objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Sreda, 30. julij 2014 ob 21:46

Fim Banka
xx
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Že lani aprila smo razkrili, da Nova ljubljanska banka in SID banka prodajata družbo Prvi faktor, po naših tedanjih informacijah so se kot kupec pojavila malteška FIM banka, sicer v lasti United Gulf Bank iz Bahrajna in Burgan Bank iz Kuvajta.
Predsednik uprave NLB Janko Medja je za naš portal takrat povedal, da "faktoring" ne sodi med strateške dejavnosti NLB, namero prodaje posredno potrdil, podrobnosti pa v ljubljanski banki niso hoteli kometirati.
Naše informacije so se kasneje izkazale kot točne, pogajanja s FIM banko pa naj bi osebno prevzel šef uprave SID banke Sibil Svilan. Potem so v javnost prišle informacije, da naj bi FIM banka v Prvi faktor vložila štiri milijone evrov in postala 40.odstotna lastnica družbe, kasneje pa naj bi se delež FIM banke povečal na 60, oziroma 100 odstotkov. Vmes je odvila tudi hitra zamenjava vodstva Prvega faktorja, kar naj bi bilo povezano z nameravano prodajo, pri NLB in SID banki pa so se zavili v molk.
Pred dvema dnevoma pa so Finance poročale, da FIM banka do konca junija, kot naj bi bilo dogovorjeno, še ni vstopila v lastniško strukturo

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janko Medja Sibil Svilan

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Fim Banka