objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 2. september 2014 ob 06:51

Erjavec že zaslišan pred KPK. Zaradi Bratuškove in evropskega komisarstva
Vladni viri: magnetogram zadnje seje vlade v juliju, ko je Alenka Bratušek sama sebe predlagala za evropsko komisarko, naj bi izginil. Dobiti ga menda ne morejo niti ministri
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Komisija za preprečevanje korupcije nam je včeraj potrdila naše informacije, da so minuli teden že zaslišali ministra za zunanje zadeve in prvaka stranke Desus Karla Erjavca v okviru postopka "izbire kandidatov za evropskega komisarja."
Na protikorupcijski komisiji pravijo, da je "osebni razgovor" z Erjavcem "potekal korektno, dokler postopek ne bo zaključen, pa Komisija za preprečevanje korupcije ne daje nobenih dodatnih informacij". Minister Karl Erjavec je bil sicer zaslišan na sedežu protikorupcijske komisije, pred senatom.

MAGNETOGRAM SEJE VLADE NAJ BI - IZGINIL?!

Medtem pa vlada Alenke Bratušek še vedno noče pokazati magnetograma sporne vladne seje (31. julija), ko je je Bratuškova za slovensko komisarko v Bruslju predlagala sama sebe, ministri pa so se "seznanili" s predlogom, da vlada novemu predsedniku Evropske komisije Jeanu-Claudu Junckerju pošlje seznam treh kandidatov, poleg Alenke Bratušek še Tanjo Fajon in Karla Erjavca. Še več, naši vladni viri pripovedujejo, da naj bi magnetogram celo "izginil", kar nam je povedal tudi eden od ministrov, ki ga je sam želel videti (slišati), pa ne more do njega. Prav tako ni znano, ali se je do magnetograma uspela "prebiti" Komisija za preprečevanje korupcije.
Karla Erjavca na tisti skrivnostni seji vlade 31. julija sicer ni bilo.

JANŠA PROTI, GOLOBIČ JE ZA

Kljub tovrstnim okoliščinam pa je za danes Jean-Claude Juncker na kadrovski pogovor od treh slovenskih komisarskih kandidatov v Bruselj povabil zgolj Alenko Bratušek, ki je, po vsem sodeč, že "njegov izbor". Zato prihaja tudi vedno več informacij, da sta Juncker in Bratuškova že dlje časa "na skrivaj" dogovorjena ali - kot glasno "ugiba" Fajonova -sta Juncker in Bratuškova imela "kakšen pogovor več, za katerega (slovenska) javnost ne ve". Dogovorjena naj bi bila že vsaj od takrat, ko je Alenka Bratušek za novega predsednika Evropske komisije vnaprej javno podprla Junckerja, za komisarsko funkcijo pa naj bi lobirala celo že pred kongresom Pozitivne Slovenije na Brdu pri Kranju (aprila letos), ki je povzročil padec njene vlade.
Ob Junckerjevem povabilu Bratuškovi, naj pride na pogovor v Bruselj, je prvak SDS Janez Janša prek twitterja že napovedal, da "velik del evropskega parlamenta ne bo glasoval za izvolitev nove evropske komisije, če bo za komisarko nominirana tudi Alenka Bratušek", pri čemer je Janša najverjetneje imel v mislih poslance Evropske ljudske stranke.
Zanimivo vprašanje je tudi, kaj bo zdaj storila poslanka Tanja Fajon, ki je v Evropskem parlamentu podpredsednica poslanske skupine socialistov in socialnih demokratov (S&D), in kaj se bo še zgodilo znotraj liberalne skupine ALDE, kjer je član poslanske skupine Ivo Vajgl, poslanec stranke Desus, ni pa notri Zavezništva Alenke Bratušek, čeprav naj bi bila stranka ZaAB "blizu" ALDE.
Na slovenskem političnem prizorišču pa Junckerjev izbor Alenke Bratušek za evropsko komisarko na twitterju pojasnjuje in zagovarja nekdanji predsednik stranke Zares Gregor Golobič ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Karla Erjavca Alenke Bratušek magnetograma Jeanu-Claudu Junckerju Tanjo Fajon Karla Erjavca Janez Janša prek twitterja že napovedal Ivo vajgl na twitterju Gregor Golobič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Erjavec že zaslišan pred KPK. Zaradi Bratuškove in evropskega komisarstva