobič kontroliral Cerarjevo vlado
Gregor Golobič že sestavlja novo levo vlado: Alenka Bratušek bi postala finančna ministrica in tako bi prevzeli nadzor nad zadnjo fazo privatizacije, Miru Cerarju pa namenjajo vlogo Pahorja iz leta 2008
2014 Pozareport

Odpri galerijo

V zadnjih dneh se je v medijih in predvolilni kampanji izrazito povečala prisotnost odhajajoče premierke Alenke Bratušek ter njene stranke ZaAB. Bratuškova je dobesedno preplavila medije, kar še zdaleč ni naključje, ampak delo njenih svetovalcev na čelu s predsednikom sveta ZaAB Stojanom Pelkom in Gregorjem Golobičem iz ozadja, oba pa naj bi strateško stala za tako imenovano "negativno kampanjo" Bratuškove in njenimi presenetljivimi ter radikalnimi predvolilnimi potezami. Med njimi predvsem blokada privatizacije, pismo Bratuškove papežu Frančišku ter njen spopad z vodstvom slovenske rimskokatoliške cerkve zaradi (zapora) Janeza Janše, in seveda stampedo Alenke Bratušek na skoraj že zanesljivega zmagovalca nedeljskih volitev Mira Cerarja ter njegovo stranko SMC.

GOLOBIČ IN PELKO ZAPRLA MEDIJSKI PROSTOR

Pri tem sploh niso pomembne in medijsko zvito prikrite umazane podrobnosti, da Bratuškova pisma papežu dejansko sploh ni poslala, ampak je šlo zgolj za pismo, ki ga je prek slovenskega ministrstva za zunanje zadeve prejelo državno tajništvo v Vatikanu, niti bizarno logični zaključki, da bo ravno Alenka Bratušek med prvimi - ja seveda, če "pride" v parlament in novo vlado - nadaljevala privatizacijo na naš "slovenski način", malo z razprodajo državnega premoženja, malo pa z upravljanjem državne lastnine, saj mediji o tem tako ne poročajo.
Pelko in Golobič sta tukaj zelo spretno, kot pravimo, "zaprla" medijski prostor, predvsem na Delu, Dnevniku, Večeru, Pop TV in TV Slovenija, pri čemer so tokrat razmeroma slabo gledana tudi televizijska soočenja.
Gregorju Golobiču in drugim, ki nesporno stojijo za Alenko Bratušek (nekdanji predsednik države Milan Kučan, denimo, naj bi po navedbah neke priče kar po telefonu "nadiral" evropskega poslanca Igorja Šoltesa, zakaj njegova stranka Verjamem ni šla v koalicijo z Bratuškovo?!), je namreč popolnoma jasno, da bodo v primeru, če se Bratuškova na volitvah prebije v parlament, prek njene stranke (kjer itak sodelujejo kakor "posamezniki" iz stranke Zares) povsem kontrolirali bodočo Cerarjevo vlado.
Pa ne gre samo za špekulacije, tudi konkretni načrti so menda že narejeni.

CERAR-ŽIDAN-BRATUŠKOVA, ERJAVCA PA BI SE ZNEBILI

Po teh načrtih bi trdno levosredinsko vlado sestavljali Stranka Mira Cerarja, Socialni demokrati in Zavezništvo Alenke Bratušek, ne pa tudi stranka Desus. Karla Erjavca bi "upokojili" in se znebili tako, da bi po nedeljskih volitvah prvak SD Dejan Židan takoj storniral socialno-demokratski blok med Desusom in Socialnimi demokrati, češ, stranki SD in Desus skupaj nista dobili dovolj glasov, da bi predlagali mandatarja. Odhod Desusa v opozicijo pa bi najverjetneje prinesel še dodatno možnost - "konec" te stranke in tudi Erjavca, saj bi Desus med opozicijo počasi ugasnil.
Takšna levosredinska vlada bi sicer imela "samo" okoli 48 do 50 poslancev, vendar glasno in močno podporo medijev. Tudi če bi Miro Cerar hotel ponuditi "roko koalicije" proti desnici (morda Novi Sloveniji, glede na to, da Slovenska ljudska stranka tokrat najverjetneje ne bo uspela priti v parlament), bi mainstream mediji temu prefinjeno nasprotovali, dokler se ne bi Nova Slovenija iz pogajanj umaknila - sama.
Po naših informacijah bi Alenka Bratušek postala nova ministrica za finance, Gregor Golobič pa bi tako prek Bratuškove prevzel Slovenski državni holding, ali drugače, zadnjo fazo privatizacije. Njegov dolgoletni tesni sodelavec Stojan Pelko pa bi končno le dobil tako zaželeni stolček ministra za kulturo. Socialnim demokratom bi predali praviloma nezaželeno ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, Židan pa bi ostal, kot cinično pravijo naši viri blizu Golobiča, "kmetijski minister". Miru Cerarju pa Golobič in Kučan odmerjata vlogo, ki sta jo pred parlamentarnimi volitvami leta 2008 začrtala za Boruta Pahorja - to je vodljivo figuro na čelu vlade.
Še več, tukaj se kaže tudi odločilna podobnost z načrti Gregorja Golobiča in strici iz ozadja iz leta 2008. Miro Cerar bi imel na čelu vlade namreč povsem zvezane roke, saj bi Golobič in strici iz ozadja prek stranke ZaAB lahko kdajkoli sesuli vlado, tako da bi stranka Alenke Bratušek zapustila koalicijo. Kar je, spomnimo, stranka Zares počela in potem tudi storila z vlado Boruta Pahorja.

KLJUČ DO NAČRTA - AB MORA PRITI V PARLAMENT

Z drugimi besedami, po tem scenariju bosta Miro Cerar in njegova stranka ter vlada dobesedno ujetnici Gregorja Golobiča in stricev iz ozadja.
Zato zdaj poteka odločilna medijska bitka za preboj Alenke Bratušek v parlament, kar je ključ za omenjeni Golobičev tajni načrt. Ni pa še povsem jasno, ali se bo izrazita negativna kampanja Alenke Bratušek tudi zares obrestovala. Po zadnih (sinočnjih) anketah javnega mnenja Bratuškova namreč nekje pridobiva (Episcenter), nekje pa izgublja (Mladina - tracking pool Ninamedie), obe anketi pa podobno izkazujeta (rahel) padec Stranke Mira Cerarja, kar je najverjetneje povezano z nedavnimi medijskimi razkritji njegovih poslovnih povezav z razvpitim odvetnikom Mirom Senico in propadlo političarko Katarino Kresal.

TUDI NA JUŽNEM TOKU

Da Gregor Golobič v prihodnjih letih resno računa z velikim državnimi posli, celo pojektom Južni tok, dokazuje tudi njegova prisotnost na nedavnem srečanju predsednika države Boruta Pahorja in ministra za zunanje zadeve Karla Erjavca z ruskim zunanjim ministrom Sergejem Lavrovom v Mariboru. Golobič se je tam "pojavil" v spremstvu ministra za obrambo Romana Jakiča ter lastnika Ultre Miloša Urbanije ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Alenke Bratušek Stojanom Pelkom Gregorjem Golobičem Frančišku Janeza Janše Mira Cerarja Milan Kučan Igorja Šoltesa Karla Erjavca Dejan Židan Boruta Pahorja Mirom Senico Katarino Kresal Sergejem Lavrovom Romana Jakiča Miloša Urbanije

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Če Bratuškova pride v parlament, bo Golobič kontroliral Cerarjevo vlado