objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Ponedeljek, 18. avgust 2014 ob 06:50

Beltinci brez Židana. Menda se ni hotel srečati z Bratuškovo, ki opravlja
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Na sobotno državno proslavo ob prazniku združitve prekmurskih Slovencev k matični domovini so prijadrali zgolj trije ministri odhajajoče vlade Alenke Bratušek - Gorazd Žmavc, Uroš Grilc in Jernej Pikalo, zato so bolj kot vidno hladni pogledi med predsednikom republike Borutom Pahorjem in novopečenim predsednikom državnega zbora Milanom Brglezom "na eni" ter premierko Alenko Bratušek na "drugi strani" vznemirjala ugibanja, zakaj na proslavi ni bilo ministra za kmetijstvo in okolje ter liderja Socialnih demokratov Dejana Židana. Ne toliko zato, ker je (bil) manjkajoči minister, ampak zato, ker je šef stranke, in predvsem - ker je v Prekmurju tako rekoč domačin in je bil tukaj tudi izvoljen za poslanca! Poleg tega se je razvedelo, da je ta konec tedna celo doma, v Murski Soboti.
In res, Židan je bil doma. Na poslavo pa ni prišel, kot pravi, "zaradi družinskih obveznosti", si jo je pa v nedeljo "ogledal na televiziji."
No, na političnem parketu govorijo drugače. Dejan Židan naj ne bi prišel zato, ker se po svoji izjavi za Planet TV ("da so bile predčasne volitve, ni bila krivda SD ali Desusa, temveč politične nesposobnosti predsednice vlade, ki odhaja") naj ne bi hotel "iz oči v oči" srečati z Alenko Bratušek. Naši viri v tem kontekstu cinično dodajajo, da bo zadnja seja sedanje vlade, prihajajoči četrtek (predvidoma prihodnji teden bo namreč Miro Cerar v državnem zboru izvoljen za mandatarja), očitno "pravo klanje".
Čeprav je bil Židan predsednici vlade Alenki Bratušek vedno opazno naklonjen (spomnimo se na predvolilna televizijska soočenja, ko je Dejan Židan njeno vlado hvalil, Bratuškova pa mu je medtem "kradla" glasove SD, na koncu je stranko Zavezništvo Alenke Bratušek volilo kar 32 odstotkov volivcev SD!), zdaj pa je - silovito počilo.

TRIKOTNIK: BRATUŠEK - ŽIDAN - ŠPUR

Alenka Bratušek je bila tudi med tistimi, ko so že pred nekaj tedni opravljivo in glasno razširjali - takoj povejmo - neresnične govorice, da naj bi Židan imel intimno afero z vidno članico SD Katjo Špur, nedavno sporno imenovano za svetovalko izvršnega direktorja v konstituenčni pisarni Medameriške razvojne banke v Washingtonu. Kar naj bi vplivalo na njeno razvpito imenovanje, ki ga zdaj, spomnimo, preiskujeta Komisija za preprečevanje korupcije ter Inšpektorat za javno upravo.
Bratuškova je šla celo tako daleč, da je, preverjeno, nekaterim vidnim politikom SD govorila, kako je ona "poskrbela za Židanovo prijateljico (Alenka Bratušek je sicer uporabljala bolj sočen izraz)." Pri tem je treba tudi reči, da je predlog za imenovanje Katje Špur na vlado prvič prišel že pred dvema mesecema, vendar Bratuškova tega "ni spustila" na dnevni red vlade, zdaj pa je to storila, skoraj zanesljivo v konteksu predlaganja evropskega komisarja iz Slovenije, kjer je lobirala za imenovanje same sebe.
Dejan Židan nam je pred dvema tednoma govorice o domnevnem intimnem razmerju s Katjo Špur označil kot "grozna podtikanja" in povedal, da je Špurovo "doslej srečal samo kakšnih osemkrat."
Ni pa takrat, vsaj po naših informacijah, Židan še vedel, da te govorice ali ta "grozna podtikanja" eksplicitno širi (tudi) predvsem Bratuškova ...
P.S. Je pa na proslavo v Beltince prišel tudi predsednik vrhovnega sodišča Branko Masleša. Na prizorišču proslave je intenzivno iskal pogovor in sogovornike (medtem ko so Pahor, Brglez in Bratuškova hitro odšli), očitno išče stik z novo oblastjo.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Alenke Bratušek gorazd žmavc Uroš Grilc Jernej Pikalo Borutom Pahorjem Milanom Brglezom Dejana Židana miro cerar Katjo Špur

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Beltinci brez Židana. Menda se ni hotel srečati z Bratuškovo, ki opravlja