objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Četrtek, 7. avgust 2014 ob 06:51

Nočna seja HSE. Jana Odar ni šla skozi, nov član uprave Stojan Nikolič
Blaž Košorok ni več čisto sam v upravi Holdinga slovenskih elektrarn, nadzorniki so mu dodali finančnika
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Celo nočna seja članov nadzornega sveta Holdinga slovenskih elekrarn je bila potrebna, da so izbrali novega člana uprave HSE za finance. Že včeraj smo poročali, da naj bi Gregor Golobič prek odhajajoče predsednice vlade Alenke Bratušek za članico uprave forsiral Jano Odar, ki pa na koncu, med nočno sejo nadzornega sveta, "ni šla skozi." Po naših informacijah tudi zato, ker naj bi se nadzorniki po našem članku - vsaj kar zadeva Odarjevo - nekoliko "povlekli nazaj".
Namesto Jane Odar so na koncu za novega finančnika HSE imenovali Stojana Nikoliča, sedanjega predsednika uprave družbe Tiglav Naložbe. Po nekaterih informacijah je Nikolič dal svoj pristanek na kandidaturo v zadnjem hipu, po drugih informacijah pa naj bi se že v ponedeljek predstavil štirim članom nadzornega sveta, do takrat pa se menda kot kandidat "ni želel razkriti" in je veljal za "kandidata NN", pravijo naši viri.
Stojan Nikolič naj bi pri glasovanju na seji nadzornega sveta dobil pet glasov, nadzornik Črt Slokan, sicer direktor pravne službe v Triglav Naložbah, kjer mu je - torej - Nikolič nadrejen, pa naj bi se glasovanja - zaradi konflikta interesov - vzdržal.

KOŠOROK ŽELEL STEBERNAKA

Poleg Nikoliča in Odarjeve sta bila v igri še direktor Hypo Leasinga Mitja Križaj in nekdanji uslužbenec Preventa Globala Gregor Mlakar, predsednik uprave HSE Blaž Košorok (trenutno sicer dopustuje nekje v Dalmaciji) pa naj bi si za finančnika bolj želel Igorja Stebernaka, člana uprave A banke, ki pa na koncu ni hotel kandidirati.
Člana uprave za tehnične zadeve, ki ga po mnenju številnih poznavalcev HSE pravzaprav sploh ne potrebuje, pa nadzorniki niso imenovali.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Že včeraj smo poročali Gregor Golobič Alenke Bratušek Jano Odar Stojana Nikoliča, Črt Slokan Mitja Križaj Gregor Mlakar Blaž Košorok Igorja Stebernaka

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Nočna seja HSE. Jana Odar ni šla skozi, nov član uprave Stojan Nikolič