objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 26. avgust 2014 ob 06:55

Cerar izvoljen, Bratuškova pa kadruje še naprej. Tokrat v zdravstvu
Odhajajoča vlada Alenke Bratušek naj bi danes ali jutri za direktorja zdravstvene ekonomike na ministrstvu za zdravje imenovala Alojza Unetiča, menda na zahtevo lobija Boruta Miklavčiča
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Čeprav je bil Miro Cerar, prvak Stranke Mira Cerarja, včeraj pričakovano in brez težav izvoljen za novega predsednika vlade - mandatarja (na tajnem glasovanju v državnem zboru je dobil 57 glasov), Alenka Bratušek kot odhajajoča predsednica vlade še kar naprej politično kadruje. Tokrat na ključne funkcije znotraj ministrstva za zdravje, kjer je, spomnimo, prav ona še vedno "začasna ministrica".
Po naših informacijah bo namreč vlada že danes na redni seji ali pa najpozneje jutri na kakšni dopisni seji zamenjala vršilko dolžnosti generalne direktorice direktorata za zdravstveno ekonomiko Eldo Gregorič Rogelj, namesto nje pa postavila Alojza Unetiča, ki ga je za svojega svetovalca za investicije pripeljala bivša kratkotrajna ministrica za zdravje Alenka Trop Skaza. Ko je Trop Skaza zapustila ministrsko funkcijo, je Unetiča na ministrstvu za zdravje zadržala Bratuškova, čeprav je bil v kabinetu Alenke Trop Skaza zaposlen na zaupanje, torej za določen čas. Toda Alenka Bratušek mu je pogodbo podaljšala.

KAZENSKO OVADEN, REŠILO GA JE TOŽILSTVO

Imenovanje Alojza Unetiča naj bi pet minut pred dvanajsto izposloval lobi nekdanjega ministra za zdravje Boruta Miklavčiča, Unetič pa sicer velja za Miklavčičev kader. Velja pa tudi za "svetovalca sumljivega slovesa", ki ga javnost pozna po kazenskih ovadbah po končani razvpiti obnovi mladinskega hotela Rdečega križa na Debelem rtiču. Unetič je bil takrat odgovoren za nadzor Vegradove gradnje, po sporni obnovi hotela pa ga je kazensko ovadilo novo vodstvo slovenskega Rdečega križa s Francem Koširjem na čelu (nastalo naj bi namreč za okoli 200 tisoč evro škode), vendar je državno tožilstvo ovadbo zavrglo. Rdeči križ je obnovo hotela Arija začel že leta 2008, ko je to humanitarno organizacijo še vodil nekdanji minister za zdravje Borut Miklavčič.
Alojz Unetič je "bil zraven" tudi pri sporni obnovi vodovoda na ljubljanskem Onkološkem inštitutu.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
miro cerar Alenka Bratušek Eldo Gregorič Rogelj Alojza Unetiča Alenka Trop Skaza Boruta Miklavčiča Francem Koširjem

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Cerar izvoljen, Bratuškova pa kadruje še naprej. Tokrat v zdravstvu