objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 23. julij 2014 ob 06:53

Premiki SLS. Tudi najlepša piarovka v Bruselj, comeback Larisa Gaiserja?
V Slovenski ljudski stranki za volilni debakel zdaj krivijo tako imenovane Janševe medije (tako Franc Bogovič), eni pa celo Zmaga Jelinčiča, ki naj bi ga v osmo volilno enoto - podtaknili
2014 Pozareport

Odpri galerijo

"... Z dejstvom, da bi v primeru odstopa treh od štirih članov vodstva stranko vodila neodstopljena podpredsednica Jasmina Opec, se tako člani izvršilnega odbora kot člani glavnega odbora Slovenske ljudske stranke niso strinjali. Splošno izraženo mnenje je namreč bilo, da mora tisti, ki bo vodil stranko v prihodnje, znati povezati različne poglede znotraj stranke.
Ta razprava je pripeljala Jasmino Opec, da je stopila pred člane glavnega odbora SLS in povedala, da ne bo predsednica Slovenske ljudske stranke in da iz nje izstopa ter zatem zapustila dvorano, v kateri je potekala seja ..."
Tako se glasi uradno pojasnilo vodstva Slovenske ljudske stranke, povezano z napovedjo podpredsednice stranke Jasmine Opec, izrečeno na ponedeljkovi nočni seji glavnega odbora SLS, da bo zdaj celo izstopila iz stranke.

PRAVIJO, DA SO JIM JELINČIČA PODTAKNILI?!

Sicer pa so nekateri vodilni člani ljudske stranke neverjetno inovativni pri "analizi pa taki" strahotnega volilnega debakla SLS na nedavnih parlamentarnih volitvah. Odhajajoči prvak stranke ter novopečeni evropski poslanec Franc Bogovič je za volilni poraz svoje stranke priročno okrivil tiste medije, ki so pod vplivom Janševe SDS (čeprav je vsakomur, verjetno tudi največjim političnim analfabetom jasno, da je pravzaprav vsega kriv ravno Bogovič, ker ni kandidiral v svojem volilnem okraju, saj bi tako sam zbral vsaj 2000 glasov, kar bi Slovensko ljudsko stranko posledično gladko poneslo čez parlamentarni prag - vendar ne, Bogovič je raje preračunljivo kandidiral v Ljubljani, zato da ne bi bil izvoljen ter obdržal funkcijo evropskega poslanca!), nesojena poslanka Jasmina Opec in prav tako nesojeni poslanec Franc Pukšič pa krivita - pozor - celo Zmaga Jelinčiča Plemenitega.
Zato ker naj bi prvak Slovenske nacionalne stranke "nepričakovano" kandidiral v (njuni) osmi volilni enoti, pobral nekaj več kot sedem odstotkov glasov - na desnici, in tako odvzel glasove SLS. Oba sumita, da naj bi jim nekdo Jelinčiča tja celo podtaknil ...?!

FINANČNA SITUACIJA STRANKE JE ŠE HUJŠA ...

Tudi finančna situacija stranke je menda precej hujša, kot jo (doslej) slikajo mediji. Ne samo, da se bo proračunski denar, direktno namenjen delovanju Slovenske ljudske stranke, zmanjšal na nekaj več kot 11 tisoč evrov mesečno (prej so na transakcijski račun dobivali dobrih 16 tisoč evrov), stranka, ki ni prišla v parlament, ostaja tudi brez svetovalcev, ki pripadajo poslanski skupini, so pa na plačilnem spisku državnega zbora, kar pomeni, da bo vsaj šest do osem uslužbencev SLS pristalo na zavodu za zaposlovanje. Poleg tega naj bi stranka, vsaj po navedbah naših virov, še vedno dolgovala okoli 150 tisoč evrov.
Nekateri naj bi celo zahtevali, da Franc Bogovič povrne denar, ki ga je stranka zapravila za njegovo volilno kampanjo med evropskimi volitvami, kar naj bi Bogovič poplačal tudi tako, da bo v Bruslju kot svojo asistentko zaposlil sedanjo tiskovno predstavnico SLS Lejlo Kogej.
Temnolasa Kogejeva, neuradno tudi najlepša piarovka na slovenski politični sceni (nenazadnje, v "prejšnjem življenju" je bila manekenka), je sicer veljala za desno roko prejšnjega predsednika SLS Radovana Žerjava.

KADROVSKI UGANKI: MARJAN PODOBNIK IN LARIS GAISER

Sicer pa Slovensko ljudsko stranko, po odhodu Bogoviča, Opecove, Janeza Tomšiča, Olge Franca in Romana Žvegliča (hja, Tomšič in Žveglič sta že napovedala odhod iz politike, Franca pa "umik" na lokalno politično sceno v Kopru), pretresata dve ključni kadrovski vprašanji: kako se bo poslej "politično" angažiral nekdanji razvpiti predsednik SLS Marjan Podobnik in ali se bo za predsednika stranke na decembrskem kongresu ponovno potegoval Laris Gaiser.
Glede Marjana Podobnika je slišati, da naj bi se zavzemal za združitev Slovenske ljudske stranke in Nove Slovenije, pri čemer naj bi v njegov tabor že prestopil tudi Franc Pukšič. Čeprav je bil Pukšič pred prejšnjim kongresom SLS (marca lani) največji podporrnik Larisa Gaiserja, Marjan Podobnik pa Bogoviča. Še več, nekateri celo pravijo, da naj bi Pukšič tik pred kongresom "prodal" Gaiserja, kljub temu pa naj bi ga Marjan Podobnik pozneje izigral, saj je Pukšič ostal brez - menda - obljubljene funkcije podpredsednika stranke. Je pa Pukšič prepričan, da Nova Slovenija ne bo odšla v vladno koalicijo Mira Cerarja.
Možnost, da bi geostrateški analitik in predsednik slovenskega Panevropskega gibanja Laris Gaiser ponovno kandidiral za predsednika SLS, ni izključena. Zdaj celo nekateri starejši člani stranke govorijo, da je Gaiser "edina rešitev" za Slovensko ljudsko stranko. Gaiser, ki po novem živi v Ajdovščini z novinarko tretjega programa TV Slovenija Evo Furlan, je bil na ponedeljkovi seji glavnega odbora SLS več čas pomenljivo tiho, je pa sedel v prvi vrsti zraven predsednika Slovenske kmečke zveze Staneta Klemenčiča.

KLEMENČIČ, KMEČKA ZVEZA: TO JE VAŠA ZADNJA PRILOŽNOST!

No, slednji je članom glavnega odbora SLS zelo jasno povedal, da kmečka zveza daje Slovenski ljudski stranki "zadnjo priložnost" za konsolidacijo, sicer bodo oni - Slovenska kmečka zveza - ustanovili novo SLS ...
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Jasmina Opec franc bogovič Janševe Franc Pukšič Zmaga Jelinčiča Plemenitega Lejlo Kogej Radovana Žerjava Janeza Tomšiča Olge Franca Romana Žvegliča marjan podobnik Laris Gaiser Mira Cerarja Evo Furlan Staneta Klemenčiča

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Premiki SLS. Tudi najlepša piarovka v Bruselj, comeback Larisa Gaiserja?