objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 19. avgust 2014 ob 06:59

Žuga, grozi, spremlja. Obramboslovec Kopač prevzema Stranko Mira Cerarja
Generalni sekretar stranke Erik Kopač naj bi želel v Cerarjevo vlado spraviti čim več Golobičevih ljudi, imel naj bi tudi že svoj kadrovski spisek, ki ga še ni videl niti Miro Cerar
2014 Pozareport

Odpri galerijo

V senci koalicijskih pogajanj "prevzema" vedno več moči znotraj Stranke Mira Cerarja generalni sekretar stranke Erik Kopač, asistent na katedri za obramboslovje na ljubljanski Fakulteti za družbene vede, ki ga naši viri uvrščajo v mrežo Gregorja Golobiča in je sodelavec nekaterih "Golobičevih ljudi", kot sta Roman Jakič in Klemen Grošelj. Kopač naj bi imel tudi tesne povezave s posamezniki iz vojaške obveščevalne službe OVS (nekdanji Vomo), sam pa naj bi se hvalil, da bo pozneje postal direktor agencije Sova.
Toda razmere v stranki naj bi se pod Kopačem precej zaostrovale, pravijo isti viri, Miro Cerar, ki sicer "ima avtoriteto", pa naj bi "razmere podcenjeval". Erik Kopač naj bi želel v vlado spraviti čim več Golobičevih ljudi (pri tem ne gre toliko za ministrska mesta, bolj za kadre na ključnih mestih znotraj ministrstev, denimo direktorja direktorata za energetiko, kjer si Golobič na vsak način želi "novega Janeza Kopača"), zato naj bi že delali svoj kadrovski spisek, ki ga še ni videl niti Miro Cerar.
Druga nevarna zgodba pa je ustanavljanje lokalnih odborov. Erik Kopač hodi po terenu ter "s prstom žuga ljudem," češ mi bomo stranko "vodili s trdo roko", posameznikom pa celo govori, da jih "obveščevalno spremljajo".
Za kaj takšnega sicer še ni dokazov, vendar naši viri pravijo - tudi iz vodstva SMC, ki jih na to opozarjajo člani stranke iz lokalnih odborov - da naj bi določene obveščevalne usluge za Kopača opravljali posamezni agentje OVS.

PRIMER KOPER. KAKO KOPAČ IN BREZOVAR DELATA TEREN

Erik Kopač je za ustanavljanje lokalnih odborov in priprav na lokalne volitve v izvršilni odbor Stranke Mira Cerarja po volitvah kooptiral Nejca Brezovarja, asistenta na Fakulteti za upravo, pri Mirku Pečariču, sicer tudi državnemu sekretarju na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.
Kako si Kopač in Brezovar zamišljata delo stranke na terenu ter iskanje županskih kandidatov, pa lepo dokazuje primer iz Kopra. Tam sta poskušala za predsednico lokalnega odbora SMC postaviti razvpito notarko Polko Boškovič, ki bi nato kandidirala za županjo, njena podžupaja pa bi postala pravnica Teja Ljubič, lokalno kar znana harmonikarca, nekdanja notarska pripravnica pri Boškovičevi, nesojena poslanka SMC iz Ilirske Bistrice in seveda ključno, zasebna partnerica Nejca Brezovarja. Njuno kampanjo pa naj bi pomagal financirati "sporen" obalni podjetnik Vesil Hojt in stric piranske podžupanje Meire Hot, vidne članice Socialnih demokratov.
Takšnemu kadrovanju se je uprla tako imenovana "policijska struja" znotraj SMC, ki naj bi jo vodil član izvršilnega odbora in menda Cerarjev prvi kandidat za notranjega ministra Bojan Dobovšek, v Kopru pa jo, tako viri, predstavljata novopečena poslanca SMS, načelnica tamkajšnje uprave enote Lilijana Kozlovič ter upokojeni policist Marko Ferluga.
Polka Boškovič je že povedala, da se je za članstvo v SMC odločila na podlagi sugestije enega od članov najožjega vodstva stranke, torej Kopača ali Brezovarja, na Obali pa se čudijo, kako je mogoče, da se Cerarjevi ljudje, v tem primeru Nejc Brezovar, povezujejo s takšnimi podjetniki, kot je Vesil Hojt. In spomnimo, Polka Bošković je pred meseci skupaj z Igorjem Šoltesom in zdravnikom Danijelom Bešičem Loredanom ustanovila društvo Verjamem, vendar so se že po nekaj dnevih - sprli ter razšli.
No, spopad za oblast v stranki SMC pa se je, podobno kot v Kopru, začel tudi v Piranu ...
 
ODMEV
Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije ostro zavrača vaše navedbe v članku z naslovom "Žuga, grozi, spremlja. Obramboslovec Kopač prevzema Stranko Mira Cerarja," objavljenem 19. avgusta 2014, ki se nanašajo na delo Obveščevalno varnostne službe Ministrstva za obrambo.
Obveščevalno varnostna služba Ministrstva za obrambo svoje naloge opravlja strokovno in skladno s predpisi, zato ocenjujemo vsebino članka, ki se nanaša na delo njenih uslužbencev, kot žaljivo, neresnično in zavajajočo.
Aleš Sila
vodja Službe za strateško komuniciranje MORS
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Erik Kopač Gregorja Golobiča roman jakič klemen grošelj miro cerar Janeza Kopača Nejca Brezovarja Mirku Pečariču Polko Boškovič Teja Ljubič Vesil Hojt Meire Hot bojan dobovšek Lilijana Kozlovič marko ferluga Igorjem Šoltesom Danijelom Bešičem Loredanom Aleš Sila
vodja Službe za strateško komuniciranje MORS

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Žuga, grozi, spremlja. Obramboslovec Kopač prevzema Stranko Mira Cerarja