objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 21. avgust 2014 ob 06:57

Cerarjevi. Bratuškova je out, sporna Kopač in Kešeljević pa delata v paru
Sekretar Stranke Mira Cerarja in avtor gospodarskega programa SMC skupaj v Šrotovem Infond Holdingu ter zasebnem zavodu Corpusana, kjer je Kešeljević ustanovitelj, Kopač pa še direktor
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Na sinočnji seji sveta Stranke Mira Cerarja so se znova potrdile napovedi naših virov, da Zavezništvo Alenke Bratušek ne bo povabljeno v vladno koalicijo Mira Cerarja. Odločitev sveta (velik ne Alenki Bratušek) je bila po naših informacijah sprejeta soglasno.
Po drugi strani si Miro Cerar po izbruhu afere z generalnim sekretarjem stranke Erikom Kopačem, ki naj bi bil "blizu" Gregorja Golobiča, ter včerajšnjo afero z lažnimi fotografijami državljanov na spletni strani SMC ni mogel privoščiti še ene slabe politično-javnomnenjske poteze, to je, da bi v svojo vlado povabil že popolnoma kompromitirano odhajajočo premierko Alenko Bratušek. Njen bizarni fiasko s samokandidaturo za slovensko komisarko v Bruslju ter preiskava Komisije za preprečevanje korupcije je bil zato dobrodošel ter priročen Cerarjev izgovor, da se "dokončno" znebi Bratuškove. In "njene" stranke ZaAB, ki jo dejansko obvladuje - Golobič.

SEKRETAR KOPAČ OSTAJA, TODA MOČNO OSLABLJEN ...

Tri dni po našem razkritju nekaterih izjemno spornih "potez" generalnega sekretarja Erika Kopača znotraj stranke, tudi na lokalnem terenu, in njegovih domnevnih povezav z vojaško obveščevalno službo (OVS) na ministrstvu za obrambo ter sodelovanjem v tajkunskih operacijah Boška Šrota in Staneta Valanta pa Kopač ostaja generalni sekretar stranke. Vsaj zaenkrat, dokler se te zadeve ne razčistijo.
Na dan pa prihajajo nova in nova razkritja tesnih povezav med Kopačem ter ekonomistom Aleksandrom Kešeljevićem, sicer docentom na ljubljanski ekonomski fakulteti in avtorjem "gospodarskega programa" Stranke Mira Cerarja. Spomnimo, že včeraj smo objavili, da je prav Kešeljević v SMC pripeljal Erika Kopača.
Kopač in Kešeljević sta bila skupaj nadzornika razvpitega Infond Holdinga 3, od avgusta 2007 do marca 2008 - to je bila tudi tako imenovana "zlata doba" danes padlih tajkunkov Boška Šrota in Staneta Valanta. Kdo je Kopača in Kešeljevića spravil med člane nadzornega sveta družbe, prek katere je Boško Šrot nezakonito lastninil Pivovarno Laško, se še ne ve (Kešeljevićeve kolege in kolegice na ljubljanski ekonomski fakulteti, na primer, je omenjeno razkritje presenetilo, saj tega - menda - niso vedeli, je pa zanesljivo, da kar sama tja nista mogla priti, kar pomeni, sta sta morala imeta vplivnega botra ali strice iz ozadja). Ostaja pa tudi vprašanje, kako sta Kopač in Kešeljević vse to uspela "zamolčati" še Miru Cerarju.
Toda Erik Kopač in Aleksandar Kešeljević očitno delujeta kot "par". Oba se namreč pojavljata tudi med ustanovitelji Corpusane, športno-izobraževalnega zavoda, ustanovljenega januarja letos in registriranega na Polanski cesti 31 v Črnučah. Kešeljević je eden od ustanoviteljev, Erik Kopač pa ustanovitelj in še direktor.

... KEŠELJEVIĆ PA ZAPRAVIL MOŽNOSTI, DA BI POSTAL MINISTER

Kljub temu, da se je Erik Kopač za zdaj "politično obdržal" in do nadaljnjega ostaja generalni sekretar SMC, je njegova pozicija po vse teh medijskih razkritjih močno oslabljena, če ne celo povsem onemogočena, po drugi strani pa naj bi se še dodatno okrepil položaj podpredsednika SMC ter predsednika državnega zbora Milana Brgleza pa tudi "struje" Bojana Dobovška ter vpliv Petra Jamnikarja. Aleksandar Kešeljivić, ki sicer ni član stranke, naj bi tako že zapravil vse možnosti, da postane minister ...
Danes tudi razkrivamo, da bo Cerarjev minister za finance Dušan Mramor.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
napovedi naših virov Mira Cerarja Alenki Bratušek Erikom Kopačem Gregorja Golobiča Tri dni po našem razkritju Boška Šrota Staneta Valanta Aleksandrom Kešeljevićem Milana Brgleza Bojana Dobovška Petra Jamnikarja minister za finance Dušan Mramor

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Cerarjevi. Bratuškova je out, sporna Kopač in Kešeljević pa delata v paru