objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 22. avgust 2014 ob 06:58

Viri in dokumenti: Cerarjev sekretar Kopač je globoko v tajkunskih zgodbah!
Skoraj ni več dvoma. Kopača in Kešeljevića je v nadzorni svet Infond Holdinga 3 spravil zloglasni tajkun Marijan Groff, sledi pa vodijo do Deviških otokov in celo bivšega agenta Voma Antona Peinkiherja
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Če smo včeraj zapisali, da se še ne ve, kdo je Erika Kopača, generalnega sekretarja Stranke Mira Cerarja, in Aleksandra Kešeljevića, docenta na ljubljanski ekonomski fakulteti ter avtorja gospodarskega programa SMC, leta 2007 spravil med nadzornike razvpitega Infond Holdinga 3, se je potem razvedelo, tako različni viri in dokumenti, da je njun boter ali stric iz ozadja nihče drug kot znani tajkun Marijan Groff, nekdanji prvi človek Holdinga 3, Avtoelektrike in propadlega Mipa iz Nove Gorice, poslovnež iz davčnih oaz, katerega politično zaledje je (bila) stranka Gregorja Golobiča - Zares.

CERAJEV DEMANTI - STREL V KOLENO

To so dejstva, zato je tudi včerajšnji uradni odziv Stranke Mira Cerarja, kjer zatrjujejo, da "Kopač in Kešeljević nikoli nista sodelovala z Boškom Šrotom, v Infond Holdingu 3 pa sta bila nadzornika v času, ko ta ni bil več v njegovi lasti" in da prav tako "ne držijo navedbe o sodelovanju z Valantom in Golobičem", dejansko strel v koleno.
Mimogrede, tudi nam je Stane Valant dejal, da Erika Kopača "ni videl še ni nikoli v življenju" in da gre "pri Kopaču za druge zgodbe".

ENI PRAVIJO: TO JE PRAVA MAFIJA!

Marijan Groff je namreč tako rekoč "zloglasni" tajkun. Ne samo zato, ker ga je sodišče - zaradi nezakonitih poslovnih operacij z Avtoelektriko - na prvi stopnji že obsodilo na pet let in pol zaporne kazni, Groff je eden tistih Slovencev, ki ima podjetja v davčni oazi na Deviških otokih, kjer naj bi izpuhtelo več milijard evrov slovenskega premoženja, in zanimivo - Marijana Groffa ter njegove posle na davčnih oazah so razkrili predvsem dokumenti Mednarodnega konzorcija preiskovalnih novinarjev (ICIJ Offshore leaks), kjer je sodeloval tudi slovenski novinar Blaž Zgaga, znan tudi po preiskavah slovenske trgovine z orožjem.
Nekateri poznavalci pri Marijanu Groffu uporabljajo izraz "to je prava mafija", nizozemski raziskovalni novinar Okke Ornstein pa je razkril tudi Groffovo članstvo v lažnem diplomatskem združenju Panama Societe Core Diplomatic, kjer med drugim pišejo prijazna diplomatska pisma, ki so videti uradna, vendar niso, saj gre za goljufije.
Politično je bil Marijan Groff sprva na desnici, predvsem blizu cerkev, potem je prešel do Gregorja Golobiča in leta 2008 (ko sta bila Kopač in Kešeljević še vedno nadzornika njegovega Holdinga 3) na listi stranke Zares celo kandidiral za poslanca v državnem zboru, nato pa je imel dobre povezave v krogih blizu Zorana Jankovića. Za Marijana Groffa je značilno, pravijo naši viri, da "vedno deluje iz ozadja."
Prav Gregor Golobič je v tistem času po navedbah naših virov na ministrstvu za finance, pri tedanjem ministru Franciju Križaniču, posredoval za zaposlitev visoke uradnice Mirande Groff Ferjančič, hčerke Marijana Groffa.
Zdaj tudi ni več nobenega dvoma, da je Kopača in Kešeljevića med nadzornike Infond Holdinga 3 spravil Marijan Groff. Pri tem ne smemo pozabiti, da člani nadzonrega sveta - po zakonu o gospodarskih družbah - za svoje odločitev odgovarjajo z vsem svojim premoženjem, pri "Groffovi" Avtoelektriki pa je šlo za izginotje sedmih milijonov evrov.
Erik Kopač, danes generalni sekretar Stranke Mira Cerarja, in Marijan Groff sta tudi drugače tesno povezana, menda naj bi bila celo "prijatelja", Kopač in Kešeljevič pa poslovno sodelujeta tudi z njegovim sinom Tomažem Groffom, ki podobno kot oče Marijan posluje na Deviških otokih, pa tudi v Združenih državah Amerike. Tako smo že včeraj razkrili, da so Kopač, Kešeljević in Tomaž Groff med ustanovitelji svetovalnega zavoda Corpusana, ustanovljenega januarja letos in registriranega v Črnučah, direktor tega zavoda pa je Kopač.

ZRAVEN TUDI SAMO BURJA IN ANTON PEINKIHER

Pri Tomažu Groffu ter enemu od njegovih podjetij v ZDA, Ekobase Global, je zelo zanimivo še eno ime - Samo Burja, nekdanji vodilni uslužbenec Mobitela in Telekoma, ki naj bi se po nepreverjenih, vendar zanesljivih informacijah, pred kriminalističnimi preiskavami "zatekel" v Združene države. Samo Burja se pojavi tudi med direktorji slovenske družbe Ekoglobal d.o.o., ki je bolj ali manj "speče podjetje" in verjetno namenjeno lobiranju, je pa pred petimi leti poskušalo v Sloveniji prodajati neke tehnološko "čudežne" plazmatske naprave za uničenje smeti.
In zanimivo, po navedbah naših virov je nekaj časa elektronski naslov z domeno "@ekobase" uporabljal tudi nekdanji vojaški obveščevalec Voma (danes OVS) Anton Peinkiher, ki naj bi bil tudi lobist podjetja Ekobase.
Spomnimo, že pred dnevi smo pisali o domnevnih povezavah Erika Kopača in vojaških obveščevalcev na ministrstvu za obrambo.

NA DNEVNIKU ČUDEŽNO POZABILI SVOJEGA KOLUMNISTA

Pri tem pa je pomenljivo še nekaj. Novinarji časopisa Dnevnik so novembra lani "na veliko" pisali o nekaterih nezakonitih poslih Boška Šrota, Andrijane Starina Kosem in seveda tudi Marijana Groffa, ki jih preiskujejo kriminalisti Nacionalnega preiskovanega urada, so pa - pri Infond Holdingu 3 - čudežno "pozabili omeniti" - Aleksandra Kešeljevića (trenutno je na dopustu), ki je, kot je znano, Dnevnikov kolumnist ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Če smo včeraj zapisali Erika Kopača Aleksandra Kešeljevića Marijan Groff Gregorja Golobiča Boškom Šrotom Valantom Blaž Zgaga Okke Ornstein Zorana Jankovića Franciju Križaniču Mirande Groff Ferjančič Tomažem Groffom Samo Burja Anton Peinkiher Andrijane Starina Kosem

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Viri in dokumenti: Cerarjev sekretar Kopač je globoko v tajkunskih zgodbah!