objavi na
pozareport.si

forum

Zvezde & izjave

Petek, 11. julij 2014 ob 07:15

Nova služba Draška Veselinoviča. Odhaja v Bruselj, za 60 tisoč evrov letno
Nekdanji bankir in bivši predsednik Ljubljanske borze Draško Veselinovič je dobil novo službo. Tudi on odhaja v Bruselj kljub sodni preiskavi, kot zoper njega poteka v zadevi NLB - Simona Dimic; vir: Finance
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Upravni odbor združenja je bil o zadevi Dimic obveščen še pred imenovanjem.
V Bruselj bom šel proti koncu leta ...
Nekdanji bankir Draško Veselinovič, trenutno zaposlen kot direktor Gea Collega, je postal novi predsednik uprave lobističnega združenja Slovenskega gospodarskega in raziskovalnega združenja (SKGZ), s sedežem v Bruslju. Imel bo okoli 60 tisoč evrov bruto letne plače, plus druge direktorske privilegije, enako kot njegov predhodnik Boris Cizelj.
Za imenovanje Draška Veselinoviča naj bi bili odločilni njegovi uspehi na področju gospodarstva in znanosti, za sodno preiskavo zoper Veselinoviča v zadevi spornega posojila Simoni Dimic, nekdanji šefinji kabineta Boruta Pahorja - ko je bil predsednik uprave Nove Ljubljanske banke še Draško Veselinovič - pa naj bi upravni odbor SKGZ izvedel šele po imenovanju, tako vsaj trdi Boris Cizelj.
No, mediji so o tej preiskavi poročali že januarja lani, Borisa Cizlja pa je na laž postavil celo Veselinovič, ki je časopisu Finance po SMS sporočil (je namreč na dopustu) nekoliko drugače, kot navaja Boris Cizelj. Po besedah Draška Veselinoviča je upravni odbor zadevo Dimic poznal že pred njegovim imenovanjem za novega šefa uprave SJGZ v Bruslju ...
Člani združenja so sicer številna podjetja, zavodi in inštituti v državni in zasebni lasti (no, ti slednji, denimo družba Riko, so bolj izjema), pa tudi nekatere občine in ljubljanska univerza.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Draško Veselinovič Boris Cizelj Simoni Dimic Boruta Pahorja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Nova služba Draška Veselinoviča. Odhaja v Bruselj, za 60 tisoč evrov letno