objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 6. september 2014 ob 12:36

Še košarice Cerarju. Pejovnik ne bo minister, Sojer ne gre proti Jankoviću
Ob umiku Bojana Dobovška, kandidata za notranjega ministra, je ministrsko ponudbo Mira Cerarja zavrnil tudi Stanislav Pejovnik
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Nekdanji rektor ljubljanske univerze Stanislav Pejovnik nam je dopoldne sporočil, da ne bo minister za šolstvo in znanost v Cerarjevi vladi, je pa potrdil, da mu je Miro Cerar to ponudil. Toda Pejovnik je ponudbo odklonil, kot pravi, iz "osebnih razlogov", in to v ponedeljek, na isti dan, ko smo na našem portalu objavili članek, da je Pejovnik kandidat za ministra.
V elektronskem sporočilu nam je Pejovnik še pojasnil, da sta se z Gregorjem Golobičem, nekdanjim predsednikom stranke Zares, dejansko razšla, ker imata "različne poglede na nekatere stvari na področju visokega šolstva". Mimogrede, tudi naši viri pripovedujejo, da se je Golobič na junijskem odprtju nove stavbe ljubljanske Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo res "nenavadno" obnašal do Pejovnika.
Ponudbo Stranke Mira Cerarja, da bi kandidiral za ljubljanskega župana proti Zoranu Jankoviću, pa je zavrnil Mič, oziroma Mitja Sojer, lastnik znane ter uspešne frizerske verige Mič Styling (Sojer d.o.o.), ki je lani zabeležila nekaj več kot milijon in 800 tisoč evrov prihodkov. Stranki Mira Cerarja pa je začasno, med predvolilno kampanjo, tudi posodil poslovni prostor na Kongresnem trgu, kjer je SMC imela svojo kontaktno pisarno.
Sojer, sicer tudi član izvršnega odbora SMC, pravi, da so pogovori bili, vendar nima županskih ambicij, ampak drugačne poslovne načrte.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Stanislav Pejovnik miro cerar članek, da je Pejovnik kandidat za ministra Gregorjem Golobičem Zoranu Jankoviću Mič Mitja Sojer

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Še košarice Cerarju. Pejovnik ne bo minister, Sojer ne gre proti Jankoviću