objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 10. september 2014 ob 07:01

Celo Erjavec govori, da vlada Mira Cerarja ne bo zdržala več kot leto dni!
Vsi smo lahko videli - med Cerarjem, Erjavecem in Dejanom Židanom ni prav nobene kemije
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Minuli ponedeljek, ko so Miro Cerar, Karl Erjavec in Dejan Židan svečano podpisovali koalicijsko pogodbo, ni bilo treba biti politični analitik, pa ste lahko mimogrede ugotovili, da med naštetimi liderji bodoče vladne koalicije ni prav nobene "kemije". Še huje, Erjavec se je napol pobalinsko - direktno pred Cerarjem - norčeval iz sestave ministrske ekipe iz kvote Stranke Mira Cerarja, češ - bomo videli, kaj bodo "ti novi obrazi prinesli". Ob tem, da je Karl Erjavec v Cerarjevo vlado kot ministrici sam pripeljal dve kakor novi "obrazici", eno prebežnico iz Socialnih demokratov (Julijano Bizjak Mlakar), drugo pa iz Slovenske ljudske stranke (Ireno Majcen).
Toda še večja uganka so Erjavčeve prognoze usode Cerarjeve vlade.
V ožjih družbah, pravijo naši viri, prostodušno razlaga, da Cerarjeva vlada ne bo zdržala več kot leto dni. Gre za skrajno nenavadne napovedi, saj Karl Erjavec kot mega izkušen politik, ki je na oblasti že 14 let (v različnih pojavnih oblikah sedi na vladi od leta 2000!), sicer natančno ve, kaj govori in zakaj nekaj pove.
Po ocenah številnih virov se z Erjavcem res "nekaj dogaja".
Menda mu nikakor ne ustreza, da ima "preveč" poslancev, intimno naj bi si jih želel največ sedem, saj tako veliko stranko težko sam obvladuje, hkrati pa naj bi imel, vsaj po njegovem okusu, "preveliko politično odgovornost". Po drugi strani pa ne more preboleti, da ne postaja evropski komisar, saj naj bi tudi Erjavec v Brusju že nekaj časa na skrivaj lobiral za komisarsko funkcijo.

TELEFONIRAL TUDI ZA BRATA MARTINA

Poleg tega naj bi izgubil občutek za realnost in tla pod nogami. Poleg kopice klientelističnih afer znotraj ministrstva za zunanje zadeve (zaradi katerih se zdaj tresejo hlače tudi šefinji kadrovske službe zunanjega ministrstva Jani Kvaternik in vodji pravne službe MZZ Boštjanu Pucerju) se mu dogajajo celo najbolj bizarne stvari. Tako naj bi od lokalnega odbora stranke Desus v Kranju izrecno zahteval - po naših informacijah kar po telefonu, naj njegovega brata Martina Erjavca, klaviaturista Pop Designa, na kandidatni listi Desusa za občinski svet uvrstijo dovolj visoko, da bo izvoljen ...
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
miro cerar karl erjavec Dejan Židan Julijano Bizjak Mlakar ireno majcen Jani Kvaternik Boštjanu Pucerju Martina Erjavca

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Celo Erjavec govori, da vlada Mira Cerarja ne bo zdržala več kot leto dni!