objavi na
pozareport.si

forum

Torek, 9. september 2014 ob 07:01

Tako to dela Erjavec. Podaljšali so ji mandat, da lahko šola svojo hčerko!
Tudi bivši župan kamnika Tone Smolnikar piše Karlu Erjavcu: Tisti, ki kradejo dostojanstvo, mi ga ne morejo vrniti ...
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Ko smo minuli teden podrobno preverjali navedbe nekdanjega slovenskega veleposlanika Milana Balažica o političnem in klientelističnem kadrovanju na ministrstvu za zunanje zadeve, se je med drugim razkrilo, da je hčerka Vlaste Vivod, šefinje kabineta ministra za zunanje zadeve Karla Erjavca, resnično bivala v uradni rezidenci našega veleposlaništva v Parizu. Na zunanjem ministrstvu so povedali, da zato, ker je bila od septembra 2013 do februarja 2014 "varuška" hčerke slovenske veleposlanice Veronike Stabej.
Toda zgodba gre še naprej.
Prav Veroniki Stabej je Karl Erjavec podaljšal mandat veleposlanice za dve leti (kar je - po zakonu o zunanjih zadevah - tudi najdaljša možna doba podaljšanja 4-letnega mandata), razlogi za podaljšanje pa so "delovne potrebe" in - pozor - "dokončanje določene stopnje šolanja njene hčerke", kot to spet predvideva že omenjeni zakon o zunanjih zadevah.

PARIŠKI TRIKOTNIK: STABEJ-ERJAVEC-VIVOD

Povedano drugače: hčerka šefinje kabineta ministra za zunanje zadeve pazi na hčerko veleposlanice v Parizu in zato stanjuje v državni rezidenci, minister pa tej isti veleposlanici za dve leti podaljša mandat zaradi šolanja - hčerke?!
Na zunanjem ministrstvu se sicer (tudi) izgovarjajo, da je Karl Erjavec to storil "na podlagi ocene pristojne službe za kadrovsko poslovanje", Milan Balažic in številni zaposleni uradniki na zunanjem ministrstvu pa opozarjajo na "poseben odnos" med Karlom Erjavcem in Vlasto Vivod. Slednja, ki naj bi praktično vodila Erjavčevo ministrstvo, na sestankih med drugim celo zavrača poročila naših diplomatov iz tujine, ker naj bi bila premalo strokovna.
Še vedno pa ostaja odprto vprašanje, ali je slovenska veleposlanica v Parizu razkrito varstvo svoje hčerke Zale urejala na povsem zakonit način. Francoska zakonodaja je glede "varušk" namreč enormno stroga, nov slovenski zakon in vladna kampanja zoper delo na črno, vključno z globami, pa zadeva tudi hčerko Vlaste Vivod, ki je v Parizu opravljala ali pa morda še opravlja delo varuške.
Spomnimo. Decembra lani so mediji poročali o hudem diplomatskem sporu med Združenimi državami Amerike in Indijo zaradi varuške namestnice generalne konzulke Indije v New Yorku. Ameriške oblasti so diplomatko aretirale zaradi izkoriščanja varuške in gospodinjske pomočnice iz Indije, ki je dobivala manj od dogovorjenega zneska oziroma manj od zajamčene plače v ZDA.

SLOVENSKE MEDIJE ZANIMA PRIMER INDIJE IN ZDA, PARIŠKI PA NE

Pri tem je spet pomenljivo, da so o indijski diplomatki in varuški na veliko poročali tudi slovenski mainstream mediji, medtem ko v primeru našega pariškega diplomatskega trikotnika "Vivod-Erjavec-Stabej" - enostavno molčijo.

SMOLNIKAR PIŠE ERJAVCU: VI STE MI UKRADLI DOSTOJANSTVO!

Minister Karl Erjavec pa se je kot predsednik stranke Desus znašel še pred eno afero. Nekdanji župan Kamnika Tone Smolnikar je včeraj na Erjavca naslovil odprto pismo, kjer opozarja na huda šikaniranja v Desusu ter sporno bodočo ministrico za kulturo Julijano Mlakar, za Karla Erjavca pa pravi, da mu je - v nasprotju z volilnim sloganom stranke Desus - on "ukradel dostojanstvo, zato mu ga tudi ne more vrniti" ...
Pismo Toneta Smolnikarja "nespoštovanemu" predsedniku objavljamo v celoti.

				Faksimile odprtega pisma, ki ga je nekdanji župan Kamnika in bivši televizijec Tone Smolnikar naslovil na nespoštovanega predsednika Desusa Karla Erjavca (za povečavo klik na sliko).			Faksimile odprtega pisma, ki ga je nekdanji župan Kamnika in bivši televizijec Tone Smolnikar naslovil na nespoštovanega predsednika Desusa Karla Erjavca (za povečavo klik na sliko).

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Vlasta Vivod karl erjavec Veronika Stabej Zala Stabej Tone Smolnikar julijana bizjak mlakar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Tako to dela Erjavec. Podaljšali so ji mandat, da lahko šola svojo hčerko!