objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Ponedeljek, 1. september 2014 ob 14:53

Čudna obtožnica Jankovića. Po osmih letih - in štiri dni do štarta volitev!
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Ljubljansko okrožno sodišče je danes znova občutno poseglo na politično prizorišče, in to spet le nekaj dni pred volitvami. Tokrat resda ne gre za Janeza Janšo, ampak za ljubljanskega župana in prvaka Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića ter lokalne volitve, ko se Janković poskuša že četrtič zavihteti na funkcijo župana Ljubljane.
Zoper Jankovića je namreč postala pravnomočna obtožnica v "zadevi Niš", ko naj bi Zoran Janković leta 2005, takrat še kot direktor Mercatorja, prek Cipra in prijateljskih podjetij ob nakupu nekega zemljišča v Beogradu za svoj žep pridobil, kot zatrjuje državno tožilstvo, "100 tisoč evrov premoženjske koristi," ovadili pa so ga leto dni pozneje na podlagi finančne revizije iz leta 2006.
No ja, vse lepo in prav, "pravna država" kobajagi "dela", in karkoli si pač mislimo o Zoranu Jankoviću, je pa hkrati vsaj skrajno nenavaden ta "časovni kontekst", ali drugače, kako ter zakaj je obtožnica postala pravnomočna šele po osmih letih, in za nameček še točno štiri dni pred uradnim začetkom 30-dnevne volilne kampanje za lokalne volitve!!!
Te bodo sicer 5. oktobra.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janeza Janšo Zorana Jankovića

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Čudna obtožnica Jankovića. Po osmih letih - in štiri dni do štarta volitev!