objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 11. julij 2014 ob 06:52

Med finišem pa presenečenje. Janković čez noč postal podpornik Bratuškove
Miro Cerar, Ljudmila Novak in Franc Bogovič si dajo čisti mir, kot bi sklenili pakt o nenapadanju, in tudi zato nekateri verjamejo v koalicijo SMC, NSi in SLS
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Kljub padanju rejtinga na vseh zadnjih anketah javnega mnenja (Episcenter in Ninamedia) in spet razmeroma slabemu nastopu Mira Cerarja na včerajšnjem soočenju na Pop TV, zmaga Stranke Mira Cerarja na nedeljskih volitvah ni pod vprašajem. SMC bo zmagala, druga najmočnejša stranka pa bo SDS. Ostaja pa vprašanje, kdo vse bo uspel priti v parlament, in znano je tudi, da o sestavi vladne koalicije na koncu vedno odločajo tako imenovane majhne stranke.

KAR NEKAJ JIH JE, KI Z GOLOBIČEM IN KUČANOM NE BODO ŠLI...

Če bo prag parlamenta prebila Alenka Bratušek, bo prek njenega Zavezništva Alenke Bratušek vlado kontroliral Gregor Golobič, kar smo včeraj že pisali. Pri čemer nekateri viri opozarjajo, da Golobič res dela panično, da bi si zagotovil vpliv, da mediji res (še) delajo zanj, da pa mu je redko kdaj šlo tako slabo. Pri Miru Cerarju in njegovi stranki SMC mu - Golobiču - ne bo tako enostavno. Kar nekaj jih je blizu Mira Cerarja, ki z Gregorjem Golobičem in Milanom Kučanom "ne bodo šli," vsaj ne na način, da bi jih "ukleščili". Naši viri tukaj opozarjajo predvsem na Petra Jamnikarja, je pa res, da se še ne ve (točno), kdo so drugi zaupniki Mira Cerarja.
To, da Miro Cerar med volilno kampanjo nima svojih stališč, da je prava "tabula rasa", sicer drži, vendar naj bi bila to njegova predvolilna taktika, ki, vsaj doslej, pri volivcih očitno ni bila tako - neuspešna. Ravno obratno, uspeva mu.

KOALICIJA SMC-NSi-SLS?!

Pri tem nekateri še vedno ne izključujejo možnosti, da bi Miro Cerar "lahko sklenil" koalicijo z Novo Slovenijo in Slovensko ljudsko stranko ob ugodnem volilnem razpletu za NSi in SLS, seveda pod predpogojem, če bo Slovenska ljudska stranka sploh uspela ostati parlamentarna stranka. Tudi na televizijskih soočenjih je razvidno, da Ljudmila Novak in Franc Bogovič zelo verjetnega bodočega mandatarja Cerarja pustita povsem na miru, in obratno, kot da bi sklenili tajni pakt o nenapadanju, medtem ko Mira Cerarja napadi SDS potiskajo (še) bolj proti levici.

JANKOVIĆ V ZAVEZNIŠTVU ALENKE BRATUŠEK

Agresivnemu medijskemu forsiranju Zavezništva Alenke Bratušek (ZaAB) čez parlamentarni prag pa se je sinoči na Pop TV presenetljivo pridružil tudi Zoran Janković. Med soočenjem je ob vseh ključnih trenutkih podprl Bratuškovo ali pa vsaj molčal, takrat, ko bi jo tako rekoč moral verbalno "napasti". Kar se je na relaciji med Zoranom Jankovićem in štabom Alenke Bratušek zgodilo v zadnjih dneh, ni jasno, bo pa ljubljanski župan in prvak Pozitivne Slovenije Zoran Janković absolutno med "najbolj zaslužnimi", če bo Zavezništvu Alenke Bratušek vendarle uspelo priti v parlament. Če bi se namreč Janković odločil tudi osebno kandidirati za poslanca, in to v Ljubljani, bi njegova Pozitivna Slovenija skoraj zanesljivo dobila vsaj štiri poslanske mandate (jasno, za poslanca bi bil izvoljen tudi on), Zavezništvo Alenke Bratušek pa bi ostalo nekje pri dveh odstotkih volilnih glasov. Širijo se govorice, da naj bi bil celo Stojan Pelko med tistimi, ki so Jankovića prepričali, naj osebno ne kandidira.
Glede volilnih napovedi Zavezništva Alenke Bratušek so pomenljivi tudi rezultati agencije Ninamedia. V eni anketi Ninamedie, objavljeni včeraj zvečer, po naročilu Pop TV in časopisa Dnevnik, je agencija Ninamedia napovedala preboj Bratuškove v parlament, v drugi anketi, objavljeni prav tako včeraj pozno zvečer na spletni strani Mladine (po sistemu "tracking poola"), pa Ninamedia napoveduje povsem drugače, in sicer, da se Alenki Bratušek ne bo uspelo prebiti v parlament ...
"Prevarice" pa se dogajajo tudi znotraj socialno-demokratskega bloka med Desusom in Socialnimi demokrati. Kljub izrecnemu dogovoru, da Zveza društev upokojencev Slovenije (ZDUS) ne bo eksplicitno podprla nobene od strank znotraj tega bloka, so se te dni začeli vrteti radijski oglasi, kjer predsednica ZDUS Mateja Kožuh Novak prepričuje volivce, naj glasujejo za Desus in Karla Erjavca.

MORALNI ZMAGOVALEC MESEC, JELINČIČ PA V PARLAMENT

Tako imenovani "moralni zmagovalec" včerajšnjega zadnjega predvolilnega soočenja na Pop TV pa je bil Luka Mesec, eden od liderjev Združene levice. Na podlagi sprotnega (spletnega) glasovanja gledalk in gledalcev ga je prehitel samo Miro Cerar, pa še to za malenkost, za Luko Mesecem pa je zaostal tudi Zvonko Černač, podpredsednik SDS. Zanimiv je tudi precej slab rezultat prvaka SD Dejana Židana, ki je bil tokrat med televizijsko debato sicer precej ostrejši in napadalnejši, večkrat je poskušal tudi nekako "koketirati" z Luko Mesecem, skupaj sta namreč stala na levi strani studia.
Ni jih malo, ki ocenjujejo, da je vodstvo Pop TV včeraj poskušalo Združeno levico "potisniti" v parlament ...
Toda raziskovalci agencije Ninamedia za tednik Mladina hkrati ugotavljajo, da se v zadnjih dneh, namesto Združene levice, parlamentarnemu pragu ponovno - ne boste verjeli - približujeta, kljub močni medijski blokadi, Zmago Jelinčič Plemeniti in njegova Slovenska nacionalna stranka ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Mira Cerarja Alenka Bratušek Gregor Golobič Milanom Kučanom Petra Jamnikarja ljudmila novak franc bogovič zoran janković Širijo se govorice Stojan Pelko Mateja Kožuh Novak Karla Erjavca luka mesec Zvonko Černač Dejana Židana hkrati ugotavljajo Zmago Jelinčič Plemeniti

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Med finišem pa presenečenje. Janković čez noč postal podpornik Bratuškove