objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Torek, 5. avgust 2014 ob 07:02

Presenečenje. Kpk nad Bratuškovo, ker je sama sebe predlagala za komisarko
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Medtem ko Boris Štefanec, (tisti novi) predsednik Komisije za preprečevanje korupcije, v najnovejših intervjujih "jamra" nad zmanjšanjem števila prijav korupcije, odkar je on prevzel vodenje komisije, je protikorupcijska komisija začela postopek zoper odhajajočo predsednico vlade Alenko Bratušek, zaradi domnevne kršitve 37. člena Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije.
Ta člen objavljamo v nadaljevanju ...
... Bratuškova pa naj bi ga "prekršila", ko je na predzadnji seji vlade (minuli četrtek) sama sebe predlagala za slovensko komisarko v Bruslju, oziroma sama sebe uvrstila na "spisek" dveh kandidatk (Alenke Bratušek in Tanje Fajon) ter enega kandidata (Karla Erjavca) za evrokomisarja, ki ga je vlada poslala predsedniku evropske komisije Jeanu-Claudu Junckerju.

DOLGA ROKA ZORANA JANKOVIĆA?!

Komisija za preprečevanje korupcije je postopek uvedla sama, po "uradni dolžnosti", brez prijave od drugod, kar je svojevrstno presenečenje. Res pa je, da je bil Boris Štefanec tik pred imenovanem član Pozitivne Slovenije (takrat jo je vodila še Alenka Bratušek), toda Štefanec je veljal za človeka "blizu" Zorana Jankovića.

KADROVANJE BRATUŠEK + ŽIDAN

Vlada Alenke Bratušek se zdaj bizarno brani, češ da se je (vlada) na dopisni seji s predlaganimi kandidati zolj "seznanila(?!)", no, tako se je vsaj vlada uradno odzvala za televizijo Planet TV. Toda spisek zagotovo ni padel z neba. Skoraj zanesljivo ga je za sejo vlade pripravila Komisija za administrativne zadeve in imenovana, ali "vladna kadrovska komisija," ki pa jo že nekaj mesecev vodi prvak Socianih demokratov ter minister za kmetijstvo in okolje Dejan Židan.
Mimogrede. Židan je kadrovsko komisijo vlade prevzel pred pol leta, potem ko je odstopil minister za gospodarstvo Stanko Stepišnik. Takrat je namreč Židan vodenje gospodarskega odbora predal novemu gospodarskemu ministru Metodu Dragonji, sam pa dobil v roke kadrovsko komsijo, ki jo je do takrat vodil minister za obrambo Roman Jakič.
Naši viri pravijo, da lahko finale spornega kadrovanje slovenskega komisarja ter Bratuškovo in Židana "povežemo" tudi z vladnim imenovanjem nove svetovalke izvršnega izvršnega direktorja v konstituenčni pisarni Medameriške razvojne banke (IDB) - tja je vlada, tokrat na dopisni seji, dan kasneje (minuli petek), imenovala Katjo Špur, vidno članico stranke SD, sicer pa nekdanjo asistentko evropske poslanke Tanje Fajon ter dosedanjo vršilko dolžnosti direktorice direktorata za evropsko kohezijsko politiko. Katja Špur po naših informacijah sodi v "najožji krog" Dejana Židana.
Boris Štefanec, če bi le zmogel dovolj moči in volje, ima pred seboj case-primer kariere ...
 
ODMEV
Prispevek na spletnem portalu www.pozareport.si je napisan senzacionalistično in ne temelji na resničnih dejstvih.
Prvič, gradivo za sejo Vlade Republike Slovenije o predlogih kandidatur za EU komisarja ni šlo skozi obravnavo na Komisiji za administrativne zadeve in imenovanja (KAZI), ki jo vodim, ampak je gradivo za obravnavo na seji Vlade RS predlagala predsednica vlade mag. Alenka Bratušek sama. Drugič, tudi gradivo za imenovanje mag. Katje Špur na dopisni seji Vlade RS ni obravnaval niti pripravil KAZI, ampak Ministrstvo za finance, ki ga vodi minister mag. Uroš Čufer. Ker gre v članku za povsem nepreverjene in napačne informacije, lahko sklepam, da je bil namen Vašega današnjega pisanja najverjetneje poskus moje diskreditacije, ki temelji zgolj na podtikanjih očitno nekredibilnih prišepetovalcev!
Lep pozdrav,
Mag. Dejan Židan

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Boris Štefanec Alenko Bratušek sama sebe uvrstila Tanje Fajon Karla Erjavca Jeanu-Claudu Junckerju Zorana Jankovića Dejan Židan Stanko Stepišnik Metodu Dragonji roman jakič Katjo Špur Alenka Bratušek Katje Špur Uroš Čufer Mag. Dejan Židan

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Presenečenje. Kpk nad Bratuškovo, ker je sama sebe predlagala za komisarko