objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sreda, 3. september 2014 ob 13:20

Škandalozno. Zunanje ministrstvo zahteva umik članka o Karlu Erjavcu!
Namesto odgovorov na postavljena vprašanja, povezana z navedbami nekdanjega veleposlanika Milana Balažica, smo prejeli pisno zahtevo ministrstva, naj nemudoma umaknemo članek
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Danes zjutraj, po objavi dokumentov, ki jih je novinarjem včeraj predstavil nekdanji slovenski veleposlanik Milan Balažic, smo na ministrstvo za zunanje zadeve naslovili nekaj vprašanj, povezanih z javnimi navedbami Balažica o "spornih potezah" ministra za zunanje zadeve Karla Erjavca ter šefinje njegovega kabineta Vlaste Vivod, ki se neposredno nanašajo na delo ministrstva, slovenske diplomacije in porabo javnega denarja.
Zanimalo nas je naslednje:
Ali držijo navedbe nekdanjega veleposlanika in bivšega visokega državnega uradnika na ministrstvu za zunanje zadeve Milana Balažica, da se je vodja ministrovega kabineta Vesna Vivod "trajno zaposlila" na ministrstvu, čeprav je bila sprva zaposlena v tako imenovani "kvoti" zunanjega ministra Erjavca, in če to drži, kdaj se je to zgodilo in zakaj? Ali je Vesna Vivod svoji hčerki "uredila bivanje v državni rezidenci v Parizu" in ali držijo javne ter eksplicitne navedbe Milana Balažica, da Vesna Vivod sedanjemu zunanjemu ministru Karlu Erjavcu na vseh funkcijah "zvesto sledi iz intimnih razlogov"?
Ker gre za navedbe, povezane z domnevno politizacijo in privatizacijo slovenske diplomacije ter trošenjem denarja davkoplačevalcev, so vsa ta postavljena vprašanja nedvomno v javnem interesu.

NAMESTO ODGOVOROV PRIDE ZAHTEVA PO UMIKU ČLANKA

Namesto pričakovanih odgovorov, morebitnih demantijev ali pojasnil, smo po elektronski pošti prejeli uradno zahtevo zunanjega ministrstva, naj "nemudoma odstranimo članek," ker naj bi "o.škodovali ugled in interese ministrstva za zunanje zadeve in njegovih uslužbencev"
Uradno zahtevo za umik članka, ki jo je v imenu ministrstva za zunanje zadeve posredovala uradnica Urška Potočnik, objavljamo v celoti.

UMIKA ČLANKA NE BO, POROČANJE JE V JAVNEM INTERESU

Po posvetovanju z našim odvetnikom smo se odločili, da zahteva ministrstva ni utemeljena, saj je naše poročanje v javnem interesu, zato članka ne bomo umaknili. Zahtevo zunanjega ministrstva, ki je državni organ, pa ocenjujemo kot grob pritisk na medijsko svobodo in pravico do obveščenosti.
Sporni članek z naslovom "Erjavcu se maje. Šefinja kabineta pa mu sledi iz intimnih razlogov," si lahko preberete na tej povezavi.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
po objavi dokumentov Milan Balažič Karla Erjavca Vlaste Vivod Urška Potočnik preberete na tej povezavi

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Škandalozno. Zunanje ministrstvo zahteva umik članka o Karlu Erjavcu!