objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 15. avgust 2014 ob 07:02

Kako je kadrovala sama sebe! Bratuškova še prikriva magnetogram vladne seje
Naši viri: Alenka Bratušek je vladni seji, namenjeni imenovanju komisarskih kandidatov za Bruselj, pozabila dodati oznako zaupno, zato bo magnetogramski zapis prisiljena pokazati javnosti
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Odhajajoča predsednica vlade Alenka Bratušek pred javnostjo še vedno prikriva magnetogramski zapis seje vlade, ko je sama sebe nedostojno in morda tudi koruptivno predlagala za slovensko komisarko v Bruslju.
To je bilo v četrtek, 31. julija, za stenogram pa smo kabinet predsednice vlade uradno zaprosili že 6. avgusta. Iz kabineta so nam takrat resda odgovorili še istega dne, da bodo našo zahtevo "predali Generalnemu sekretariatu vlade, ki bo v skladu z Zakonom o dostopu do informacij javnega značaja odločil o vaši zahtevi," vendar njihove odločitev do danes še - ni.
Ker gre za informacijo javnega značaja, bomo javno objavo magnetogramskega zapisa sporne seje vlade v prihodnjih dneh zahtevali tudi od informacijske pooblaščenke, magnetogramski zapis, kjer se očitno skrivajo vsaj delni odgovori na to, kako je Bratuškova prišla do svoje "samokandidature" za evropsko komisarko, pa je zahtevala tudi Komisija za preprečevanje korupcije. Po naših informacijah bo magnetogramski zapis slej ko prej prišel v javnost tudi zato, ker je kabinet Alenke Bratušek, zaradi časovne stiske in živčnosti, vladni seji "pozabil" dodati oznako (strogo) zaupno.

POJAVIL SE JE SAMO OMERZEL ...

Zato pa na dan prihajajo nekatere podrobnosti tako imenovane "komisarske" seje vlade. Začela se je ob 14. uri - in pozor - z eno samo točko dnevnega reda (predlaganje kandidatov za slovenskega komisarja v Bruslju), uro prej pa je Alenka Bratušek po telefonu osebno klicala posamezne ministre, da bi si ja zagotovila sklepčnost vlade ter podporo njeni kandidaturi. Tako se je na seji med drugim pojavil tudi minister za infrastrukturo in prostor Samo Omerzel (Državljanska lista), kar je bilo veliko presenečenje, saj se je vedelo, da je na dopustu. Po vsem sodeč ga je Bratuškova nekako zvabila na sejo, še več, Samo Omerzel je na seji vlade podprl Bratuškovo, oziroma predlagani spisek treh kandidatov za komisarje (Alenka Bratušek, Tanja Fajon in Karl Erjavec), čeprav je njegov strankarski kolega ter minister za notranje zadeve Gregor Virant vse skupaj označil za "farso" in sejo vlade tudi protestno zapustil.

... ČUFER PA JE NA VSE PRETEGE BRATUŠKOVO HVALIL

Vladna seja je trajala okoli 40 do 45 minut, od tega je Virant govoril 10 do 15 minut, ko je utemeljeval svoje zgražanje nad samopredlaganjem Bratuškove ter svoj protestni odhod, pet minut pa minister za finance Uroš Čufer, ki je na vse pretege Bratuškovo hvalil in celo predlagal, da bi vlada v Bruselj poslala zgolj njeno ime ...
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Alenka Bratušek Samo Omerzel Tanja Fajon karl erjavec Gregor Virant Uroš Čufer

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kako je kadrovala sama sebe! Bratuškova še prikriva magnetogram vladne seje