objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Sreda, 6. avgust 2014 ob 07:01

Danes mali udar Golobiča in Bratuškove na nadzornem svetu HSE?
Članica uprave za finance Holdinga slovenskih elektrarn naj bi postala sporna Jana Odar, za tehnične zadeve pa Simon Urbancl
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Gregor Golobič, nekdanji predsednik stranke Zares, naj bi na današnji seji nadzornega sveta Holdinga slovenskih elektrarn (HSE), s pomočjo odhajajoče predsednice vlade Alenke Bratušek, poskušal v upravo HSE "spraviti" Jano Odar, ki naj bi kot članica uprave prevzela finančne zadeve celotne skupine HSE, naši viri pa to ocenjujeo kot "mali udar" znotraj državnega HSE - tik pred odhodom vlade Alenke Bratušek.
Kot povabljena kandidata za člana uprave sta bila - poleg Jane Odar - na kadrovskih pogovorih tudi Stojan Nikolič, predsednik uprave Triglav Naložbe (mimogrede, član nadzornega sveta HSE je tudi Črt Slokan, sicer direktor pravne službe v družbi Triglav naložbe), in Igor Stebernak, član uprave A banke, vendar sta od kandidature, vsaj po naših informacijah, kmalu odstopila. Ni pa izključeno, da bi se pred ali med današnjo sejo nadzornega sveta pojavilo še kakšno "novo" ime.
"Malo znana" finančnica Jana Odar je doslej delala na Inštitutu za ekonomska raziskovanja, londonski družbi Knight Securities International in upravi finančne hiše Perspektive DZU, vendar je bila povsod prisiljena predčasno oditi, ali zaradi sporov s sodelavci in delodajalci, ali pa zaradi predčasne razrešitve. Med mandatom vlade Boruta Pahorja se je potegovala za članico uprave Agencije za upravljanje kapitalskih naložb, na poslovni sceni pa zares velja za "Golobičev kader".
Najresnejši kandidat za novega člana uprave HSE, zadolženega za tehnične zadeve, pa naj bi bil Simon Urbancl, ki zdaj dela za ruski Gazprom, ampak v Londonu.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Gregor Golobič Alenke Bratušek Jano Odar Stojan Nikolič Črt Slokan Igor Stebernak Boruta Pahorja Simon Urbancl

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Danes mali udar Golobiča in Bratuškove na nadzornem svetu HSE?