objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Ponedeljek, 25. avgust 2014 ob 12:59

Miro Senica obseden z Bojanom Požarjem. Jutri nova tožba, sedma po vrsti
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Cela serija vloženih kazenskih tožb Mira (uradno Mirka) Senice zoper avtorja teh vrstic kaže na svojevrstno patološko obsedenost razvpitega ljubljanskega odvetnika z mojo malenkostjo. Glavni razlog kazenskih postopkov pa naj bi bil, kot (mi) pripovedujejo znanci Mir(k)a Senice, odvetnikovo prepričanje, da sem z novinarskim delom "uničil" politično kariero njegove partnerice Katarine Kresal, in posledično kraljestvo moči in denarja, ki ga je gradil Senica.
Povedano drugače, kazenske tožbe Mir(ka) Senice so nekakšno plemensko maščevanje (in hkrati grožnje za naprej, torej poskus ustrahovanja novinarjev), no, Senica pa se je tudi sam že večkrat javno pohvalil, kako on doktrinarno razumeva vlaganje kazenskih ovadb ...
Tudi iz članka, zaradi katerega se bom jutri ob 8. uri in 30 minut znašel na ljubljanskem okrožnem sodišču (pred sodnico Barbaro Trebec Debeljak), je razvidno, da Mir(k)o Senica povsem zavestno izkorišča sodni sistem za pregon novinarjev, slovenska kazenska zakonodaja, ki še vedno dopušča kazenske pregone novinarjev - zaradi opravljanja novinarskega dela (za razliko od velike večine drugih zahodnoevropskih držav, tam, kjer ustavno pravico do svobode medijev jemljejo zelo resno in kjer to že dolgo časa ni več mogoče), pa mu žal to tudi omogoča.
Faksimile članka objavljamo v nadaljevanju, sami pa lahko presodite, kaj je znotraj tega inkriminiranega komentarja tako objektivno žaljivega in posledično kaznivega, da Mir(k)o Senica za avtorja teh vrstic predlaga celo do šest mesecev zaporne kazni?!

SENICA KOT LIMITED PURPOSE PUBLIC FIGURE

Pri tem ni nepomembno, da je Mir(k)o Senica tako imenovana relativna javna oseba ("limited purpose public figure", ta status pa mu določa pravni standard, od znanih odločb ameriškega sodišča, denimo "Hustler Magazine versus Falwell" iz leta 1988, ali pa nekatere sodbe slovenskega vrhovnega sodišča, ki pravijo, da morajo javne osebe na javni sceni privoliti v drugačen prag občutljivosti in vzeti v zakup bolj kritične ter neprijetne presoje od "običajnih ljudi". In da ne bo pomote, odvetnika Mir(k)a Senico, ki ga sicer "pozna cela Slovenija," pa v status relativne javne osebe uvrščajo njegova dejanja, saj je samega sebe medijsko potiskal v ospredje določenih javnih zadev z namero vplivanja na potek zadev - kar dokazujejo njegovi številni intervjuji ter drugo pojavljanje v medijih, vsaj od leta 2002 naprej ...

NISEM EDINI ...

Nisem pa edini novinar, ki mora v teh dneh znova pred kazensko sodišče. Že danes sta na vrsti Tatjana Tanackovič (prej Dnevnik, zdaj Primorske novice) in Novica Mihajlovič (Finance).
P.S. Se opravičujem, ker sem v naslovu članka navidezno samovšečno uporabil tudi svoje ime. Vendar drugače ni šlo.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Mira Mirka Senice Katarine Kresal Barbaro Trebec Debeljak Faksimile članka Tatjana Tanackovič Novica Mihajlović

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Miro Senica obseden z Bojanom Požarjem. Jutri nova tožba, sedma po vrsti